Salon kansalaisopisto

Kevätkausi käynnistynyt!

Ilmoittautumiset ja kurssit ovat käynnissä, tervetuloa oppimaan, harrastamaan ja virkistymään. Uusia kursseja käynnistyy vielä kesäkuussakin, mutta suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti. Ilmoittaudu siis hyvissä ajoin! Oppiainekohtaiset kurssilistaukset ilmoittautumislinkkeineen löydät Kurssitarjonta kevät 2018 -linkin takaa!

Uudet kurssit!

Alla opinto-oppaan ilmestymisen jälkeen sovitut uudet kurssit, tutustu ja ihastu!!

031057 MATKA BERCHTESGADENIIN 2018
9.3.2018-24.8.2018, 12 oppituntia
Kansalaisopiston kieliluokka 1 D233, Ylhäistentie 2
pe 18.15-19.45
FM Anne Pajunen
Kurssimaksu 90 e
Kurssimaksusta ei myönnetä alennuksia. Grüß Gott! Oletko kiinnostunut lähtemään la 1.9. - la 8.9.2018 viikon matkalle Saksaan lähelle Itävallan rajaa? Tällä kurssilla valmistelemme yhteisesti matkaamme ja tutustumme eri vaihtoehtoihin, mitä Berchtesgadener Land tarjoaa. Patikointia ja ulkoilua, kulttuuria ja historiaa! Kaikille jotakin! Yövymme edullisessa ALPINA ROS DEMMING hotellissa lumoavassa Berchtesgadenin kylässä, hyvien kävely- ja bussiyhteyksien päässä! Hotellillamme on pieni Wellnessosasto, jonka käyttö kuuluu aamiaisen ohella huoneen hintaan. Varaamme ensimmäisen kurssikerran jälkeen sitovasti lennot ja hotellin, matka- ja majoituskuluista jokainen huolehtii itse unohtamatta tärkeää matkavakuutusta! Matkavakuutus kannattaa olla voimassa jo kurssin aikana, esim. mahdollisia lentoperuutuksia varten. Kurssimaksumme kattaa opettajan kuluja matkaa ennen ja sen aikana. Matka ei ole pelkästään vaellusmatka, käymme halukkaiden kanssa mm. Salzburgissa ja Bad Reichenhallissa, molemmat sijaitsevat Berchtesgadenin lähellä. Kehlsteinhaus ja Königssee sijaitsevat myös lähellä kyläämme. Kurssin ensimmäinen tapaamiskerta on perjantaina 9.3. klo 18.15 - 19.45 ja viimeinen viikkoa ennen matkaa perjantaina 24.8. klo 18.15- 19.45, muista kerroista sovimme erikseen. Teemme ennen Saksan matkaa yhteisen retken Mathildedaliin ja Teijolle, ajankohdasta sovitaan kurssilla. Ei haittaa, vaikket pääsekään kaikkiin tapaamisiin, sovituista asioista tulee jokaiselle kooste sähköpostitse. Kirjoitamme myös matkablogia. Ilmoittautumiset opiston nettisivuilla 13.2. klo 15 alkaen, viimeinen ilmoittautumispäivä torstaina 8.3. klo 12. Yhteydenottopyynnöt ja kyselyt matkaan liittyen viestillä numeroon 0447784565 (Anne) tai anne.pajunen@salo.fi. Ilmoittauduthan ajoissa, matkamme (ja matkakurssimme) toteutuu, jos on tarpeeksi lähtijöitä. Hotellimme odottaa myös varausvahvistuksia. Viime kesäkuussa järjestetystä Berchtesgadenin matkasta voi käydä lukemassa osoitteesta http://berchtesgadeninlumoissa.blogspot.fi

Muutoksia kurssitiedoissa

Tähän kerätään opinto-oppaan julkaisun jälkeen tulleita muutoksia kurssitiedoissa.

100156 HOPEAKORUKURSSI B Halikko
10-11.3., 24 oppituntia Huom! Kurssin ajankohtaa on jouduttu aikaistamaan!

Lähiviikkoina alkavat kurssimme

Alta löydät ne lähiviikkoina alkavat kurssimme, joissa on vielä tilaa. Oppiainekohtaisen kurssitarjonnan löydät linkkilistan kautta. Ilmoittautuminen Internetissä tai puhelimitse toimiston aukioloaikoina puh. 02-778 4561 tai 02-778 4570.


