Vuoden 2011 viikon levyt

Viikon 50 levy

Moisio Steelbands: Steely Christmas from Moisio

Hilpeää joulua pannujen tahtiin! Moision yläkoululaiset maustavat vanhoja tuttuja joululauluja steelband-rummuilla.

Ehdota viikon levyä

MoisioSteelBand.JPG

Viikon 48 levy

Next Stop Is Vietnam: The War on Record 1961-2008

Vietnamin sotaa käytiin paitsi aseilla myös kitaroilla. Tällä perusteellisella 13 cd:n kokoelmalla pääsevät ääneen niin lipun heiluttajat kuin polttajatkin. Yli 300 sodan inspiroiman musiikkikappaleen lisäksi kuullaan uutisraportteja rintamalta ja Pohjois-Vietnamin radio-lähetyksiä.

Kuuntele näytteitä kappaleista

cd-various-artists-next-stop-is-vietnam-15639905.jpg

Viikon 43 levy

KPE: Hiekkarantaan

Flunssaan, migreeniin ja syysmasennukseen.

Klikkaa itsesi Hiekkarannalle...

Hiekkarantaan-kansi.jpg

Viikon 36 levy

Sergent Garcia: Una y otra vez

Sergent Garcia on espanjalaisranskalainen vanha punkkari, joka jo pidempään on harrastanut muita maailman populaarimusiikin lajeja. Tällä albumilla kersantti yhdistelee asenteella mm. salsaa, cumbiaa, timbaa, reggaeta, skata ja hip-hoppia poliittiseen polemiikkiin yhteistyössä kolumbialaisten muusikoiden kanssa. Laulukielinä käytetään espanjaa, ranskaa ja englantia. Tuloksena on verratonta katubiletunnelmaa ja matkamusiikkia, jota kersantti itse luonnehtii "salsamuffiniksi".

sergentGarcia.jpg

Viikon 33 levy

Fleet Foxes: Helplessness blues

Fleet Foxes -yhtyeen folk rock perustuu yksinkertaiselle reseptille: laululle ja akustisille kitaroille. Lopputuloksena on kuitenkin kaikkea muuta kuin leirinuotiolla soitettavaa musiikkia. Soundin Sami Nissisen mielestä "melodisesti runsas ja kekseliäästi sovitettu musiikki kuulostaa siltä kuin taivaallisen kirkkauden juuri löytänyt buddhalaismunkkikuoro laulaisi Pelastusarmeijan orkesterin säestyksellä".

Fleet Foxes.jpg

Viikon 32 levy

Liljan Loisto: Takaisin Karjalan maille

Levyn kappaleet ovat perinteisiä suomalaisia lauluja uusilla sovituksilla ja reggae-poljennolla höystettynä. Kaunis, tyylikäs ja herkkä kokonaisuus, joka on raikkaan erilainen. Levy sopii hyvin karjalaisille pitäjäjuhlille ympäri Suomenniemeä, ja sen tahtiin voi myös herkistyä muistelemaan mennyttä kesää.

Liljan loisto.jpg

Viikon 29 levy

Janne Luukkonen & Luotisuora jakaus : Akrofobiaa 98

Akrofobiaa 98 -albumi sisältää yhdeksäntoista kappaleen vahvuisen kokonaisuuden luotisuoraa rokkia, mutta mukaan mahtuu myös siivu silkkaa bluesia, kuten Suruton kitara -balladi. Mainio uusi tuttavuus!

janne_luukkonen.jpg

Viikon 22 levy

Vaijerit: Perjantai-ilta

"Kirkkokatu 8, Salo, oli kovin kauan sitten tärkeä osoite monille salolaisbändeille. Yläkerrassa oli kaupungin treenikämppiä ja alakerrassa oli nuorisotalo, jossa bändit pääsivät esiintymään. Paikan nimi oli Pulju.

Puljussa riitti pari mikrofonia ja iso annos nuorta hurmahenkisyyyttä tuottamaan iloa monille.

Tällä levyllä on Puljun aikakauden biisejä entisten puljulaisten esittäminä ja edelleen hurmoksella esitettynä."

vaijerit.jpg

Viikon 18 levy

Josh Ritter: So runs the world away

Laulaja-lauluntekijä Josh Ritter on armoitettu tarinankertoja. Ritter on kulkenut eri maiden vesireittejä ristiin ja rastiin ja palannut kertomaan, kuinka maailma makaa siellä toisaalla. Kaikille kaukokaipuuta poteville.

Kuuntele Another New World -kappale

ritter.jpg

Viikon 16 levy

Joe Robinson: Time jumpin´

Tätä 19-vuotiasta australialaista kitaristia pidetään yhtenä maailman parhaista nuorista kitaristeista. Joe Robinson on kehittänyt ainutlaatuisen kyvyn soittaa bassolinjoja, melodioita ja rytmejä samanaikaisesti. Levyltä löytyy hienoja tulkintoja bluesista fuusiojazziin.

Kuuntele Robinsonin tulkinta Daddy Longlicks -kappaleesta

joe robinson.jpg

Viikon 14 levy

Dropkick Murphys: Going out in style

Säkkipilli soi ja irkkupunk raikaa. Kuin säkkipillillä vahvistettu No Shame.

