Elintarvikevalvonta

Elintarvikevalvonnan tärkein tehtävä ja tavoite on turvata elintarvikkeiden terveydellinen laatu sekä suojata kuluttajia elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta. Valvonta kattaa elintarvikkeiden valmistuksen, varastoinnin, kuljetuksen, myynnin, käsittelyn ja tarjoilun sekä elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevien kontaktimateriaalien valmistuksen. Valvonnasta vastaavat kaupungin terveystarkastajat, jotka tarkastavat elintarvikehuoneistoja ja elintarvikkeita. Valvonnan yhteydessä tarkastetaan mm. myynti- ja pakkausmerkintöjä sekä säilytys- ja käsittelyolosuhteita.

Ota yhteyttä elintarvikevalvontaan, kun

  • suunnittelet elintarvikehuoneiston perustamista
  • lopetat elintarvikehuoneistotoiminnan
  • elintarvikehuoneiston toimija vaihtuu
  • suunnittelet elintarvikehuoneiston tilojen muuttamista
  • tarvitset lisätietoja omavalvontasuunnitelman laadinnassa
  • sinulla on huomauttamista elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneistosta
  • epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
  • haluat lisätietoa elintarvikevalvonnasta.
Kalatiski.jpg
Kalatiski
Salon kaupunki@Arto Mäkinen

Elintarvikevalvonnan hakemus- ja ilmoituslomakkeet löytyvät Ympäristöterveydenhuollon sivuilta.