110352 HALLITSE TAULUKOT EXCEL 2013 -OHJELMALLA Salo
26.2.-26.3., 15 oppituntia
Kansalaisopiston atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ma 17.30-20
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 45 e
Erikoiskurssi. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat perus- ja edistyneet taidot Excel-taulukkolaskentaan. Perehdymme Excelin käyttöliittymään ja perustoimintoihin, taulukoiden muotoiluun, rivien ja sarakkeiden lisäykseen, solujen leveyden muuttamiseen, tietojen muuttamiseen tai poistoon, tulostusasetuksiin ja tallentamiseen sekä kaavioiden ja peruslaskukaavojen tekemiseen. Perustaitojen jälkeen perehdymme Excel edistyneempiin toimintoihin, mm. tietojen lajitteluun, kaavioiden tekemiseen, funktioiden (laskukaavojen) tekemiseen, välisummien tekemiseen, taulukon ja solujen lukitukseen, Pivot taulukoiden hallintaan ja niiden raportointiin. Ilmoittautuminen viimeistään to 22.2. klo 12.

110851 ANDROID-ÄLYPUHELIN TUTUKSI Salo
26.2.-12.3., 9 oppituntia
Kansalaisopiston atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ma 13-15.30
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 39 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Erikoiskurssi. Tällä kurssilla uppoudumme Android-älypuhelimen syövereihin. Tutustumme aloitusnäyttöön, asetuksiin, kameratoimintoihin, karttapalveluihin (navigointiin) ja kalenteriin. Kurssilla selviää myös, kuinka applikaatioita (pieniä hyödyllisiä ohjelmia) ladataan Android-puhelimelle Play-kaupasta. Halukkaille lataamme niitä omiin puhelimiimme. Tavoitteena on laittaa kännykkäsi näyttö juuri sinun käyttötoiveiden mukaiseksi. Kurssilla saat hyviä vinkkejä oman älypuhelimen käyttöön. Ilmoittautuminen viimeistään to 22.2. klo 12.

050710 OMA TARINA, Perniö
1.3.-26.4., 27 oppituntia
Perniön Yhteiskoulun kuvaamataidon luokka, Erveläntie 1
to 18-20.30
Valokuvaaja, yhteisötaiteilija Andréa Vannucchi ja dokumenttielokuvaohjaaja Tarja Lapila
Kurssimaksu 33,50 e
Kurssilla opiskelija syventyy itseään kiinnostavaan aiheeseen tai teemaan kotiseudullaan ja tuottaa siitä kuvallisen tarinan. Valittava aihe voi olla henkilö, paikka, legenda tai vain arkinen huomio. Lähteenä voi olla vaikka oma valokuva-albumi. Se voi olla historian havinaa tai tarina nykyisyydestä. Lopputuloksessa yhdistyy kuva ja ääni, ja se muovautuu opiskelija omien teknisten valmiuksien mukaan. Kurssilla saa henkilökohtaista ohjausta tarinan kaaren luomisessa ja kuvakerronnassa sekä kuvallisessa työskentelyssä. Lopputulokset ovat esillä syksyllä 2018 Pimeän peitto raottuu Perniössä -tapahtumassa.

110152 HALLITSE WINDOWS 10 JA HYÖDYNNÄ ERI PILVIPALVELUJA Salo
1.3.-5.4., 18 oppituntia
Kansalaisopiston atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
to 13.45-16.15
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 48,50 e
Tule päivittämään tietosi Win10 -aikaan. Windows 10 -käyttöjärjestelmä poikkeaa aiemmista Windows-versioista ja se tarjoaa aivan uudenlaisen tavan käyttää tietokonetta. Tutustumme sen uusiin ominaisuuksiin, kuten ohjelmien käynnistämiseen, miten aloitusvalikkoon saadaan omat kuvakkeet sekä tietoturvaan. Lisäksi käydään läpi resurssienhallinnan työkalut sekä muut uudet toiminnot. Haemme hyödyllisiä apuohjelmia, joita voi veloituksetta asentaa omalle koneelle. Tarkastelemme myös miten OneNote -ohjelmalla voi kirjoittaa muistiinpanoja talteen. Harjoittelemme uuden Edge -Internetselaimen käyttöä. Perustamme tarvittaessa Microsoft-sähköpostin, jolla saa Win10 -lisäpalvelut ja pilvipalvelut haluttaessa käyttöön. Yhdistä erilaiset päätelaitteet (tietokone, tabletti, älypuhelin) pilven välityksellä. OneDrive ja Google Drive -pilvipalveluiden ansiosta voit lähettää ja käyttää valokuvia, asiakirjoja ja muita tärkeitä tiedostojasi missä tahansa ja voit jakaa niitä tarvittaessa ystäviesi kesken. Älypuhelin on helposti liitettävissä tähän pilvipalveluun. Aikaisempaa Windows 10 -kokemusta ei tarvitse olla, mutta tietokoneen alkeistaidot kurssilla edellytetään. Ota oma kannettava tietokoneesi ja älypuhelin mukaan ja tule rohkeasti kurssille. Etenemme opetuksessa rauhalliseen tahtiin. Kurssi sopii kaikille uudesta Windows 10 -käyttöjärjestelmästä kiinnostuneille.

