NettiinMurskain.gif

Kansalaisopiston kurssitarjonta

Pidämme kiinni perinteistä, kuuntelemme opiskelijoita ja seuraamme maailmanmenoa .Näin tarjontamme pysyy sopivana sekoituksena toiveita, hittejä ja uusia tuulia.

Tässä tarjontamme aihealueittain:

Avoin yliopisto
Opistolla on tarjolla useita mahdollisuuksia osallistua yliopistojen tutkintovaatimusten mukaisiin opintoihin. Avoimessa yliopistossa voi opiskella iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opetusmuodot ja suoritustavat on sovellettu aikuisopiskelijoiden erilaisiin elämäntilanteisiin sopiviksi.

Taiteen Perusopetus
Tavoitteellista ja suunnitelmallisesti etenevää taiteen perusopetusta on tarjolla kuvataiteen, käsityön, teatterin ja musiikin aloilla. Opetusryhmät tekevät myös taiteen alat ylittäviä projekteja.

Yhteiskunnalliset aineet
Luennoilla ja kursseilla käsitellään laajasti historiaa, arkeologiaa, perinne- ja kulttuurityötä. Kansalaisvaikuttamisesta, luonnosta ja ympäristöstä nostetaan esille valittuja teemoja. Turvallisuutta ja kansalaistaitoja opitaan lyhytkurssien muodossa. Psykologian ja kasvatuksen ajankohtaisia aiheita tuodaan kiinnostavasti esille.

Kielet
Opisto järjestää molemman kotimaisen sekä yli kymmenen vieraan kielen alkeis- ja jatkokursseja monipuolisina paketteina.

Musiikki
Soitinmusiikin, laulun ja orkesterimusiikin ryhmä- ja yksilöopetusta on tarjolla useissa eri muodoissa. Lapsille on omat ryhmät ja harrastuksessaan pitkälle edenneille soittajille yksilöllistä jatko-opetusta.

Kuvataide
Kuvataiteen ilmaisukeinoista ja tekniikoista on valittavana laaja kurssivalikoima. Kursseja järjestetään aamusta iltaan, maanantaista sunnuntaihin, Salon koko alueella.

Tanssi
Tarjonnassa on laaja kirjo tanssin perinteisiä ja nykyaikaisia, kotimaisia ja kansainvälisiä muotoja. Pari- ja yksilötanssia voi opistossa harrastaa naperosta senioriksi.

Teatteri
Teatteri-ilmaisun ja draaman kurssit ja työpajat rohkaisevat kokonaisvaltaiseen ilmaisuun. Esiintyminen ja itsevarmuus kohenevat uskaltaminen ja heittäytymisen myötä.

Sanataide ja kirjallisuus
Kirjallinen nautinto kulkee lukemisen ja kirjoittamisen teitä. Eri kursseilla voi tavoitella niin tieteellistä, taiteellista kuin tunteellistakin ilmaisua.

Kädentaidot
Opisto tarjoaa laajasti sekä perinteisiä että soveltavia käsityökursseja. Perinnetietoon voi liittää oman näkemyksensä ja luovuutensa mukaan. Lyhytkursseilla on helppo tutustua ja innostua uusista menetelmistä.

Tekninen työ
Puu- ja metallityötä on ohjelmassa sukupuoleen katsomatta. Lisäksi verhoilun, entisöinnin ja huoltojen avulla saadaan esineille ja laitteille jatkoaikaa.

Tietotekniikka
Tietokoneen ja ohjelmistojen kesytystä alkeista järeimpiin ohjelmistoihin. Opi käyttämään toimisto-ohjelmia, kamerakursseja, kuvankäsittelyä sekä Web designia, kaikki myös ilmaisohjelmien avulla toteutettuna.

Liikunta
Liikuttavaa kurssitarjontaa toteutetaan kaikenikäisille eri puolella Saloa. Tarjolla myös joogaa ja painonhallintaa.

Vapaa-aika, koti ja harrastukset
Koti, piha ja kattilat koreaksi! Kursseilta saat vinkkejä, uusia makuja ja sävyjä arkeen mukavissa harrastusmuodoissa.

Myyntikoulutus
Tarjoamme räätälöityä myyntikoulutusta mm. tietokoneen käyttöön liittyvissä opinnoissa. Tärkeää päivitystä henkilökunnan ATK-tietoihin ja erinomaista vaihtelua TYKY-päiviin! Kerro mitä tarvitsette, me järjestämme.

Hankkeet
Salon kansalaisopisto on vuosittain mukana useissa hankkeissa, jotka eri tavoin kehittävät ja rikastuttavat opiston toimintaa.

Mitä sinä haluaisit oppia?