Venäjän opiskelu oli elämänkäännekohta

Salolaissyntyinen Laura Heininen ei nuorena haaveillut urasta venäjän kielen parissa.
Nykyään hän kuitenkin kiittää isäänsä, joka sinnikkäästi patisti Lauraa lähtemään opiskelijavaihtoon Salon ystävyyskaupunki Rzheviin.

-Vaihtoon lähtöä ja kielen oppimista voi kutsua elämäni käännekohdaksi. Moni asia muuttui näiden jälkeen - hyvään suuntaan.

Lue lisää

Venäjän markkinat kiinnostavat suomalaisia yrityksiä

Salolainen venäjän kaupan asiantuntija ja Venäjän kaupan konsultointiin erikoistuneen SaRus Oy:n toimitusjohtaja Taina Kalintiv on huomannut myös salolaisissa yrityksissä kiinnostusta Venäjää kohtaan.

-Venäjän kauppaa harkitsevia tai sitä jo harjoittavia yrityksiä on Salossa paljon. Verrattuna muuhun Varsinais-Suomeen ja Turkuun Salo on aktiivista kasvualuetta.

Lue lisää

Asiakkaan kanssa samalla kielellä

Karjalasta kotoisin oleva Valeria Montus toimii aluemyyntipäällikkönä Högfors Oy:llä Salossa, vastuualueenaan Venäjä ja entiset IVY-maat. Valeria puhuu venäjää äidinkielenään, mutta useamman vuoden Suomessa asuneena myös sujuvaa suomea.

Valerian työkuvaan kuuluu uusien asiakkaiden hankkiminen kohdemaista, erilaisiin asiakkaiden kysymyksiin vastaamista, heidän tarpeidensa kartoittamista ja monenlaisia muita myyntipäällikön tehtäviä.

Lue lisää

Kielitaito perusedellytys keittiökaupassa Venäjälle

Salolaisen Suomen Ykköskeittiö Oy:n toimitusjohtaja Pauli Lindeman teki vuonna 2007 ison projektin Venäjällä, kun se oli mukana Sokos Hotels ketjun rakentaessa Holiday Club huoneistohotellia Pietariin. Ykköskeittiön tehtävänä oli suunnitella ja asentaa lomahuoneistojen keittiökalusteet. Lindemanin mukaan Italialaisiin design-keittiövalmistajiin verrattuna pienelle yritykselle projektikaupat ovat melkeinpä ainoa tapa päästä osalliseksi Venäjän kaupan mahdollisuuksista.

Lue lisää

Laura pieni.JPG

Laura Heininen

Kuvaaja: Jonna Vettenranta