Varaaminen Salomo-verkkokirjastossa

Varattaessa aineistoa asiakkaiden käytössä ovat Salon kaikkien kymmenen kirjaston kokoelmat. Tämä tarkoittaa sitä, että tehdyt varaukset kohdistuvat automaattisesti koko Salon kaupunginkirjaston kokoelmaan. Asiakkaan valittavaksi tulee toimipiste, josta hän haluaa varaamansa aineiston noutaa. Kirjasto hoitaa varatun aineiston kuljetuksen toimipisteiden välillä, jos noutopiste on eri kuin aineiston kotikirjasto.

Poikkeuksena tästä on ns. bestseller-aineisto. Suosituimpien kirjojen paikallisen saatavuuden turvaamiseksi olemme ottaneet käyttöön ns. bestseller-toiminnon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osa lähikirjastojen uutuuskirjoista suljetaan aineistokuljetusten ulkopuolelle. Näitä bestseller-kirjoja varattaessa noutopaikkana on aina kyseisen kirjan kotikirjasto. Niitä ei kuljeteta mihinkään toiseen noutopisteeseen noudettavaksi.

Halikon ja Salon kirjastoautojen kokoelmiin kohdistuvat varaukset on noudettava ko. autosta.

Myös hyllyssä oleva aineisto - käsikirjastokokoelmaa lukuun ottamatta - on varattavissa.

Varauksista lähetetään asiakkaalle saapumisilmoitus, kun varattu aineisto on noudettavissa. Saapumisilmoitusmaksu kaikista varauksista on 1 euro. Varatun aineiston noutoaika on seitsemän vuorokautta saapumisilmoituksen lähettämisestä.