Mun tyohon_800.jpg

Työelämä- ja KesäDuuni -tapahtuma Salo IoT Campuksella keskiviikkona 6.3. 2019 klo 9-16

Tapahtuman tavoitteena on tehdä työelämää tutuksi nuorille lisäämällä nuorten ja opettajien kohtaamisia työelämän kanssa. Tapahtumassa on innostavaa ja kannustavaa sekä työllistämistä edistävää ohjelmaa. Ohjelmalavalla vaihdetaan ajatuksia työnhausta, asenteesta, tulevaisuuden työstä sekä yrittäjyydestä. Näytteilleasettajien ständeillä pääsee juttelemaan työnantajien kanssa, tutustumaan eri alojen osaamistarpeisiin sekä kysymään lisää opiskelupaikoista ja yrittäjyydestä. Työpajoissa voi parantaa omia työnhakuvalmiuksiaan sekä harjoitella työnhakutilannetta.

KENELLE

  • Nuorelle tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden hakea kesätöitä tai kysyä opintoihin liittyvää harjoittelupaikkaa sekä parantaa omia työnhakuvalmiuksia työpajoissa.
  • Opettajat voivat yhdistää tapahtuman osaksi työelämätaitojen ja yrittäjyyden opetusta. Saat myös itse tietoa eri työnantajista, työelämän odotuksista, työnhausta, yrittäjyydestä, työssäjaksamisesta sekä mahdollisuuden verkostoitua muiden kävijöiden kanssa.
  • Yritykset voivat rekrytoida suoraan kesätyöntekijöitä tai opiskelijoita projektitöihin. Tai vaikkei juuri nyt olisi tekijälle tarvetta, vaihtaa ajatuksia nuorten ja opettajien kanssa siitä, millaista osaamista omalla alalla tarvitaan.

Aamupäivä klo 9-12 on tarkoitettu 8. ja 9. luokkalaisille ja rehtoreille, opoille ja opettajille, joille järjestämme tapahtumaan kuljetuksen kouluilta.

Iltapäivän ohjelma klo 13-16 on avoin ja maksuton kaikille. Kutsumme mukaan lukioiden, ammattiopiston sekä ammattikorkeakoulun opiskelijat, rehtorit, opot ja opettajat sekä kaikki, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden työelämästä, yrittäjyydestä sekä omien työnhakuvalmiuksiensa kehittämisestä.

ILMOITTAUDU MUKAAN

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tapahtumaan viimeistään 22.2.2019 mennessä. Ilmoittaudu tästä.
Perusasteen opettaja - mikäli tulet yhdessä luokan kanssa, voit ilmoittaa samalla kaikki oppilaat mukaan tapahtumaan. Vahvistamme kuljetukset koulujen kanssa erikseen. Tapahtumassa on video- ja valokuvausta.

Yritykset ja työnantajat - Varaa paikkasi tapahtumaan KesäDuuni -tapahtumatiimiltä kesaduunitapahtuma@gmail.com.

OHJELMA

Ohjelmalavalla aamupäivällä klo 9-12

KLO 9:30 Tubettaja Joona Hellman kertoo tubettajan työstä
Esityksen jälkeen Joonaa voi tulla tapaamaan henkilökohtaisesti

KLO 9:45 Mitä työelämä odottaa työntekijältä?
Jutellaan työnhausta, asenteesta ja odotuksista yhdessä työnantajien kanssa. Keskustelua vie eteenpäin Johanna Vainio, YES Varsinais-Suomi

KLO 10:30 Voiko yrityksen perustaa jo opiskeluaikana?
4H-yrittäjyys ja NY-ohjelmat. Yrittäjätarina Samuli Vienola ja Antti Susi. Keskustelua ohjaa Janina Mäkinen, Salon 4H-yhdistys

KLO 10:45 Mitä työlle tapahtuu tulevaisuudessa?
Kumotaan työn tulevaisuuteen liittyviä yleisimpiä myyttejä sekä tarjotaan ajankohtainen katsaus siihen, mitä jokaisen pitäisi tietää työn tulevaisuudesta. Miten voimme valmistautua kohtaamaan tulevaisuuden työelämä, josta emme tiedä juuri mitään varmaa? Minkälaista osaamista tai taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Miten opettaja voi niitä edistää työssään? Otto Tähkäpää, Tulevaisuuskoulun toiminnanjohtaja

Ohjelmalavalla iltapäivällä klo 13-16

KLO 13:30 Tubettaja Joona Hellman kertoo tubettajan työstä
Esityksen jälkeen Joonaa voi tulla tapaamaan henkilökohtaisesti

KLO 13:45 Mitä työelämä odottaa työntekijältä?
Jutellaan työnhausta, asenteesta ja odotuksista yhdessä työnantajien kanssa. Keskustelua vie eteenpäin Johanna Vainio, YES Varsinais-Suomi

