Neuvolat

Tervetuloa sivuillemme joista löydät tietoa raskauteen, lapsen hoitoon, lapsiperheen elämään sekä raskauden suunnitteluun ja ehkäisyyn liittyvistä asioista.

Neuvolan toiminta perustuu määräaikaistarkastuksiin tai yksilöllisesti sovittuihin käynteihin terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Terveyden edistäminen, sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen ovat tärkeä osa työtämme. Luottamuksellisen ja tasa-arvoisen asiakassuhteen kautta pyrimme tukemaan perheitä ja auttamaan heitä löytämään omat voimavaransa.

Kokonaisvaltaisen hoidon toteuttamiseksi teemme asiakkaan luvalla yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Näitä ovat esimerkiksi ravitsemussuunnittelija, fysio-, toiminta- ja puheterapeutti, sosiaalityöntekijä, psykologi sekä lasten päivähoito.
Neuvolat toimivat alueittain ja ajanvarauksella. Palvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä, äidin ja tulevan vauvan terveyttä sekä tuetaan äitejä odotusaikana ja vauvan synnyttyä. Yhteistyö perheen kanssa jatkuu lastenneuvolassa.

Lastenneuvolat palvelevat alle kouluikäisiä lapsia ja heidän perheitään.

Perhesuunnitteluneuvolat palvelevat seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Neuvoloiden palveluita ovat mm. ehkäisyneuvonta, raskauden suunnittelu ja lapsettomuuden hoito. Perhesuunnitteluneuvolat tarjoavat palveluitaan kaikille hedelmällisessä iässä oleville salolaisille.

Neuvolat kartalla

pesa.jpg
Taideteos: Johanna Sarparanta