Ravitsemispalvelut

AJANKOHTAISTA:

Luomupuuron ME:seen osallistui 7.269 Salon ravitsemispalveluiden puuronsyöjää:

IMG-20170906-WA0004.jpg

IMG-20170908-WA0000.jpg - pienennetty

IMG-20170908-WA0001.jpg

IMG_20170906_103437.jpg

Ravitsemispalveluissa töitä tekee noin 130 työntekijää, esimiehet ja hallinto mukaan lukien.

Työskentelemme kolmella "Rapupalvelualueella" (organisaatiokaavio), 13:sta valmistuskeittiössä, toimitamme ruokaa ja järjestämme ateriapalvelua palvelu- ja jakelukeittiöissä (68+26). Palvelukeittiöissä asiakaspalvelun, hygienian ja astiahuollon järjestävät ravitsemispalveluiden työntekijät ja jakelukeittiöissä asiakkaan työntekijät. Vuokraamme osaa tiloistamme eli keittiöitä ja ruokasaleja, ohessa keittiöiden ja ruokasalien vuokrausperusteita ja keittiöittemme osoitetietoja.

Organisaatiokaavio

Keittiöiden ja ruokasalien vuokrausperusteet ja osoitteet

Asiakasryhmille suunnitellut ruokalistat, Jamix-ammattikeittiöiden tuotannonohjausjärjestelmä, CleanNet-siivouksen mitoitusjärjestelmä, CateNet-ammattikeittiöprosessien mitoitusjärjestelmä, ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluiden ohjausryhmät ja "RaPu"-tuloskortti tavoitteineen ohjaavat meitä oikeaan asiakaslähtöiseen palvelutoimintaan.

Olemme jakaneet tuotannon suunnittelun, johtamisen ja organisoinnin kahdelle asiakasryhmälle: 1. kokopäivänhoitolaitosten- ja vanhusten ruokailu ja 2. koulu- ja varhaiskasvatusruokailu.

Suunnittelemme omat ruokalistat näille asiakasryhmille ja teemme yhteistyötä asiakkaiden edustajien ja myös asiakkaiden kanssa. Valmistamme ja tarjoilemme ruokalistojen mukaista, maukasta ja ravitsemuksellisesti täysipainoista ruokaa ammattialakohtainen ja muu meitä koskettava lainsäädäntö huomioiden.

Tavoitteenamme on edistää lähiruuan käyttöä ,erityisesti salolaisen ruoan, ja nostaa ruuan kotimaisuusastetta lisäämällä kotimaisten kasvisten, juuresten, marjojen ja kalan käyttöä. Näistä suosittuja ja myös paikallisia esimerkkiruokia ovat hernekeitto ja pannukakku tuoremarjasoseella, ohrapuuro ja marjakeitto, herkulliset kalaruokamme ja "ykkösherkkumme" mustikkakukko ja vaniljakastike.


Asiakasnäkökulma on vahvasti esillä toiminnassamme, järjestämme asiakastiedusteluja vuosittain. Viimeisen tiedustelun tuloksena mm. muutettiin syksyllä 2016 ruokalistat kuusiviikkoisiksi, vaihdettiin siikapihvit järvikalapihveiksi ja järjestettiin lämpöisiin kasvislisäkkeisiin vaihtelua "talon tapaan mallisesti". Syksyn 2017 ruokalistalle lisättiin talontapaan aterioita; mm. uunimakkara- tai mustamakkara-ateria, kauraomenapaistos ja vaniljakastike vaihdellen mustikkakukko ja vaniljakastikkeen kanssa, palapaistiaterialla uunijuurekset, Särkisen kalapyörykkäuutuus ja paikallinen vahvuus Sadonkurjuun pastapaistos.

Salon ravitsemispalvelut on sitoutunut edistämään toiminnassaan kestävää kehitystä sekä käyttämään luomutuotteita säännöllisesti, olemme luomuportaalla yksi.

Suomalaiset ravitsemussuositukset

Portaat luomuun