Osallistuminen ja asiointi Salon kaupungissa

Kunnan toiminta perustuu kuntalaisten osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Kuntalaisen keskeisin osallistumis- ja vaikuttamiskeino kaupungin asioihin on äänestäminen joka neljäs vuosi järjestettävissä kunnallisvaaleissa.

Vaikuttamiskanavat

Kuntalaisilla on myös muita vaikuttamismahdollisuuksia, muun muassa aloitteiden tekeminen, palautteen ja kysymysten lähettäminen virkamiehille, yhteyden ottaminen luottamushenkilöihin, viranhaltijoihin sekä osallistuminen yleisötilaisuuksiin ja kyselyihin. Vaikuttamiskanavia ovat myös monet toimikunnat ja neuvostot.

Asioiden seuraaminen

Voit seurata vireillä olevia asioita kaupungin sähköiseltä ilmoitustaululta, joka fyysisesti sijaitsee kaupungintalolla osoitteessa Tehdaskatu 2.

Myös valtuuston, hallituksen ja kaikkien lautakuntien esityslistoja ja pöytäkirjoja voi seurata sähköisesti. Kaavoitukseen liittyvät suunnitelmat ovat nähtävillä Halikon virastotalolla. Kaavoitusprojekteille on myös omat seurantasivunsa verkossa.

Kaupungin viralliset ilmoitukset julkaistaan Salon Seudun Sanomissa keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi Salon kaupunkitiedote jaetaan jokaiseen talouteen noin kerran kuukaudessa.

Anna palautetta

Palautesivulta voit lähettää meille suoraan palautetta sivulla olevan lomakkeen avulla.

Salon karttapalvelussa voit myös antaa palautetta Palautekohteen kautta valitsemalla erilaisia kohteita ja niiden alla olevia aiheita. Esim. kohteeksi liikenneväylät ja aiheeksi katuvalot ja voit ilmoittaa sammuneesta lampusta pyörätien varrella tai kohteeksi ulkoliikuntapaikat ja aiheeksi uimarannat, jos on tarvetta valittaa täysinäisistä roska-astioista. Voit osoittaa havainnon kohteen kartalla ja liittää mukaan myös kuvia kohteesta. Lisätietoja: Hannu Kurppa, p. (02) 778 5404 ja Sisko Ruokonen, p. (02) 778 5406

Asiointi

Kaupungin virastot ja palvelupisteet ovat kuntalaisia varten.

Alueellisista palvelupisteistä saa kaupungin toimintoihin liittyvää asiakasneuvontaa ja erilaisia hakemuslomakkeita. Niihin voi jättää kaupungin viranomaisille osoitettuja hakemuksia sekä kuntalaispalautetta. Palvelupisteissä ovat kuntalaisten käytettävissä myös kaikki kaupungin verkkopalvelut.

Toimialat ja yksiköt tarjoavat erilaisia sähköisiä hakemuksia ja lomakkeita asioinnin helpottamiseksi. Yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea avustusta toimintaansa.

Muualla Salo sivuilla:

Salo sosiaalisessa mediassa
Seuraa kaupungin tiedotteita

Julkisten palveluiden käyttäjille löytyy valtakunnallista neuvontaa saat täältä www.kansalaisneuvonta.fi

Muualla verkossa

Salon kaupunki ei vastaa linkkien sisällöstä.

Demokratia ja osallisuus
(Kuntaliitto)

Demokratiatietopankki
(Oikeusministeriö)

Kansalaisaloite.fi -verkkopalvelu
(Oikeusministeriö)

Otakantaa.fi -verkkopalvelu
(Oikeusministeriö)

Sitra - Uusi demokratia
(Suomen itsenäisyyden
juhlarahasto)