090354 KYMMENEN ERILAISTA KANTAPÄÄTÄ JATKOKURSSI Halikko
5.3.-19.3., 4 oppituntia
Halikon lukion Evoluutio, Kuruntie 30
ma 17.30-19
HuK, neuleenvalmistajakisälli Johanna Halonen
Kurssimaksu 11 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Jatkokurssi syyslukukaudella "Kymmenen erilaista kantapäätä"- kurssin käyneille. Käydään läpi kantapäätekniikoita, joihin ei ehditty perehtyä aiemmalla kurssilla. Ota mukaan ainakin yksi kantapäävaiheeseen edennyt sukkaneule, johon voit heti kokeilla valitsemaasi kantapäätä. Tapaamiset kahtena maanantaina 5.3. ja 19.3. Ilmoittautuminen viimeistään ma 26.2. klo 12 mennessä.

010501 KÄYTÄNNON JURIDIIKKAA Salo (Huom! Viimeistä ilmoittautumisaikaa on siirretty 1.3. asti!)
5.3.2018-19.3.2018, 9 oppituntia
Kansalaisopisto D113, Ylhäistentie 2
ma 18-20.30
OTM Pilvi Rientonen
Kurssimaksu 20 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Tietopaketti sopimusoikeudesta, työoikeudesta ja perheoikeudesta. Tavoitteena yleistiedon lisääminen näistä oikeudenaloista arjen ongelmien varalle. Tapaamiskerta sisältää opetusta 3 x 45 minuuttia ja 15 minuutin tauon. Ilmoittautuminen kansalaisopistoon internetissä www.salo.fi/kansalaisopisto tai puhelimitse toimiston aukioloaikoina numeroon 02 778 4561 tai 02 778 4570. Ilmoittautuminen viimeistään to 1.3. klo 15.

Ohjelma:

5.3. klo 18 - 20.30 Sopimusoikeus
Itse kukin meistä joutuu elämänsä varrella solmimaan lukuisia sopimuksia. Sopimus syntyy esimerkiksi siten, että henkilö maksaa ostoksensa kaupan kassalla tai vaikkapa hyväksyy yrityksen antaman remonttia koskevan tarjouksen. Sopimusoikeuden alaan kuuluvat erilaiset sopimukset ja niiden solmiminen, tulkinta sekä sopimusrikkomukset seurauksineen. Sopimusten merkitys korostuu usein silloin, kun asiat eivät suju suunnitelmien mukaan tai kun osapuolet ovat eri mieltä siitä, mitä on sovittu. Sopimusoikeutta käsitellään kurssilla sekä kuluttajan että yrityksen kannalta.

12.3. klo 18 - 20.30 Työoikeus
Työoikeus koskettaa lähes jokaista meistä jossakin muodossa. Se käsittelee työsuhteeseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten työsuhteen aloittamista; kysymyksiä työajoista ja vuosilomista; työntekijän ja työnantajan oikeuksista ja velvollisuuksista; työsuhteen lopettamisesta sekä yt-menettelystä. Työoikeutta käsitellään kurssilla sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta.

19.3. klo 18 - 20.30 Perheoikeus
Perheoikeus käsittelee mm. avioliiton solmimiseen, aviopuolisoiden välisiin suhteisiin, lasten ja vanhempien välisiin suhteisiin sekä avioliiton päättymiseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä. Perheoikeuteen voidaan lukea myös perintöoikeus. Luennoilla tarkastellaan perheoikeudellisia kysymyksiä elämänkaaren eri vaiheissa.

