Ruokailu kouluissa

Kouluruokailun tavoitteena on tukea ja edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Monipuolinen ateria ylläpitää vireystasoa koulupäivän aikana ja ohjaa terveyttää edistäviin ruokatottumuksiin.

Koululounas on suunniteltu monipuoliseksi, vaihtelevaksi ja ravitsemuksellisesti täysipainoiseksi kokonaisuudeksi. Koulujen ruokalista on kahdeksan viikon kiertävä lista, jossa huomioidaan juhlapyhät ja erilaisia teemoja mahdollisuuksien mukaan. Lounaalla tarjotaan lämmin pääruoka lisäkkeineen, ruokajuomaa, leipää ja ravintorasvaa. On tärkeää syödä aterian kaikki osat, jotta kolmasosa päivän energiansaannista tulisi turvattua.

Erityisruokavaliot, joihin on lääketieteelliset tai eettiset syyt, huomioidaan kouluruokailussa. Oppilaiden tulee toimittaa tiedot erityisruokavaliosta koulun terveydenhoitajalle. Erityisruokavaliota noudattavien on ilmoitettava poissaoloistaan koulun keittiöön.

Kasvisruokailijoille tarjotaan lakto-ovovegetaarista ruokaa, joka sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi kananmunaa ja maitovalmisteita. Yläkouluissa ja lukioissa kasvisruoka on päivittäin vapaasti tarjolla, alakouluissa kasvisruokavaliota noudattavat oppilaat toimittavat tiedon koulun terveydenhoitajalle.

Koulujen ruokalistat

Koulujen ruokalista 11.8. - 19.12.2014

Kasvisruokalista 11.8. - 19.12.2014

Koulujen ruokalistojen ravintoarvot

Alakoulu, energiasuositus

Yläkoulu, energiasuositus

Kasvisruokalista, energiasuositus

Iltapäiväkerhojen välipalalistat

Iltapäiväkerhojen välipalalista 11.8. - 19.12.2014

Linkkejä:

Koululaisten ravitsemissuositukset

Suomalaiset ravitsemussuositukset

Yhteystiedot

Salon keskuskeittiö

Sähköpostit


Ravitsemispalveluesimies
Rakel Brück
(02) 778 5910

Vastaava kokki Taina Toivonen
(02) 778 5913

Dieettikokki Merja Laaksonen
(02) 778 5914

Koulujen keittiöiden puhelinnumerot