Salon kansalaisopisto

Kevätkausi käynnistynyt!

Ilmoittautumiset ja kurssit ovat käynnissä, tervetuloa oppimaan, harrastamaan ja virkistymään. Uusia kursseja käynnistyy vielä kesäkuussakin, mutta suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti. Ilmoittaudu siis hyvissä ajoin! Oppiainekohtaiset kurssilistaukset ilmoittautumislinkkeineen löydät Kurssitarjonta kevät 2018 -linkin takaa!

Uudet kurssit!

Alla opinto-oppaan ilmestymisen jälkeen sovitut uudet kurssit, tutustu ja ihastu!!

031057 MATKA BERCHTESGADENIIN 2018
9.3.2018-24.8.2018, 12 oppituntia
Kansalaisopiston kieliluokka 1 D233, Ylhäistentie 2
pe 18.15-19.45
FM Anne Pajunen
Kurssimaksu 90 e
Kurssimaksusta ei myönnetä alennuksia. Grüß Gott! Oletko kiinnostunut lähtemään la 1.9. - la 8.9.2018 viikon matkalle Saksaan lähelle Itävallan rajaa? Tällä kurssilla valmistelemme yhteisesti matkaamme ja tutustumme eri vaihtoehtoihin, mitä Berchtesgadener Land tarjoaa. Patikointia ja ulkoilua, kulttuuria ja historiaa! Kaikille jotakin! Yövymme edullisessa ALPINA ROS DEMMING hotellissa lumoavassa Berchtesgadenin kylässä, hyvien kävely- ja bussiyhteyksien päässä! Hotellillamme on pieni Wellnessosasto, jonka käyttö kuuluu aamiaisen ohella huoneen hintaan. Varaamme ensimmäisen kurssikerran jälkeen sitovasti lennot ja hotellin, matka- ja majoituskuluista jokainen huolehtii itse unohtamatta tärkeää matkavakuutusta! Matkavakuutus kannattaa olla voimassa jo kurssin aikana, esim. mahdollisia lentoperuutuksia varten. Kurssimaksumme kattaa opettajan kuluja matkaa ennen ja sen aikana. Matka ei ole pelkästään vaellusmatka, käymme halukkaiden kanssa mm. Salzburgissa ja Bad Reichenhallissa, molemmat sijaitsevat Berchtesgadenin lähellä. Kehlsteinhaus ja Königssee sijaitsevat myös lähellä kyläämme. Kurssin ensimmäinen tapaamiskerta on perjantaina 9.3. klo 18.15 - 19.45 ja viimeinen viikkoa ennen matkaa perjantaina 24.8. klo 18.15- 19.45, muista kerroista sovimme erikseen. Teemme ennen Saksan matkaa yhteisen retken Mathildedaliin ja Teijolle, ajankohdasta sovitaan kurssilla. Ei haittaa, vaikket pääsekään kaikkiin tapaamisiin, sovituista asioista tulee jokaiselle kooste sähköpostitse. Kirjoitamme myös matkablogia. Ilmoittautumiset opiston nettisivuilla 13.2. klo 15 alkaen, viimeinen ilmoittautumispäivä torstaina 8.3. klo 12. Yhteydenottopyynnöt ja kyselyt matkaan liittyen viestillä numeroon 0447784565 (Anne) tai anne.pajunen@salo.fi. Ilmoittauduthan ajoissa, matkamme (ja matkakurssimme) toteutuu, jos on tarpeeksi lähtijöitä. Hotellimme odottaa myös varausvahvistuksia. Viime kesäkuussa järjestetystä Berchtesgadenin matkasta voi käydä lukemassa osoitteesta http://berchtesgadeninlumoissa.blogspot.fi

Muutoksia kurssitiedoissa

Tähän kerätään opinto-oppaan julkaisun jälkeen tulleita muutoksia kurssitiedoissa.

100156 HOPEAKORUKURSSI B Halikko
10-11.3., 24 oppituntia Huom! Kurssin ajankohtaa on jouduttu aikaistamaan!

Lähiviikkoina alkavat kurssimme

Alta löydät ne lähiviikkoina alkavat kurssimme, joissa on vielä tilaa. Oppiainekohtaisen kurssitarjonnan löydät linkkilistan kautta. Ilmoittautuminen Internetissä tai puhelimitse toimiston aukioloaikoina puh. 02-778 4561 tai 02-778 4570.