KLO 14:30 Työllisty omassa yrityksessä - väyliä yrittäjyyteen
4H-yrittäjyys, NY-ohjelmat, sivutoiminen yrittäjyys ja omistajanvaihdos yrittäjyyden käynnistäjänä. Keskustelua ohjaa Eeva Korhonen, Nuori Yrittäjyys ry

KLO 14:45 Mitä työlle tapahtuu tulevaisuudessa?
Kumotaan työn tulevaisuuteen liittyviä yleisimpiä myyttejä sekä tarjotaan ajankohtainen katsaus siihen, mitä jokaisen pitäisi tietää työn tulevaisuudesta. Miten voimme valmistautua kohtaamaan tulevaisuuden työelämä, josta emme tiedä juuri mitään varmaa? Minkälaista osaamista tai taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Miten opettaja voi niitä edistää työssään?
Otto Tähkäpää, Tulevaisuuskoulun toiminnanjohtaja

KLO 15:15 Diili -kilpailun ehdotukset ja voittajan julkistaminen

Näytteilleasettajat KesäDuuni -ständeillä klo 9-16

Tule tapaamaan yrityksiä ja kuulemaan erilaisista kesätyö- tai harjoittelumahdollisuuksista Salossa! Tai kysy, millaista osaamista tai koulutusta yritysten eri työtehtävissä tarvitaan. Nuori - voit ottaa mukaasi jo CV:n ja hakemuksen, jotka voit jättää mukana oleville yrityksille tai tuunata sitä työpajoissa.

Tapahtumaan on jo nyt lähtenyt mukaan mm. Lidl, Hesburger Plaza, SSO, Salva Ry / Ilolansalo, Keskusautohalli, Gigantti, Lounea, OP-Lounaismaa, ISS, Someron Säästöpankki, Ledil sekä Salon kaupungin kesätyöpaikat.

Työpajoja klo 9-16

Työpajat tarjoavat apua cv:n tekoon, omien työnhakuedellytysten parantamiseen tai vaikkapa omaan jaksamiseen - ammattikorkeakoulun opiskelijat tekevät työhyvinvoinnin mittauksia kaikille tapahtumakävijöille!

Työpajoissa voit tehdä oman osaamisperusteisen cv:n valmista pohjaa käyttäen tai tuunata jo olemassa olevaa cv:täsi vinkkien avulla. Pajassa mietitään omia vahvuuksia cv:tä ja työhaastattelua varten. Millaisia kysymyksiä työhaastattelussa voi tulla vastaan ja miten työhaastatteluun valmistaudutaan?

Kuva- ja video-työpajoissa voit otattaa kuvan, oppia miten videoCV laaditaan sekä saada vinkkejä editointiin.
Työnhaun pikadeitit on soittamis- ja kohtaamisklinikka, mikä tarjoaa mahdollisuuden harjoitella työnhakua ihan oikeasti. Myös opettajat voivat testata omia taitojaan ja oppia itse kokeilemalla!

Työpajat sijatsevat ammattikorkeakoulun toisessa kerroksessa ja osallistujia otetaan työpajoihin non-stop. Työpajoja järjestävät Kesäduunaa -hanke, YES Varsinais-Suomi sekä Salon seudun ammattiopiston ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat.

Yhteistyökumppaneiden ständeillä klo 9-16

Sykäys-tiimin yhteistyökumppanit esittäytyvät ständeillä ja tarjoavat apua työelämään, yrittäjyyteen sekä arkeen - tule poikkeamaan!

Salon kaupunki - kaupunki palkkaa 230 alle 18-vuotiasta salolaista nuorta kahden viikon työsuhteisiin kesällä 2019. Yritysten, järjestöjen ja yhdistysten on mahdollista anoa kaupungilta kesätyöllistämistukea, jonka tarkoituksena on helpottaa salolaisten nuorten kesätyöpaikkatilannetta. Lisäksi nuori, enintään 25-vuotias salolainen, voi kokeilla yrittäjyyttä 4H-yrittäjänä ja hyödyntää 4H-yhdistyksen valmista toimintamallia, jolla nuoria tutustutetaan yrittäjyyteen ja yrittäjänä toimimiseen ilman varsinaista yrittäjästatusta. Kaupungin ständillä voit jutella nuorten kesätöistä, työllistämismäärärahan hakemisesta tai kaupungin tarjoamista muista rekrytointivaihtoehdoista.

