Maksut varhaiskasvatuksessa

Lasten päivähoidon maksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja kaupungin päätösten mukaisesti. Päivähoidosta peritään palvelun käyttäjän maksukyvyn ja perheen koon mukaan määräytyvä prosenttiperusteinen kuukausimaksu. Hoitomaksun perintä alkaa päivähoitopäätöksessä olevasta aloituspäivämäärästä.

Maksupäätös päivähoitomaksuista

Päivähoitomaksun suuruus perustuu perheen kokoon, tuloihin ja palveluntarpeeseen. Jos joku perusteista muuttuu, perheelle lähetetään uusi maksupäätös. Perheelle voi tulla useampia maksupäätöksiä saman kalenterikuukauden aikana. Kaikki maksupäätökset ja laskut lähetetään perheen päämiehelle. Salossa päämieheksi määritellään äiti, jos perhe ei toisin ilmoita.

Päivähoitopäätöksen mukana perheelle lähetetään tuloselvityslomake, joka palautetaan ohjeiden mukaan varhaiskasvatuksen toimistosihteereille. Tämän lomakkeen ja mahdollisten liitteiden perusteella määritellään maksu.

Laskutuksen asiakaspalvelu tapahtuu ensisijaisesti puhelimitse (puhelinaika 9-12) ja postitse. Postia toimistoon voi jättää myös kaupungintalon info-pisteeseen sekä ulkona pääoven vieressä sijaitseviin postilaatikkoihin (kuoreen merkintä Varhaiskasvatustoimisto).

Laskuri päivähoitomaksun arvioimiseksi

Laskuriin pääset Arvio päivähoitomaksusta -kohdasta

Ilmoitus korkeimpaan maksuun suostumisesta

Esiopetusta täydentävän päivähoidon maksut

Esiopetusikäisen lapsen hoitomaksu

Lukuvuoden aikana järjestetään päivittäin neljä tuntia maksutonta esiopetusta. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen (4t/pv) lisäksi päivähoitoa, päivähoidon maksu on 70 % kokopäivähoidon kuukausimaksusta.

Syys-, joulu- ja talviloman aikana esiopetuksessa oleva lapsi voi olla päivähoidossa tarvitsemansa hoitoajan päivähoitomaksun muuttumatta.

Avoin toiminta

Leikkikoulutoiminnan lukukausimaksu, joka peritään kaksi kertaa vuodessa.

  • 1krt/ vko 40 e
  • 2krt/ vko 50 e
  • 3krt/ vko 60 e

Avoin päiväkotitoiminta ja leikkipuistotoiminta ovat edelleen maksuttomia.

Yhteystiedot

Toimistosihteerit

Puhelinaika klo 9-12

Sirpa Junnila
(02) 778 7854


Eija Lehti
(02) 778 7855


Satu Rantanen
(02) 778 7856


Nina Toivonen
(02) 778 7857

Maksuihin liittyvää