050711 SOVELTAVA VALOKUVATAIDE, Halikko
6.3.-24.4., 24 oppituntia
Halikon lukion Paletti, Kuruntie 30
ti 18-20.30
Valokuvaaja Andréa Vannucchi
Kurssimaksu 31,50 e
Materiaalimaksu 10 euroa. Kurssi keskittyy valokuvataiteeseen ja sen soveltaviin muotoihin. Tehdään syanotypiaa ja kootaan taiteilijakirja, eli sekatekniikalla (mm. valokuva, kollaasi, maalaus, piirustus) toteutettu uniikkikappale. Lopputuloksen muoto ja tekniikka voi vaihdella hyvinkin vapaasti, esim. sidotettu kirja, kansio tai laatikko. Kurssi sopii aikuisten lisäksi yli 14 -vuotiaille nuorille.

090855 MATTOJA ILMAN KANGASPUITA Salo
6.3.-17.4., 12 oppituntia
Kansalaisopiston käsityöluokka D241, Ylhäistentie 2
ti 17.30-19.45
Tekstiilialan ammattiop. Merja-Liisa Bredenberg
Kurssimaksu 24,50 e
Erikoiskurssi. Kurssilla voit valmistaa mattoja yhdellä tai useammalla seuraavista tavoista: ommellen (useita eri mahdollisuuksia), lappu-/kengänkantamattoja, punoen, letittäen, virkaten yms. tavoilla. Ota ensimmäiselle kerralle mukaan esim. trikoo- tai kangaskuteita tai kankaita, vanhoja vaatteita tms. Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai-ilta. Ilmoittautuminen viimeistään ti 27.2. klo 12 mennessä.

130354 MIEHET KEITTIÖSSÄ Halikko
6.3.-20.3., 12 oppituntia
Armfeltin koulun kotitalousluokka 1 Ydin, K-ovi Kuruntie 7
ti 18-21
Leipuri-kondiittori Elli Kaukiainen
Kurssimaksu 24,50 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Kurssin hintaan tulee erikseen materiaalimaksu n. 40 e/henkilö. Kurssimaksun lisäksi laskutetaan myös materiaalimaksu. Se laskutetaan myös silloin, jos kurssipaikkaa ei ole peruttu viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Tervetuloa rentoon keittiötunnelmaan! Valmistamme erilaisista pääruoka-aineista helppoja ja hyviä aterioita. Ota mukaan pusseja/rasioita kotiin viemisiä varten. Ilmoittautuminen viimeistään ti 27.2. klo 12.

110553 SKANNAA VANHAT VALOKUVAT TIETOKONEELLE JA KUVAKIRJAKSI Salo
8.3.-22.3., 12 oppituntia
Toimipaikka avoin
to 17.30-20.45
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 42 e
Erikoiskurssi. Kurssilla skannataan ja tallennetaan valokuvia, dioja ja negatiiveja digitaaliseen muotoon. Harjoittelemme kuvien siirtämistä tietokoneelle skannerin avulla ja tutustumme sen ominaisuuksiin. Kurssilla saat hyviä vinkkejä siitä, millä tarkkuudella ja missä muodossa kuvat on hyvä siirtää omalle koneelle. Lisäksi tutustutaan kuvan korjausmahdollisuuksiin ja varmuuskopioiden tekemiseen. Kurssilla perehdymme myös, miten kuvakirja tehdään ja tilataan. Ota ensimmäisellä kerralla mukaan omia valokuvia, negatiiveja, dioja ja muistitikku. Omat skannatut valokuvat saat mukaasi omalle muistitikullesi. Kurssilla saat myös vinkkejä oman skannerin hankintaan. Ilmoittautuminen viimeistään ma 5.3. klo 12.

090858 KORISTEMUNIA ERI TEKNIIKOIN Salo
10.3.-17.3., 6 oppituntia
Kansalaisopisto D110, Ylhäistentie 2
la 09-11.15
Artenomi AMK Hannele Ruponen
Kurssimaksu 11 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Kurssilla valmistetaan eri kokoisia koristemunia kipsinauhasta, keitettävästä massasta, kankaasta, paperista ja langoista. Tarvitset mukaan sakset, maalarinteippiä, ohuita
kangaspaloja, kipsinauhaa (esim. apteekista) eri värisiä ohuita papereita, villalankaa, ilmapalloja, tyhjiä kananmunia, kukkaruukun, askartelu- /"leivonta-"alustan. Ilmoittautuminen viimeistään pe 2.3. klo 12 mennessä.

