Kansainvälinen ja monikulttuurinen Salo

Salon kaupunki on kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki. Salossa asuu vakinaisesti noin 2100 maahanmuuttajaa (tilanne 31.3.2014). Maahanmuuttajia on 87 eri maasta (tilanne 31.3.2014). Suurimmat kansallisuusryhmät ovat virolaiset ja venäläiset, kuten muuallakin Suomessa. Muita suuria ryhmiä ovat Irakista, Kosovosta, Thaimaasta ja Kiinasta tulleet.

Salossa on satoja menestyviä ja palkittuja yrityksiä, joista moni toimii kansainvälisillä markkinoilla. Yritykset toimivat monipuolisesti eri toimialoilla, joista vahvimpia ovat ICT-ala, perusteollisuus ja palvelutoimiala sekä muovi- ja metalliteollisuus.

Salon kaupunki on aktiivinen toimija kansainvälisissä suhteissa. Salo tekee kansainvälistä yhteistyötä monipuolisesti ja monilla eri tahoilla. Kansainvälistä toimintaa koordinoi Salon kaupungin kehittämispalvelujen kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija. Kansainvälisiin tehtäviin kuuluvat kaupungin kansainvälinen edunvalvonta, ystävyyskuntasuhteet, EU-asiat, kansainvälinen suhdetoiminta ja tiedottaminen. Kansainvälisten asioiden päällikkö suunnittelee yhdessä hallintokuntien kanssa kansainvälisiä toimintoja ja tukee sekä neuvoo hallintokuntia ja muita kaupungin yksikköjä kansainvälisessä toiminnassa.

Kansainvälisen toiminnan lähtökohtana on Salon kilpailukyvyn ja vetovoimaisuuden parantaminen. Toiminnan lähtökohtana ovat sekä asukkaiden että yritystoiminnan tarpeet. Kaupungin toimintaan kansainvälinen yhteistyö tuo mahdollisuuden vertailla eri maiden julkisia palveluja ja löytää uusia muotoja palvelutarjontaan.

Kansainväliset toiminnat

Salon kaupunki
Kehittämispalvelut
Tehdaskatu 2, 24100 SALO

Terhikki Lehtonen
Erityisasiantuntija, kansainväliset asiat
044 778 2050

Eija Laitinen
Viestintäassistentti
044 778 2153

Päivi Savolainen
Erityisasiantuntija
044 778 7708