St. Anthony, USA

Kaukaisin Salon ystävyyskaupungeista sijaitse USA:ssa, Minnesotan osavaltiossa. St. Anthony Village ja Salo ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1985. St. Anthony on Minneapolis-St.Paulin esikaupunki, joka sai kaupunkioikeudet toisen maailmansodan jälkeen. Tällä hetkellä St. Antonyssa on noin 8 000 asukasta.

St. Anthony sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Minneapoliksesta ja St. Paulista. Huolimatta suurten keskusten läheisyydestä St. Anthony on pystynyt säilyttämään pienen yhteisön ominaispiirteet ja edut. St. Anthonyn alueella sijaitseva Silver Lake-järvi antaa kaupungille oman viehättävän leimansa. Kaupungin eteläosassa sijoittuvat teollisuus -ja liikeyritykset.

Salon kaupungin ja St. Anthonyn yhteistyösopimus on vuodelta 1985. Yhteistyö pitää sisällään mm. monenlaista kulttuuriyhteistyötä ja koululaisryhmien vaihtoa.

Salon kaupungin ja St. Anthonyn yhteistyötä:

Salo International Youth Forum: helmikuussa 2009 St. Anthonysta matkusti joukko nuoria Saloon ja osallistui nuorten foorumiin.
Youth Art Exchange: keväällä 2000, 77 erilaista, amerikkalaisten lasten ja nuorten taideteosta lähetettiin St.Anthonysta Saloon ja samall St. Anthonyn kaupungintalo järjesti taidenäyttelyn, jossa esiteltiin salolaisten opiskelijoiden teoksia.
Rivakat Dance Group: kesäkuussa 1999, The Rivakat Dance Group matkusti St. Anthonyyn esiintymään useissa tapahtumissa.
Salo Finland Fire Brigade Band: kesäkuussa 1997 Salon VPK:n soittokunta vieraili St. Anthonyssa.
Salo Wind Orchestra: huhtikuussa 1998 Salon Puhallinorkesteri konsertoi Minnesotassa ja vieraili St. Anthonyssa.

St. Anthony City Hall
3301 Silver Lake Road
St. Anthony, MN 55418
Phone:(612) 782-3301
Fax: (612) 782-3302
http://www.ci.saint-anthony.mn.us/