110253 KANNETTAVAN TIETOKONEEN PAREMPAA HALLINTAA SENIOREILLE Salo
13.3.-24.4., 21 oppituntia
Kansalaisopiston atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ti 12-14.30
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 38,5 e
Jatkokurssi niille, jotka haluavat kannettavasta tietokoneestaan tavallista enemmän irti! Kurssilla paneudumme tietokoneen asetusten muuttamiseen ja miten hyödyllisiä apuohjelmia saa asennettua omaan kannettavaan. Opettajan avustuksella asennamme myös muita mielenkiintoisia ilmaisohjelmia (mm. tekstinkirjoitus, taulukot, kuvankäsittely ym.). Selvitämme miten kannettavan saa kytkettyä taulutelevisioon, ulkoiseen näyttöön, miten langattomat verkot saadaan toimimaan jne. Internetissä seikkailemme uusilla mielenkiintoisilla sivuilla, tutustumme kauppapaikkoihin, konsertti- ja teatterilippujen tilaamiseen, hotellien ja lomamatkojen varaamiseen, sähköiseen asioimiseen, katsomme tv ohjelmia ym. Harjoittelemme tietojen tallentamista kansioihin, kuinka asiakirjat ja kuvat löytyvät omalta koneelta ja miten kannettavan tiedot saa järjestykseen. Sähköpostista tallennamme valokuvia ja asiakirjoja ja lähetämme liitetiedostoja eteenpäin. Kurssilla näet myös, miten digikamera tai älypuhelin liitetään tietokoneeseen ja kuinka kuvat saa siirrettyä koneelle. Voit ottaa oman digikameran tai älypuhelimen mukaan kurssille, josta sitten siirrämme kuvat omille koneille. Kurssilla opetus tapahtuu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Tietokoneen alkeet tulee hallita. Oma läppäri on kurssilla välttämätön, ota se mukaan jo ensimmäiselle tapaamiskerralle! Opetustilassa on käytettävissä myös meidän langaton verkko.

120265 LAVATANSSIN JATKOKURSSI Salo
15.3.-26.4., 12 oppituntia
Moision koulun liikuntasali, Uskelankatu 13
to 17.30-19
tanssiopettaja Markku Saari
Kurssimaksu 24,50 e
Erikoiskurssi. Tavoitteena on vahvistaa perustansseja, kerrataan tanssien perusteet ja jatketaan perusliikkeiden kehitystä, jotka on opittu omatoimisesti tai alkeiskurssilla. Tavoitteena laajentaa lavatanssien tuntemusta ja syventää osaamista myös erikoisempien tanssien osalta. Kurssin tanssit: Tangovalssi, cha-cha, bugg, sambajive ja masurkka. Kurssille voi tulla yksin tai parin kanssa, jokainen osallistuja kuitenkin ilmoittautuu. Huom. netti-ilmoittautumisessa; voit ilmoittaa 2 henkilöä kerralla, sinun tulee täyttää molempien osallistujien tiedot, mutta huomaa, että lasku menee sitten molemmista samalle henkilölle, hänelle, joka merkitset maksajaksi. Ilmoittautuminen viimeistään pe 9.3. klo 15.

010112 PALEOGRAFIAN HARJOITUSKURSSI Salo
17.3., 6 oppituntia
Kansalaisopisto kieliluokka 1 D233, Ylhäistentie 2
la 10-15
Historian lehtori, FM Vesa Hänninen
Kurssimaksu 24,50 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennuksia. Kurssilla harjoitellaan Ruotsin vallan aikana laadittujen ns. saksalaisella käsialatyylillä kirjoitettujen asiakirjojen tulkitsemista. Käsitellään myös tuon ajan asiakirjasanastoa. Kurssi sopii esimerkiksi suku- tai paikallishistoriallista tutkimusta harrastaville, niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin. Ilmoittautuminen viimeistään ti 23.1. klo 12.

100158 PUUTARHATYÖKALUJEN HUOLTOKURSSI B Halikko
17.3., 8 oppituntia
Halikon lukion metallityöluokka, Kuruntie 30
la 09-15.30
KM Jari Vatola
Kurssimaksu 17 e
Erikoiskurssi. Kurssimaksusta EI alennuksia! Käymme läpi teroituksen perusteita ja huollamme esim. ruohonleikkurin ja moottorisahan pienkoneliikkeen asiantuntijan tuella. Voit ottaa mukaan myös teroitettavia pihatyökaluja (kirves, vesuri jne.) Ilmoittautuminen viimeistään pe 9.3 klo 12.

