EtusivuPäivähoito ja koulutusTiedote Asemakadun päiväkodin piharakennuksen sisäilmatilanteesta

Tiedote Asemakadun päiväkodin piharakennuksen sisäilmatilanteesta

Asemakadun päiväkodin henkilöstölle ja päiväkodissa olevien lasten huoltajille on 12.12. iltapäivällä järjestetty tiedotustilaisuus päiväkodin piharakennuksen sisäilmatilanteeseen liittyen.
Asemakadun päiväkodin piharakennuksessa on Sirate Group Oy tehnyt sisäilmaan liittyviä tutkimuksia alkusyksystä 2017. Sisäilmatutkimukset on tehty esiin tulleen oireilun ja kiinteistössä havaitun hajun vuoksi. Sisäilmaraportti ei ole vielä valmistunut.

Alustavien tietojen mukaan rakennuksessa on kosteus- ja mikrobivaurioita useassa rakenteessa, joista sisäilman laadun kannalta merkittävimmät ovat katon, ulkoseinien ja sokkelin lämmöneristeiden vauriot. Ilmanvaihto toimii suositusten ja määräysten mukaan, mutta rakennuksen heikon ilmatiiveyden vuoksi vaurioalueilta voi kulkeutua epäpuhtauksia kaikkialle rakennukseen ilmavuotojen mukana.

Rakennuksen kunnon vaikutuksesta siellä työskentelevien työntekijöiden ja lasten altistumiseen ei ole vielä tietoa.

Opetus- ja kaupunkikehityslautakunnat käsittelevät Asemakadun päiväkodin piharakennuksen tilannetta tulevissa kokouksissaan. Lapsiryhmälle aikuisineen etsitään korvaavaa tilaa. Tavoitteena on, että lapset sijoitetaan muualle tammikuun alusta alkaen. Tästä vanhemmille tiedotetaan erikseen.

Asemakadun päiväkodin kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä

Lisätietoja:
Päivähoitojärjestelyt: Päiväkodinjohtaja Niina Kuisma, , 044 778 7883 tai varhaiskasvatuspäällikkö Anna Karlsson, , 044 778 7850 tai palveluohjaaja Pirjo Alm, , 044 778 7964
Sisäilmatutkimus: vanhempi asiantuntija Vesa Koskinen, Sirate Group Oy, , 040 648 2244
Kiinteistö: tilapalveluiden kaupungininsinööri Janne Lehto, , 044 778 5116

Julkaistu: 14.12.2017

Takaisin