Frisbeegolf

1. Melassuo, Perniö
2. Pahkavuorenpuisto, Salo keskusta

Perniön Melassuon frisbeegolf sijaitsee Perniön liikuntahallin maastossa. Perniön liikuntahallin osoite on Erveläntie 16. Ajoneuvojen parkkipaikka on liikuntahallin pihalla.

Salon Pahkavuorenpuiston frisbeegolf sijaitsee Pahkavuoren kuntoradan varrella. Lähtöpaikka lähellä kuntoradan siltaa. Ajoneuvoille ei ole osoitettu varsinaista parkkipaikkaa.

Frisbeegolfradat kartalla

Kenelle frisbeegolf on suunnattu?
Frisbeegolf soveltuu erinomaisesti kaikenikäisille pelaajille. Perheen kesken tai kaveriporukassa laji sopii kaikille ja tarjoaa myös haasteita. Radalle voi lähteä vaikka et olisi koskaan aiemmin frisbeetä heittänyt. Alkuun toki kannattaa hieman heittoa harjoitella jo ihan lämmittelyn vuoksi.

Lajin alkuun pääsee helposti ihan tavallisella frisbeellä ja enemmän lajista innostuneille myynnistä löytyy myös erityisesti frisbeegolffiin tarkoitettuja kiekkoja.

Mitä frisbeegolf on?
Frisbeegolfin peliajatus on samantapainen kuin pallogolfinkin. Tarkoitus on kiertää rata mahdollisimman vähin heitoin. Pelivälineenä on yksi tai useita lento-ominaisuuksiltaan erilaisia frisbeekiekkoja. Maalina on tarkoitusta varten kehitetty maalikori. Maalikorissa ketjut pysäyttävät frisbeen lennon ja se putoaa alla olevaan koriin. Frisbee on silloin "reiässä". Väylien numerot on aina merkitty maalikoreihin sekä lähtöpaikkoihin. Väylät kierretään numerojärjestyksessä. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja radan suorittanut pelaaja on voittaja.

Aloitusheitto suoritetaan teeltä, joka on merkattu yhdellä ruskealla puupylväällä. Aloitusheitto suoritetaan näiden pylväiden takaa. Aloitusheiton jälkeen heittämistä jatketaan siitä mihin edellinen heitto on pysähtynyt. Jokainen laskee itse heittojensa määrän per väylä. Vähimmillä heitoilla selvinnyt on voittaja. Pelin aikana heittojärjestys määräytyy aina sen mukaan, kuka on kauimpana korista. Eli kauimpana oleva on aina kierroksen ensimmäisenä heittovuorossa.

Frisbeegolfissa reikien pituudet vaihtelevat 50 metristä aina yli 200 metriin. Pallogolfista tutut par -tulokset vaihtelevat par 2:sta par 4:ään. Aloitusheitto ´draivi´ suoritetaan merkityltä tiiaus -alueelta. Usein seuraava heitto on lähestyminen ´approach´, jonka jälkeen suoritettava heitto on putti ´putt´. Frisbeegolfissa reikä on pelattu lopuun vasta sitten, kun frisbee on maalikorissa.

Yhteystiedot

Liikuntapaikkamestari
Marko Mäkinen

p. (02) 778 4702


Toimipiste Salohallissa