050404 TAIDEGRAFIIKKA Halikko
17.3.-25.3., 24 oppituntia
Halikon lukion Paletti, Kuruntie 30
la 11-16
su 11-16
Kuvataiteilija amk Tea Tikka
Kurssimaksu 31,50 e
Erikoiskurssi. Materiaalimaksu 10 euroa. Tutustumme uuteen ja monipuoliseen tekniikkaan, joka toteutetaan vaahto-PVC laatalle. Teemme myös carborundum grafiikkaa, jossa kuva maalataan painolaatalle, jonka jälkeen siitä voidaan ottaa useita monivärisiä vedoksia. Painojälki on maalauksellinen. Opettelemme myös kuivaneula- ja viivasyövytystekniikkaa sekä menetelmien yhdistelyä. Menetelmien vapaassa yhdistelyssä voi löytyä uusia ilmaisukeinoja. Kurssi sopii aloittelijoille ja jatkajille. Kurssimaksu sisältää osan käytettävistä materiaaleista. Ota mukaan luonnosteluvälineet, karkeita siveltimiä ja eväät. Paperit ja painolaatat voi ostaa opettajalta. Kurssi sopii aikuisten lisäksi yli 14 -vuotiaille nuorille. Ilmoittautuminen viimeistään ma 12.3. klo 16.

090860 PÄÄSIÄISASKARTELU Halikko
18.3.-18.3., 3 oppituntia
Armfeltin koulun tekstiililuokka, Kuruntie 7
su 12-14.15
Natalia Kaski
Kurssimaksu 5 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Aikuisten mukana voivat ilmoittautua yli 7-vuotiaat lapset, joista peritään maksu. Pääsiäisoksia, kortteja, tipuja, munia ja muuta pääsiäiskivaa. Ota mukaan pajunoksia, muovimunia, nauhoja, kartonkeja jne. Opettajan materiaaleista peritään pieni maksu. Ilmoittautuminen viimeistään to 8.3. klo 12 mennessä.

110854 3D-PELIKEHITYS Verkkokurssi
19.3.-23.4., 24 oppituntia
ma 18-19.30
Kurssimaksu 115 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennuksia! Kurssilla tutustutaan 3D-pelien tekemiseen Unity3D-pelinkehitysohjelmistolla. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna tutorin avustuksella. Kurssilla opiskellaan suositun Unity3D-pelinkehitysohjelmiston käyttöä perusteista alkaen. Kurssilla käydään ohjelman käytön perusteet, sekä tehdään erilaisia harjoitteita käyttäen C#-ohjelmointikieltä. Kurssin jälkeen opiskelija osaa 3D-pelikehityksen perusteet, mikä antaa valmiuksia pelialalla työskentelyyn. Tutori on käytettävissä kurssin aikana reaaliaikaisella keskustelukanavalla (ma klo 18-19.30). Tutori vastaa keskustelufoorumilla esitettyihin kysymyksiin arkipäivisin. Kurssin esitietona ovat ohjelmoinnin perusteet C#-kielellä. Kurssin voi suorittaa itsenäisenä osiona, mutta suositeltavaa on suorittaa ensin kurssi 3D-peligrafiikka ja animaatiot, jossa peliä varten luodaan grafiikkaa ilmaisilla ohjelmilla. Ohjelmistovaatimukset: Unity3D (Windows 7 SP1+, 8, 10; Mac OS X 10.8+). Kurssi toteutetaan yhteistyössä Viope Oy:n kanssa. Huom! Kurssipaikan peruutus täytyy tapahtua viimeistään ma 12.3. klo 12. Tämän ajankohdan jälkeen peruuttaneilta peritään koko kurssimaksu.

010610 SYRJÄYTYMISEN ENNALTAEHKÄISY Salo
19.3., 4 oppituntia
Kansalaisopisto D113, Ylhäistentie 2
ma 17.30-20.45
KT, erityispedagogi Erja Sandberg
Kurssimaksu 21 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Millaisia taustatekijöitä ja ennusmerkkejä syrjäytymisprosessiin liittyy? Miten prosessi etenee? Ketkä ovat syrjäytymisen riskiryhmässä? Mitä sinä voit tehdä asialle. Luennolla käymme läpi tutkittua tietoa syrjäytymisestä ja keinoja kuinka jokainen voi auttaa syrjäytymisvaarassa olevaa henkilöä. Sopii esimerkiksi nuorisotyöntekijöille, lastensuojelun toimijoille, opettajille ja ohjaajille. Ilmoittautuminen viimeistään pe 9.3. klo 12.