100156 HOPEAKORUKURSSI B Halikko
10-11.3., 24 oppituntia Huom! Kurssin ajankohtaa on jouduttu aikaistamaan!
Halikon lukion metallityöluokka, Kuruntie 30
la 10-14.30
su 10-14.30
Kultaseppä Tero Tapani Pelto-Knuutila
Kurssimaksu 45 e
Erikoiskurssi. Kurssilla tehdään erilaisia ketjukoruja hopea- pronssi- ja messinkilangasta punoen, Aloittelijat opettelevat perustekniikan punomalla muinaisketjun(n.15e varaa käteinen), kokeneemmat voivat tehdä myös vaativampia koruja. Materiaalia voi ostaa rajoitetusti opettajalta käteisellä, mutta myös omat materiaalit voi ottaa kurssille mukaan.

110253 KANNETTAVAN TIETOKONEEN PAREMPAA HALLINTAA SENIOREILLE Salo
13.3.-24.4., 21 oppituntia
Kansalaisopiston atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ti 12-14.30
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 38,5 e
Jatkokurssi niille, jotka haluavat kannettavasta tietokoneestaan tavallista enemmän irti! Kurssilla paneudumme tietokoneen asetusten muuttamiseen ja miten hyödyllisiä apuohjelmia saa asennettua omaan kannettavaan. Opettajan avustuksella asennamme myös muita mielenkiintoisia ilmaisohjelmia (mm. tekstinkirjoitus, taulukot, kuvankäsittely ym.). Selvitämme miten kannettavan saa kytkettyä taulutelevisioon, ulkoiseen näyttöön, miten langattomat verkot saadaan toimimaan jne. Internetissä seikkailemme uusilla mielenkiintoisilla sivuilla, tutustumme kauppapaikkoihin, konsertti- ja teatterilippujen tilaamiseen, hotellien ja lomamatkojen varaamiseen, sähköiseen asioimiseen, katsomme tv ohjelmia ym. Harjoittelemme tietojen tallentamista kansioihin, kuinka asiakirjat ja kuvat löytyvät omalta koneelta ja miten kannettavan tiedot saa järjestykseen. Sähköpostista tallennamme valokuvia ja asiakirjoja ja lähetämme liitetiedostoja eteenpäin. Kurssilla näet myös, miten digikamera tai älypuhelin liitetään tietokoneeseen ja kuinka kuvat saa siirrettyä koneelle. Voit ottaa oman digikameran tai älypuhelimen mukaan kurssille, josta sitten siirrämme kuvat omille koneille. Kurssilla opetus tapahtuu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Tietokoneen alkeet tulee hallita. Oma läppäri on kurssilla välttämätön, ota se mukaan jo ensimmäiselle tapaamiskerralle! Opetustilassa on käytettävissä myös meidän langaton verkko.

110153 TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSKURSSI Salo
13.3.-8.5., 24 oppituntia
Kansalaisopisto atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ti 18-20.30
Tradenomi Minna Furu
Kurssimaksu 54,5 e
Kurssin tarkoituksena on opetella tietokoneen peruskäyttöä hauskasti ja rennosti. Tavoitteena on, että saat tietokoneen käyntiin ja useimmiten sammumaankin silloin kuin haluat. Esimerkiksi piirto-ohjelman avulla harjoitellaan hiiren ja näppäimistön käyttöä, kopiointia, tallentamista ja tulostamista. Harjoittelemme internetin käyttöä jokapäiväisessä elämässä tutustuen pankki- ja kartta palveluihin, harraste, peli ja muihin opiskelijoita kiinnostaviin sivuihin ja sosiaalisen median palveluihin (esim. blogit, Facebook, Skype). Perustamme sähköpostin ja harjoittelemme sen käyttöä ja tekstin kirjoittamista. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tietokoneista tai vähän konetta käyttäneille, joille tietokone ei ole aivan tuntematon kapistus tai jos joskus olet opiskellut tietokoneen käyttöä, mutta kertaus ei olisi pahitteeksi. Voit käyttää kurssilla opiston tietokonetta tai ottaa kurssille mukaan oman kannettavan tietokoneesi. Kansalaisopistolla käytössä Windows 10 käyttöjärjestelmä.