Työelämään 4H:n kautta - työpalvelutoiminta ja 4H-yrittäjyys (13-28-vuotiaille) Kiinnostaako keikkatyö? Mikä on 4Help? Tahdotko työllistää itse itsesi, merkata kalenteriisi päivän yrityskurssille ja oman 4H-yrityksen perustamiselle? Miltä kuulostaisi taskuraha ja kokemus lasten kanssa toimimisesta 4H-kerhonohjaajana? Tarjoamme koulutuksia ja opintopisteitä tueksesi. Tervetuloa juttelemaan, kysymään, innostumaan ja ilmoittautumaan milloin tahansa tapahtuman aikana! Teemme monipuolista ja joustavaa yhteistyötä myös opettajien, oppilaitosten ja paikallisten yrittäjien kanssa. www.salo.4h.fi

4H-kesätyöhaaste yrityksille ja nuorille - Suomen 4H-liitto Vuosittain tuhannet nuoret työllistyvät 4H:n kautta palkkatyössä tai 4H-yrittäjinä. Ikävä kyllä, samaan aikaan osa nuorista jää vaille kesätyötä. 4H-järjestö on valmis auttamaan yhä useampaa nuorta kesätyökokemusten kartuttamisessa. Siihen haastamme suomalaiset yrittäjät ja yritykset mukaan! 4H-kesätyöhaasteeseen mukaan lähteminen on yrityksille helppoa, se onnistuu kätevästi osoitteessa www.4h.fi/annakesätyö Samaan aikaan kun haastamme yrityksiä mahdollistajiksi, haastamme nuoret huomaamaan oma potentiaalinsa. Kun työkokemusta on vain vähän tai ei lainkaan, nuoren on erityisen tärkeä huomata, millaista työelämässä tarvittavaa osaamista on kertynyt esimerkiksi harrastuksista. Tule kysymään ja osallistu kyselyyn sekä arvontaan. www.yritaopitienaa.fi/kesatyohaaste

NY-ohjelmat - oppia tekemisen kautta NY:n tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä - tekemällä oppien. NY-ohjelmat tukevat 7-29-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa. Ne toteutetaan kouluissa osana opetusta, peruskoulusta korkea-asteelle. NY-ohjelmat tukevat ilmiöpohjaisuutta ja tekemällä oppimista kannustaen opittujen taitojen soveltamiseen koulussa ja vapaa-ajalla. Tutustu ohjelmiin ja poikkea kysymään lisää! www.nuoriyrittajyys.fi

Yrittäjyys - Yrityssalon palvelut Perustaisinko yrityksen? Toteuttaisinko omaa intohimoa? Kun harkitset yrittäjyyttä, suunnittelet yritystoimintaa, olet perustamassa yritystä tai olet jo jonkin aikaa toiminut yrittäjänä. Yrityssalo tarjoaa palveluita ja infotilaisuuksia yrittäjyyden alkutaipaleelle.

Intohimona yrittäjyys - yrittäjäjärjestöt ja YES-Varsinais-Suomi Yrittäjien yhteinen ständi, josta löytyy tietoa Salon paikallisyhdistysten toiminnasta, Varsinais-Suomen Yrittäjien palveluista, vaikkapa omistajanvaihdoksesta, sekä YES toiminnasta. YES auttaa opettajia kasvattamaan menestyviä nuoria tarjoamalla yrittäjyyskasvatuksen palveluja opetushenkilöstölle.

Elämässä eteenpäin - ohjausta alle 30 -vuotiaille Ohjaamo tarjoaa apua alle 30-vuotiaalle työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamo Salon pisteessä toiminnan esittelyä - tule tutustumaan ja kysymään lisää!

Työelämätaitoja ja yrittäjyyskasvatusta -Sykäys -tiimi Tiimi ideoi, koordinoi ja ohjaa yrittäjyyskasvatusta Salossa. Se rakentaa yhteisiä alueellisia tapahtumia eri kouluasteiden, koulujen ja yritysten välillä sekä viestii, levittää ja rohkaisee kokeilemaan hyviä yrittäjyyskasvatuksen käytäntöjä paikallisesti ja valtakunnallisesti. Jos olet innostunut työelämätaitojen ja yrittäjyyden viemisestä koulumaailmaan - tule juttelemaan Sykäyksen pisteeseen! www.salo.fi/yrittajyyskasvatus

Koulutustarjonta Salossa - Salon seudun ammattiopiston ja Turun ammattikorkeakoulun koulutukset esittäytyvät


JÄRJESTÄJÄT

Tapahtuman järjestää Sykäys-tiimi yhdessä Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikön liiketalouden opiskelijoiden kanssa. Mukana toteutuksessa Salon kaupunki, Yrityssalo, Turun Ammattikorkeakoulu, Salon seudun ammattiopisto, YES Varsinais-Suomi, Salon 4H-yhdistys ry, Nuori Yrittäjyys ry sekä oppilaat ja alueen yritykset. Lisätietoja tapahtumasta Riikka Nurmi, 044 778 7708, riikka.nurmi@salo.fi