Ajankohtaista

Asukaskysely joukkoliikenteestä

Hyvä salolainen!
Haluamme kehittää Salon sisäistä joukkoliikennettä vastuullisesti niin, että kaikilla hankittavilla vuoroilla on todellista käyttöä. Tarkoituksena on hankkia yhteisillä varoilla liikennettä vain sellaisille yhteysväleille ja sellaisina aikoina, että niistä on hyötyä kuntalaisille. Asukaskyselyn avulla haluamme selvittää, missä ja milloin joukkoliikennettä toivotaan Salossa tarjottavan ja minkälaisia lipputuotteita kaivataan. Kyselyn vastaamisaikaa on jatkettu su 17.12. saakka.

Linkki kyselyyn: www.salo.fi/liikennekysely. Sähköiseen kyselyyn voi vastata myös kaupungin palvelupisteiden yleisökoneilla. Lisäksi kysely julkaistaan joulukuun kaupunkitiedotteessa. Paperisen kyselyn voi palauttaa kaupungin palvelupisteisiin.

Mielipiteesi on tärkeä, kiitos vastauksestasi!

Syyslukukauden alkaessa ma 14.8. käynnistyi taas markkinaehtoinen liikenne, jonka lisäksi kaupunki ostaa linja-autovuoroja. Ostoliikenteen aikatauluja voi tarkastella Matkahuollon aikataulu- ja lippupalvelusta. Lipputuotteina ovat Matkahuollon valtakunnalliset lipputuotteet ja kilometriperusteiset taksat. Lisätietoa lipuista voi tiedustella Matkahuollosta.

Kesällä kokeiltu ilmainen kahden (2) tunnin vaihto-oikeus jatkuu paikallisliikenteessä. Näyttämällä kertalippua voi lipun aikaleimasta lukien kahden tunnin ajan vaihtaa ilmaiseksi esimerkiksi Tupurin linjalta Sirkkulan linjalle. Matkakorttien käyttäjät voivat pyytää ensimmäiseen linja-autoon noustessaan vaihtolippua, joka toimii samoin. Vaihto-oikeus on voimassa samalla periaatteella myös seutuliikenteestä paikallisliikenteeseen siirryttäessä. Tämä koskee sekä kaupungin ostoliikenteestä että liikenteenharjoittajien markkinaehtoisesta liikenteestä vaihtavia matkustajia.

Aikataulut
Liput ja hinnat

Kaikkien vuorojen päätepisteenä on linja-autoasema. Näin ollen 5.6. alkaen paikallisliikenteen reitit muuttuivat keskustan osalta, eikä niitä jatkossa enää ajeta Sillankulman kautta.

Matkahuollon veteraanilipuista luovuttiin toukokuussa, mutta kaupungin päätös matkojen korvaamisesta on edelleen voimassa. Joukkoliikenteessä tai palveluliikenteessä kulkevia veteraaneja pyydetään ottamaan yhteyttä palveluohjaaja Anne Vainioon. Palveluohjaajan tavoittaa numerosta 02 772 6100. Puhelinaika ma-pe klo 9-12.