110755 HALLITSE ANDROID- JA/TAI WINDOWS-MOBIILILAITTEESEESI Perniö
13.3.-27.3., 12 oppituntia
Perniön Yhteiskoulun ATK-luokka, Erveläntie 1
ti 18-20.30
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 42 e
Erikoiskurssi. Haluaisitko oppia käyttämään tablettia tai älypuhelintasi paremmin? Tai vaikka molempia? Tutustumme omien mobiililaitteidemme perustoimintoihin ja hiukan edistyksellisempiinkin toimintoihin. Etenemme kurssilla verkkaiseen tahtiin. Harjoittelemme tekstinkirjoittamista, sähköpostin käyttöä, Internetistä haemme mielenkiintoisia sivustoja, tutustumme pankkiasioiden hoitamiseen ja katsomme tv-lähetyksiä omalla mobiililaitteellamme, luemme päivän uutistapahtumia ja harjoittelemme kameran käyttöä. Perehdymme myös laitteiden tarjoamiin karttapalveluihin ja navigointiin. Asennamme myös muita ilmaisia hyödyllisiä ja hauskoja pienoisohjelmia eli applikaatioita sovelluskaupasta. Kurssilla saat myös hyviä vinkkejä laitteiden turvalliseen käyttöön. Aikaisempaa kokemusta mobiililaitteista ei tarvitse olla. Ota oma tablettisi tai/ja älypuhelin mukaan jo ensimmäisellä tapaamiskerralla. Ilmoittautuminen viimeistään to 8.3. klo 12.

120265 LAVATANSSIN JATKOKURSSI Salo
15.3.-26.4., 12 oppituntia
Moision koulun liikuntasali, Uskelankatu 13
to 17.30-19
tanssiopettaja Markku Saari
Kurssimaksu 24,50 e
Erikoiskurssi. Tavoitteena on vahvistaa perustansseja, kerrataan tanssien perusteet ja jatketaan perusliikkeiden kehitystä, jotka on opittu omatoimisesti tai alkeiskurssilla. Tavoitteena laajentaa lavatanssien tuntemusta ja syventää osaamista myös erikoisempien tanssien osalta. Kurssin tanssit: Tangovalssi, cha-cha, bugg, sambajive ja masurkka. Kurssille voi tulla yksin tai parin kanssa, jokainen osallistuja kuitenkin ilmoittautuu. Huom. netti-ilmoittautumisessa; voit ilmoittaa 2 henkilöä kerralla, sinun tulee täyttää molempien osallistujien tiedot, mutta huomaa, että lasku menee sitten molemmista samalle henkilölle, hänelle, joka merkitset maksajaksi. Ilmoittautuminen viimeistään pe 9.3. klo 15.

010112 PALEOGRAFIAN HARJOITUSKURSSI Salo
17.3., 6 oppituntia
Kansalaisopisto kieliluokka 1 D233, Ylhäistentie 2
la 10-15
Historian lehtori, FM Vesa Hänninen
Kurssimaksu 24,50 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennuksia. Kurssilla harjoitellaan Ruotsin vallan aikana laadittujen ns. saksalaisella käsialatyylillä kirjoitettujen asiakirjojen tulkitsemista. Käsitellään myös tuon ajan asiakirjasanastoa. Kurssi sopii esimerkiksi suku- tai paikallishistoriallista tutkimusta harrastaville, niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin. Ilmoittautuminen viimeistään ti 23.1. klo 12.

100158 PUUTARHATYÖKALUJEN HUOLTOKURSSI B Halikko
17.3., 8 oppituntia
Halikon lukion metallityöluokka, Kuruntie 30
la 09-15.30
KM Jari Vatola
Kurssimaksu 17 e
Erikoiskurssi. Kurssimaksusta EI alennuksia! Käymme läpi teroituksen perusteita ja huollamme esim. ruohonleikkurin ja moottorisahan pienkoneliikkeen asiantuntijan tuella. Voit ottaa mukaan myös teroitettavia pihatyökaluja (kirves, vesuri jne.) Ilmoittautuminen viimeistään pe 9.3 klo 12.

