Tästä pääset Salon karttapalveluun

Kartat

Paperisia opaskarttoja voi ostaa kaikista kaupungin palvelupisteistä sekä Suomalaisesta kirjakaupasta (kauppakeskus Plaza), Shell Halikosta sekä Maanmittauslaitoksen Salon toimipisteestä (Torikatu 2). Suoria seinälle laitettavia opaskarttoja voi tiedustella maankäyttösihteeri Ritva Luotio-Ylitalolta numerosta 02-778 5416 tai sähköpostitse .

Uutta pyöräilykarttaa on saatavilla ilmaiseksi kaikista kaupungin palvelupisteistä, Maanmittauslaitoksen Salon toimipisteestä (Torikatu 2) ja kaupungin matkailuiInfo-pisteestä, joka sijaitsee Sokos hotelli Rikalassa. Voit tulostaa myös kartat itse alla olevien linkkien kautta:


Pyöräilykartta 1:25000, A3 (2015)

Pyöräilykartta 1:50000, A3 (2015)

Paikkatietopalvelut

Paikkatietopalvelut tuottaa, ylläpitää ja tarjoaa erilaisia paikkatietoaineistoja, karttoja sekä palveluja kaupungin omaan hallinnolliseen käyttöön sekä niitä tarvitseville ulkopuolisille asiakkaille.

Kartta- ja paikkatietoaineistoa on saatavana joko perinteisinä paperikarttoina tai yleisimmissä tiedostoformaateissa digitaalista käyttöä ja jatkojalostusta varten. Aineistoa käytettäessä tulee aina olla kaupungin julkaisulupa.

Tasokoordinaattijärjestelmä

Kartastotöissä olemme käyttäneet 15.3.2010 lähtien valtionhallinnon suositusten mukaista EUREF-FIN (ETRS-GK23) -tasokoordinaattijärjestelmää.

Korkeusjärjestelmä

Korkeusjärjestelmänä käytämme N60 -korkeusjärjestelmää. "Vanhan Salon" alueella käytössä on NN-Salo, joka on 142 mm alempana kuin N60-järjestelmä.

Rajapintapalvelut

Rajapintapalvelulla tarkoitetaan sähköistä palvelua paikkatietoaineistojen siirtämiseksi järjestelmästä toiseen. Rajapintapalvelun avulla on mahdollista saada aineistoja suoraan tiedon tuottajalta.

Aineistot ovat helposti erilaisten GIS-sovellusten ulottuvilla, eikä niitä tarvitse hankkia itselle eikä huolehtia säilyttämisestä ja päivittämisestä.

Rajapintapalveluiden käyttö edellyttää, että käytössä on rajapintoja tukeva paikkatieto-ohjelmisto.

WMS-rajapintapalvelu

Web Map Service -rajapintapalvelu (WMS) on katselupalvelu, jonka avulla toisella palvelimella paikkatietoaineistoa voidaan katsella rasterikuvina. Toistaiseksi kaupungin aineistoa on tarjolla wms-rajapintapalvelun kautta opaskartan, kantakartan (ilman kiinteistörajoja) ja ajantasakaavan osalta.

  • Palvelun ja aineistojen metatiedot löytyvät Paikkatietohakemistosta hakusanalla Salon.
  • WMS-rajapintapalvelun käytöstä ei toistaiseksi peritä maksua eikä palvelu vaadi tunnistautumista. Palvelussa olevat aineistot ovat vapaasti käytettävissä viranomais- ja yksityiskäyttöön, kaupallinen käyttö sopimuksen mukaan.
  • Salon WMS-palvelun osoite: http://kartta.salo.fi/teklaogcweb/wms.ashx (vaatii GIS-sovelluksen esim. Gaia http://thecarbonproject.azurewebsites.net/Products/Gaia ).

WFS-rajapintapalvelu

WFS-palvelu julkaistaan myöhemmin.

Avoimen datan lisenssiehdot (pdf).

Yhteystiedot

Paikkatietoinsinööri
Hannu Kurppa
02-778 5404
hannu.kurppa@salo.fi

- aineistosopimukset
- opaskartta

Paikkatietosuunnittelija
Sisko Ruokonen
02-778 5406
sisko.ruokonen@salo.fi

Kiinteistö- ja mittauspalveluiden hinnasto

Osaston voimassaoleva hinnasto löytyy täältä.

Tekijänoikeus ja kartan julkaiseminen