110852 ANDROID-ÄLYPUHELIN TUTUKSI -JATKOKURSSI Salo
19.3.-9.4., 9 oppituntia
Kansalaisopiston atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ma 14.30-17
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 39 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Tällä kurssilla uppoudumme Android-älypuhelimen käyttöön vieläkin syvällisemmin. Kertaamme toki jo aiemmin opittuja perusasioita. Kurssilla perehdytään laajemmin sovelluskauppaan ja haetaan mielenkiintoisia ohjelmia omaan puhelimeen. Tutuksi tulevat karttapalvelut, navigointi, QR-koodi, pankkipalveluiden hoitaminen omalla älypuhelimella, kalenteri, lippujen tilaaminen ja monet sosiaalisen median palvelut. Harjoittelemme Facebookin ja WhatsAppin käyttöä omalla älypuhelimella. Tutustumme myös kameran toimintoihin ja siirrämme kuvat omalle koneelle. Katsomme miten GoogleDrive-pilvipalveluun voi tallentaa valokuvia ja jakaa niitä muiden katsottaviksi. Ilmoittautuminen viimeistään to 15.3. klo 12.

110856 PYTHON-OHJELMOINNIN PERUSTEET, OSA 2 Verkkokurssi
20.3.-24.4., 24 oppituntia
ti 18-19.30
Kurssimaksu 115 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennuksia! Kurssilla syvennetään Python-ohjelmointiosaamista. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuoro-vaikutteisella alustalla itseopiskeluna tutorin avustuksella. Sisältöteemat: alifunktiot, moduulit, virheenkorjaus, tietotyypit ja leikkaukset sekä oliot. Tutori on käytettävissä kurssin aikana reaaliaikaisella keskustelukanavalla (ti klo 18-19.30). Tutori vastaa keskustelufoorumilla esitettyihin kysymyksiin arkipäivisin. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Viope Oy:n kanssa. Tätä kurssia ennen on hyvä käydä kurssin ensimmäinen osa, ti 30.1. alkava Python-ohjelmoinnin perusteet, osa 1. Huom! Kurssipaikan peruutus täytyy tapahtua viimeistään ti 13.3. klo 12. Tämän ajankohdan jälkeen peruuttaneilta peritään koko kurssimaksu.

026001 SALON SEUDUN MAANKAMARA JA PINNANMUODOT Salo
26.3.-16.4., 14 oppituntia
Kansalaisopisto D113, Ylhäistentie 2
ma 18-19.30
Geologit Eila Hietaharju ja Ari Virta
Kurssimaksu 35 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Kurssilla tutustutaan luennoin ja maastoretkellä Salon seudun maankamaraan ja pinnanmuotoihin sekä maa- ja kivilajeihin, joista ne koostuvat. Saadaan tietoa näitä vuosimiljoonien ja -tuhansien aikana muokanneista ja myös edelleen muokkaavista voimista. Maastoretken kohteesta ja ajankohdasta päätetään luentojen yhteydessä. Luennoijina ja oppaina retkellä toimivat geologit Eila Hietaharju ja Ari Linna. Retkelle mukaan asiaan kuuluvat varusteet, tarpeen mukaan myös kumisaappaat ja sadevaatteet. Kohteeseen kuljetaan kimppakyydeillä. Retki perutaan vain myrskysäällä. Pieni vesisade ei haittaa. Omat eväät mukaan!

110154 TIETOTURVA, TEKIJÄNOIKEUDET JA TIETOSUOJA Salo
28.3.-11.4., 9 oppituntia
Kansalaisopisto atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ke 17.30-20
FM Kari Koivunen
Kurssimaksu 39 e
Erikoiskurssi. Positiivisella otteella ja kansantajuisella kielellä kohti ajankohtaisia aiheita! Kurssin jokaisella tapaamiskerralla tutustumme yhteen tietoteknisen maailmaamme keskeisistä haasteista: tietoturvaan, tekijänoikeuksiin ja tietosuojaan. Jokainen kurssitapaaminen pitää sisällään alustuksen aiheeseen, sen historiaan ja nykytilanteeseen. Tutustumme myös tähän liittyvään netistä löytyvään materiaaliin. Tapaamisten loppuun on aina varattu aikaa myös keskustelutuokiolle, sillä aiheet herättävät varmasti tarvetta kysymyksille ja kommenteille. Ilmoittautuminen viimeistään ma 26.3. klo 12.

Opinto-oppaan verkossa selattava versio

Verkossa selattava versio kevätkauden opinto-oppaasta löytyy täältä!

Kansi_kevät_2018_Nettiin.jpg

Tällainen opinto-opas on tipahtanut postiluukustasi 28-29.12. välisenä aikana.

. . .