050404 TAIDEGRAFIIKKA Halikko
17.3.-25.3., 24 oppituntia
Halikon lukion Paletti, Kuruntie 30
la 11-16
su 11-16
Kuvataiteilija amk Tea Tikka
Kurssimaksu 31,50 e
Erikoiskurssi. Materiaalimaksu 10 euroa. Tutustumme uuteen ja monipuoliseen tekniikkaan, joka toteutetaan vaahto-PVC laatalle. Teemme myös carborundum grafiikkaa, jossa kuva maalataan painolaatalle, jonka jälkeen siitä voidaan ottaa useita monivärisiä vedoksia. Painojälki on maalauksellinen. Opettelemme myös kuivaneula- ja viivasyövytystekniikkaa sekä menetelmien yhdistelyä. Menetelmien vapaassa yhdistelyssä voi löytyä uusia ilmaisukeinoja. Kurssi sopii aloittelijoille ja jatkajille. Kurssimaksu sisältää osan käytettävistä materiaaleista. Ota mukaan luonnosteluvälineet, karkeita siveltimiä ja eväät. Paperit ja painolaatat voi ostaa opettajalta. Kurssi sopii aikuisten lisäksi yli 14 -vuotiaille nuorille. Ilmoittautuminen viimeistään ma 12.3. klo 16.

090860 PÄÄSIÄISASKARTELU Halikko
18.3.-18.3., 3 oppituntia
Armfeltin koulun tekstiililuokka, Kuruntie 7
su 12-14.15
Natalia Kaski
Kurssimaksu 5 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Aikuisten mukana voivat ilmoittautua yli 7-vuotiaat lapset, joista peritään maksu. Pääsiäisoksia, kortteja, tipuja, munia ja muuta pääsiäiskivaa. Ota mukaan pajunoksia, muovimunia, nauhoja, kartonkeja jne. Opettajan materiaaleista peritään pieni maksu. Ilmoittautuminen viimeistään to 8.3. klo 12 mennessä.

110854 3D-PELIKEHITYS Verkkokurssi
19.3.-23.4., 24 oppituntia
ma 18-19.30
Kurssimaksu 115 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennuksia! Kurssilla tutustutaan 3D-pelien tekemiseen Unity3D-pelinkehitysohjelmistolla. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna tutorin avustuksella. Kurssilla opiskellaan suositun Unity3D-pelinkehitysohjelmiston käyttöä perusteista alkaen. Kurssilla käydään ohjelman käytön perusteet, sekä tehdään erilaisia harjoitteita käyttäen C#-ohjelmointikieltä. Kurssin jälkeen opiskelija osaa 3D-pelikehityksen perusteet, mikä antaa valmiuksia pelialalla työskentelyyn. Tutori on käytettävissä kurssin aikana reaaliaikaisella keskustelukanavalla (ma klo 18-19.30). Tutori vastaa keskustelufoorumilla esitettyihin kysymyksiin arkipäivisin. Kurssin esitietona ovat ohjelmoinnin perusteet C#-kielellä. Kurssin voi suorittaa itsenäisenä osiona, mutta suositeltavaa on suorittaa ensin kurssi 3D-peligrafiikka ja animaatiot, jossa peliä varten luodaan grafiikkaa ilmaisilla ohjelmilla. Ohjelmistovaatimukset: Unity3D (Windows 7 SP1+, 8, 10; Mac OS X 10.8+). Kurssi toteutetaan yhteistyössä Viope Oy:n kanssa. Huom! Kurssipaikan peruutus täytyy tapahtua viimeistään ma 12.3. klo 12. Tämän ajankohdan jälkeen peruuttaneilta peritään koko kurssimaksu.

010610 SYRJÄYTYMISEN ENNALTAEHKÄISY Salo
19.3., 4 oppituntia
Kansalaisopisto D113, Ylhäistentie 2
ma 17.30-20.45
KT, erityispedagogi Erja Sandberg
Kurssimaksu 21 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Millaisia taustatekijöitä ja ennusmerkkejä syrjäytymisprosessiin liittyy? Miten prosessi etenee? Ketkä ovat syrjäytymisen riskiryhmässä? Mitä sinä voit tehdä asialle. Luennolla käymme läpi tutkittua tietoa syrjäytymisestä ja keinoja kuinka jokainen voi auttaa syrjäytymisvaarassa olevaa henkilöä. Sopii esimerkiksi nuorisotyöntekijöille, lastensuojelun toimijoille, opettajille ja ohjaajille. Ilmoittautuminen viimeistään pe 9.3. klo 12.

