Tammikuun kuukausiraportti


Vuosi on alkanut mukavissa tunnelmissa! Oppilaat tulivat joulun jälkeen kouluun iloisella mielellä ja täynnä oppimisen ja tekemisen intoa! Tammikuussa saimme onneksi lisää lunta, joten oppilaat ovat saaneet riemuita talven mukavista leikeistä ja olemme päässeet jo kahdesti luistelemaan.

Aloitimme vuoden tekemällä hyviä päätöksiä ja lupauksia sekä arvioimme mennyttä syyslukukautta. Oppilaat lupasivat olla hyviä tovereita toisilleen ja yrittää parhaansa opiskelussa. Muutamia oppilaiden kommentteja kuluneesta lukukaudesta:

"Kettumusikaalin tekeminen oli kivaa." "Matikka ja liikunta on kivoja."
"Kavereiden kanssa menee hyvin." " Olen oppinut allekkain laskuja."
"Tykkään uskonnosta, matikasta ja äidinkielestä."
"Kaunokirjoitus oli ensin vaikeaa, mutta nyt helppoa." "Tykkään kaikista ja koulusta."
"Tarinahahmojen ompeleminen oli kivaa." " Tykkään opettajasta." :)


Äidinkielessä olemme edenneet lukukirjamme parissa, olemme kirjoittaneet talvirunoja ja olemme harjoitelleet juonikaavion mukaista luovaa kirjoittamista sekä käsin että tietokoneella. Huomiota kiinnitetään yhä enemmän myös oikeinkirjoitukseen. Oppilaita innostetaan myös kirjojen lukemiseen ja pidämmekin ohjelmassa edelleen yhden lukutunnin viikossa, jolloin oppilaat lukevat valitsemaansa kirjaa ja täyttävät lukupäiväkirjaa.

Matematiikassa olemme harjoitelleet kellonaikoja, jotka sujuvatkin jo melko hyvin.
Kertaamme myös aktiivisesti allekkain laskuja sekä 2, 5 ja 10 kertotauluja. Erityisopettaja Susanna teki tammikuussa luokalle 2- luokille suunnatun matikkatestin. Matematiikkaa opiskellaan myös toiminnallisesti erilaisten välineiden ja pelien avulla.

Ympäristö- ja luonnontiedon tunneilla olemme tutkineet sääilmiöitä sekä mitä tarkoittaa raaka- aine ja mistä ne ovat peräisin. Helmikuussa tutustumme mm. kierrätykseen ja teemme veden käytön tutkimuksen.

Liikunnassa olemme päässeet lumen ansiosta talviliikunnan pariin! Olemme nyt luistelleet kahtena torstaina liikuntahallin kentällä. Nyt koulun oma kenttäkin on jäädytetty, jota myös hyödynnämme. Oppilaat ilmoittavat reppuvihossa viikoittain, onko ohjelmassa luistelua vai hiihtoa. Keskiviikkoisin pidämme salissa draamaa. Tällöin ohjelmassa on mm. eläytymisharjoituksia, leikkejä ja pieniä näytelmiä.

Kuvataiteessa aloitimme muotoilun ja piakkoin luokassamme kurkisteleekin sanomalehdestä ja kipsinauhasta valmistettuja veikeitä pitkäkorvajäniksiä!!
Musiikissa laulamme ja soitamme talvilauluja. :)
Käsityössä olemme aloittaneet virkkauksen harjoittelun. Oppilaat valmistavat itse suunnittelemiaan maskotteja, jotka muuttavat maskottien omaan taloon. Virkkausta saa harjoitella myös kotona!

Aloitimme koulussa myös jo perinteeksi käyneen yhteistyön seurakunnan kanssa suorittamalla pronssista virsimerkkiä. 2- luokkalaiset opettelevat 10 sovittua virttä ja "tenttivät" ne kanttorille helmikuussa. 4 luokalla on mahdollisuus suorittaa hopeinen virsimerkki. Oppilaat ovat olleet innostuneita laulajia! Olemme harjoitelleet virsiä pääasiassa uskonnon tunneilla.

Tammikuun "Leijona"- tunneilla (Lions Quest- sosiaalisen kasvun ohjelma) olemme valmistaneet minä- julisteita, johon oppilaat ovat kirjoittaneet ja kuvittaneet asioita itsestään, perheestään, harrastuksistaan ja lemmikeistään. Tammikuun lopulla ja helmikuun alussa oppilaat esittelevät oman tuotoksensa. Näillä tunneilla tavoitteena on mm. yhteistyötaitojen ja hyvän toveruuden tukeminen, itsetuntemuksen ja itseluottamuksen lisääminen sekä koulukiusaamisen ehkäiseminen.

Arvomme viikoittain viikon tähtihenkilön, joka saa erityistä huomiota viikon aikana. Hän pääsee ruokajonoon ensimmäisenä, saa olla aktiivisesti mukana yhteisessä päätöksenteossa ja saa pieniä luottamustehtäviä.

Tammikuussa koulumme oppilaskunta järjesti presidentinvaalit. Oppilaat olivat innokkaita tutkimaan koulun seinillä olevia julisteita ehdokkaista. Vaalit ovat innostaneet oppilaita seuraamaan ajankohtaisia tapahtumia ja vaalimenettelykin tuli näin tutuksi!

Tammikuussa alkoi jälleen välkkäritoiminta. 5-6 - luokkien oppilaat leikittävät pienempiä oppilaita sovittuna välituntina viikon aikana. Se on todella odotettu välitunti!

2bVuoden alussa arvoimme jälleen uudet ryhmät. Ryhmiä hyödynnetään keskusteluissa ja ryhmätöissä. Oppilaat tekevät jo kokeneina ryhmätöitä kaikkien kanssa.

Mummola

Ennen joulua koulussamme kävi mummoja ja pappoja opettamassa oppilaille perinnekäsityön taitoja. Tämä oli osa Salon kaupungin organisoimaa kulttuuritoimintaa.

Lisbeth2b ja maskotti

Luokan yhteinen maskotti valmistui vihdoinkin tammikuussa! Se sai äänestyksessä nimekseen Lisbeth. Siinä on n. 50 tupsua!! Lisbeth päätyi yläaulan seinälle kaikkien yhteiseksi iloksi.


Muuta: Pidän kevään arviointikeskustelut (oppilas mielellään mukana) talviloman jälkeen maalis- huhtikussa. Lähetän keskusteluaikalistan loman jälkeen kotiin, josta voitte varata teille sopivan ajan.
Aurinkoista ja mukavaa talven jatkoa kaikille!!

Mukavaa talven jatkoa!
Iloisin yhteistyöterveisin, Anne-opettaja