Ravitsemispalvelut

Ravitsemispalveluissa on noin 130 vakanssia ja keskimäärin töitä on tekemässä noin 135 catering -alan ammattilaista.

Työskentelemme valmistuskeittiöissä, joita meillä on 19 ja toimitamme ruokaa palvelu- ja jakelukeittiöihin, joita on noin 100. Palvelukeittiöissä asiakaspalvelun, hygienian ja astiahuollon järjestävät Rapun työntekijät ja jakelukeittiöissä asiakkaan työntekijät. Pitkälti kaupungin taloudellisesta tilanteesta johtuen syksyn 2012 ja kevään 2013 aikana toimimme pelkistetyin prosessein, karsien valmistusta ja järjestäen näin henkilöstövoimavaroja palvelupisteisiin ja muihin poissaoloihin. Osaa tiloistamme eli keittiöitä ja ruokasaleja vuokraamme, ohessa keittiöiden ja ruokasalien vuokrausperusteita ja keittiöittemme osoitetietoja.

Keittiöiden ja ruokasalien vuokrausperusteet ja osoitteet

Olemme jakaneet tuotannon suunnittelun, johtamisen ja organisoinnin kahdelle asiakasryhmälle: vanhusten ruokailu, esimiehenä ruokapalvelupäällikkö Marketta Suomi ja koulu- ja päiväkotiruokailu, esimiehenä Sari Männistö.

Suunnittelemme omat ruokalistat näille asiakasryhmille ja teemme yhteistyötä asiakkaiden edustajien ja myös asiakkaiden kanssa. Valmistamme ja tarjoilemme ruokalistojen mukaista, maukasta ja ravitsemuksellisesti täysipainoista ruokaa ammattialakohtainen ja muu meitä koskettava lainsäädäntö huomioiden.

Tavoitteenamme on edistää lähiruuan käyttöä ja nostaa ruuan kotimaisuusastetta lisäämällä kotimaisten kasvisten, juuresten, marjojen ja kalan käyttöä. Näistä suosittuja ja myös paikallisia esimerkkiruokia ovat hernekeitto, ohrapuuro ja marjakeitto, silakkapihvit sekä vanhusten ruokalistan "ykkösherkku" mustikkakukko ja vaniljakastike.
Asiakasnäkökulma on vahvasti esillä toiminnassamme, järjestämme asiakastiedusteluja joka vuosi ja viime syksyn asiakastiedustelun tuloksena koulu- ja päiväkotiruokalistalle palautettiin mantelikala ja lohiperunapaistos ja vanhusten- ja kokopäivähoitolaitosten ruokalistalle kaalijauhelihakeitto ja herkkupuuro, joskin edellinen jakaa mielipiteitä myös vanhusten keskuudessa.


Suomalaiset ravitsemussuositukset

Ravitsemispalveluiden yhteystiedot

Sähköposti:

Ravitsemis- ja puhtaanapito-
palvelujen esimies
Anu Sorvari-Happonen
(02) 778 5900

Ravitsemispalveluesimies
Sari Männistö
(02) 778 5905

Ravitsemispalveluesimies
Tiina Lamberg
(02) 778 5912

Ravitsemispalveluesimies
Rakel Brück
(02) 778 5910