110852 ANDROID-ÄLYPUHELIN TUTUKSI -JATKOKURSSI Salo
19.3.-9.4., 9 oppituntia
Kansalaisopiston atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ma 14.30-17
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssimaksu 39 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Tällä kurssilla uppoudumme Android-älypuhelimen käyttöön vieläkin syvällisemmin. Kertaamme toki jo aiemmin opittuja perusasioita. Kurssilla perehdytään laajemmin sovelluskauppaan ja haetaan mielenkiintoisia ohjelmia omaan puhelimeen. Tutuksi tulevat karttapalvelut, navigointi, QR-koodi, pankkipalveluiden hoitaminen omalla älypuhelimella, kalenteri, lippujen tilaaminen ja monet sosiaalisen median palvelut. Harjoittelemme Facebookin ja WhatsAppin käyttöä omalla älypuhelimella. Tutustumme myös kameran toimintoihin ja siirrämme kuvat omalle koneelle. Katsomme miten GoogleDrive-pilvipalveluun voi tallentaa valokuvia ja jakaa niitä muiden katsottaviksi. Ilmoittautuminen viimeistään to 15.3. klo 12.

110856 PYTHON-OHJELMOINNIN PERUSTEET, OSA 2 Verkkokurssi
20.3.-24.4., 24 oppituntia
ti 18-19.30
Kurssimaksu 115 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennuksia! Kurssilla syvennetään Python-ohjelmointiosaamista. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuoro-vaikutteisella alustalla itseopiskeluna tutorin avustuksella. Sisältöteemat: alifunktiot, moduulit, virheenkorjaus, tietotyypit ja leikkaukset sekä oliot. Tutori on käytettävissä kurssin aikana reaaliaikaisella keskustelukanavalla (ti klo 18-19.30). Tutori vastaa keskustelufoorumilla esitettyihin kysymyksiin arkipäivisin. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Viope Oy:n kanssa. Tätä kurssia ennen on hyvä käydä kurssin ensimmäinen osa, ti 30.1. alkava Python-ohjelmoinnin perusteet, osa 1. Huom! Kurssipaikan peruutus täytyy tapahtua viimeistään ti 13.3. klo 12. Tämän ajankohdan jälkeen peruuttaneilta peritään koko kurssimaksu.

026001 SALON SEUDUN MAANKAMARA JA PINNANMUODOT Salo
26.3.-16.4., 14 oppituntia
Kansalaisopisto D113, Ylhäistentie 2
ma 18-19.30
Geologit Eila Hietaharju ja Ari Virta
Kurssimaksu 35 e
Erikoiskurssi, ei kurssimaksualennusta. Kurssilla tutustutaan luennoin ja maastoretkellä Salon seudun maankamaraan ja pinnanmuotoihin sekä maa- ja kivilajeihin, joista ne koostuvat. Saadaan tietoa näitä vuosimiljoonien ja -tuhansien aikana muokanneista ja myös edelleen muokkaavista voimista. Maastoretken kohteesta ja ajankohdasta päätetään luentojen yhteydessä. Luennoijina ja oppaina retkellä toimivat geologit Eila Hietaharju ja Ari Linna. Retkelle mukaan asiaan kuuluvat varusteet, tarpeen mukaan myös kumisaappaat ja sadevaatteet. Kohteeseen kuljetaan kimppakyydeillä. Retki perutaan vain myrskysäällä. Pieni vesisade ei haittaa. Omat eväät mukaan!

110154 TIETOTURVA, TEKIJÄNOIKEUDET JA TIETOSUOJA Salo
28.3.-11.4., 9 oppituntia
Kansalaisopisto atk-luokka D235, Ylhäistentie 2
ke 17.30-20
FM Kari Koivunen
Kurssimaksu 39 e
Erikoiskurssi. Positiivisella otteella ja kansantajuisella kielellä kohti ajankohtaisia aiheita! Kurssin jokaisella tapaamiskerralla tutustumme yhteen tietoteknisen maailmaamme keskeisistä haasteista: tietoturvaan, tekijänoikeuksiin ja tietosuojaan. Jokainen kurssitapaaminen pitää sisällään alustuksen aiheeseen, sen historiaan ja nykytilanteeseen. Tutustumme myös tähän liittyvään netistä löytyvään materiaaliin. Tapaamisten loppuun on aina varattu aikaa myös keskustelutuokiolle, sillä aiheet herättävät varmasti tarvetta kysymyksille ja kommenteille. Ilmoittautuminen viimeistään ma 26.3. klo 12.

Opinto-oppaan verkossa selattava versio

Verkossa selattava versio kevätkauden opinto-oppaasta löytyy täältä!

Kansi_kevät_2018_Nettiin.jpg

Tällainen opinto-opas on tipahtanut postiluukustasi 28-29.12. välisenä aikana.

. . .