Kuuntele levyn nimikappale

Dropkick Murphys.jpg

Viikon 13 levy

Anna Calvi

Tähtiä, tähtiä... Ehkä Anna Calvi on tähti jo itsekin. Loistoarvostelut ensilevystään saanut Anna Calvi laulaa ja kitaroi rikasta sisäistä sielunmaisemaansa runsasvaikutteisissa kappaleissaan kuulijan sydämeen.

Tai kuten Antti Hurskainen toteaa: "Tarjolla on intensiivisen tummaa tunnelmaa, paholaista ja huulipunaa, mutta ennen kaikkea persoonallista ääntä."

Kuuntele kappaleita levyltä.

Anna Calvi.jpg

Viikon 12 levy

Traveling Wilburys: Vol. 1

Traveling Wilburys oli 1980-luvun superkokoonpano, ja salanimien taakse kätkeytyivät muusikot Bob Dylan, Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty ja George Harrison.

Rock-musiikin eri sukupolvia ja eri tyylejä edustavat artistit tekivät yhdessä musiikkia, jossa yhdistyvät heidän jokaisen erilaiset tyylikeinot ja tunnusmerkit.

Kuuntele ja katso Handle with care -kappale Vol. 1 -levyltä.

Travelin Wilburys.jpg

Viikon 9 levy

Rumer: Seasons of my soul

Jos luulit, ettei tällaista musiikkia enää tehdä, niin tässäpä levy kuin kadonnut klassikko suoraan 1970-luvulta.

Kuuntele Slow-kappale Rumerin levyltä.

rumer.jpg

Viikon 8 levy

PJ Harvey: Let England shake

Laulaja-lauluntekijä PJ Harvey on säilyttänyt ilmaisunsa tuoreena vuodesta toiseen.

Pianovetoisen Whiten chalkin (2007) jälkeen Polly Jean on tarttunut jälleen kitaraan, ja uusi levy on myös laulajan aiempia levyjä poliittisempi.

PJ_Harvey.jpg

Viikon 7 levy

Lasse Riutamaa: Toivo

Nimensä mukaisesti Lasse Riutamaan levy antaa toivoa, jota ilman ihminen kuihtuu. Perttelissä syntynyt Riutamaa on mittavan uran tehnyt laulaja, laulupedagogi ja esiintyvä taiteilija.

riutamaa.jpg

Viikon 6 levy

Gary Moore: Wild frontier

Ja jälleen lähti hieno muusikko aivan liian aikaisin. Gary Moore oli se kitaristi ja Wild frontier se levy, joka sai monen yläasteikäisen ja vähän vanhemmankin tarttumaan kitaran varteen joskus 80-luvun puolenvälin huiskeissa.

"Vanha kaarti hautaan kaatuu saappaat jalassa. Tuntuu kuin oisin menettänyt rakkaan ystävän..."
Freud Marx Engels & Jung


Katso Gary Mooren live-tulkinta Parisienne walkways -klassikosta.

Gary Moore.jpg

Viikon 5 levy

Kaija Koo: Irti

Suositun kotimaisen pop-iskelmäsartistin yhdestoista studioalbumi tarjoaa puoliksi konesoundilla modernisoitua, rohkeasti popin ja rockin eri alatyylien viidakossa seikkailevaa Kaijaa ja puoliksi vanhaa tuttua Markku Impiön kanssa tehtyä materiaalia. Taatusti tansittaa.

kaijakooirti.jpg

Viikon 4 levy

Tom Waits: Rain dogs

Tom Waitsin laulusarja yhteiskunnan syrjäkaduilta on aina ajankohtainen.129 lainaajaa ei voi olla väärässä...


TomWaitsRainDogs.jpg

Viikon 3 levy

Topi Saha: Verta ja lihaa

Topi Saha on juuri ensilevynsä julkaissut trubaduuri. Sahan pelkistetyssä folktyylissä ei ole mitään erityisen uutta tai omaa, mutta silti monet hänen lauluistaan vangitsevat: melodiat ovat kauniita ja sanoitukset mieleenpainuvia. Sahan musiikissa kuuluu myös hänen esikuvansa Bob Dylan ja Bruce Springsteen.

topisaha.jpg

Viikon 2 levy

Antonio Salieri: Overtures & stage music

Antonio Salieri ei suinkaan ollut kateellinen Mozartille eikä hän liioin ollut Mozartin kavala kilpailija, kuten monet Mozart-legendat ja elokuvat antavat ymmärtää. Salieri oli oman aikansa merkittävä säveltäjä, joka kehitti ainutlaatuisen sävellystyylin. Salierin sävellykset vaipuivat kuitenkin unholaan vuosisadoiksi hänen kuolemansa jälkeen. Tämän levyn lähes kaikki teokset ovat ensilevytyksiä Salierin alkuperäisistä käsikirjoituksista, ja Salieri saa vihdoinkin oman äänensä kuuluviin lukuisten tarujen sijaan.

salieri.jpg