Venäjän kieltä Salossa

Miksi valita venäjä yläasteella?

Laurin ja Hermannin koulujen 9.luokan venäjän ryhmän ajatuksia viimeisellä kevään venäjän tunnilla siitä, mitä kahden vuoden venäjän opiskelusta on jäänyt takataskuun..

"Venäjän valitseminen kannatti. Teimme mukavan reissun Venäjälle, jossa opimme venäläistä kulttuuria ja elämää. Jatkan venäjän lukemista lukiossakin."

"On ollut kivaa katsoa videoita, juoda teetä ja olla kiertelemässä kaupoissa etsimässä venäjänkielisiä tekstejä."

"Mieleen on jäänyt kaikki toistotehtävät, teen keitto ja Rzhevin matka. Kivointa oli ryhmätöiden teko. Minulle on jäänyt paljon sanoja ja joitain lauseita mieleen."

"Paljon kivaa, mutta parhaiten mukavat oppitunnit."

"Jäi mieleen, kun kävimme Venäjällä ystävyyskaupungissa ja sain paljon uusia ystäviä. Joimme tunneilla monta kertaa teetä ja söimme pikkuleipiä (venäläisiä). Hauskaa oli myös kauppareissu, jossa katsoimme venäläisiä sanoja tuotteista."

"Muistan paikallisjunan."

"Venäjä on hyvä ja hyödyllinen kieli. Sen osaamisesta tuskin on haittaa vaan pelkkää hyötyä. Matkaan on tarttunut paljon sanoja ja hieman kielioppia."

"Rzhevin matka ja tee ovat jääneet mieleeni."

"Takataskuun on jäänyt onnistunut Venäjän reissu ja paljon hyviä kokemuksia. Mieleen on jäänyt myös monta hyödyllistä sanaa."

"Uusia ystäviä, matka Venäjälle, venäläiset kaverit, venäläisten vierailu Suomessa. Kannatti valita. Olen oppinut jotain uutta!"

Oppilaiden ajatuksia Viipurin matkasta

Helppo venäläisten kirjainten harjoitusohjelma

koulutusvenaja.jpg

verkkolehti2.jpg

vkontakte3.jpg