EtusivuTyö ja yrittäminenInnoaura-palkinto salolaiselle Led Tailor Innova7ionille

Innoaura-palkinto salolaiselle Led Tailor Innova7ionille

Innoaura -palkinnon saavat salolainen Led Tailor Innova7ion ja pöytyäläinen Myssyfarmi. Innoaura - Luovaa innovoimaa Varsinais-Suomesta -kilpailussa haettiin maakunnan alueelta valitsijoiden mielestä eniten luovuutta, luovaa potentiaalia omaa-vaa tai luovien toimialojen liiketoimintaa kehittänyttä yritystä.

Salolainen Led Tailor Innova7ion on keksinyt luovan ratkaisun yleiseen ja vakavaan ongelmaan. Valaistuksen tutkimiseen keskittynyt yhtiö on kehittänyt muun muassa sairaaloiden ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin valoon perustuvia laitteita, jotka tappavat bakteereja. Näin voidaan välttää kemikaalien ja biosidien käyttöä, mikä vähentää ympäristön kemikaalikuormitusta. Yhtiön tuotteilla on potentiaalia merkittäväänkin vientiin.

- Olemme täysin uudella matkalla kohti kemikaalitonta maailmaa, ja hoitomuotoja ilman lääkkeitä, jossa valo on uusi antibiootti, luonnon oma lääke. Varsinais-Suomalaisena yrityksenä ja Salo kotipaikkana on avannut uusia mahdolli-suuksia, koska osaamista löytyy koko ympäristöstä. On hienoa, että Varsinais-Suomi on lähtenyt nousuun, niin koulu-tuksen kuin työpaikkojenkin osalta. Olen todella iloinen meille myönnetystä palkinnosta. Haluamme viedä tätä hyvää eteenpäin, joten käytämme palkintorahat oman tuotteen lahjoittamiseen TYKS Syöpäosastolle, kertoo Mika Num-menpalo, Led Tailor Innova7ionin teknologiajohtaja.

Pöytyäläinen Myssyfarmi on maatilalähtöinen design-yritys, joka tunnetaan muhkeista villamyssyistä ja palkituista luomuruoka-tuotteista. Yrityksen tuotteita myydään 13 maassa ja noin 45 liikkeessä. Myssyfarmi yhdistää onnistuneesti vanhaa ja uutta, ja sen toiminnalla on vahva ekologinen ja sosiaalinen ulottuvuus. Maaseudun elinvoimaa lisäävä tuotanto on luomua. Myssyjen valmistuksesta puolestaan vastaavat myssymummot eli kasvava joukko eläkeläisrouvia.

- On upeaa saada tunnustusta tehdystä työstä. Tämä on käsittääkseni ensimmäinen kerta, kun pääpalkinnon voittaa muotialan toimija, ja sehän sopii meille, sillä me olemme saaneet tai joutuneet aika monessa muussakin asiassa ole-maan ne ensimmäiset. Olimme esimerkiksi ensimmäinen tuen kansainvälistymishankkeelleen saanut maatila pari vuotta sitten. Olemme mielestämme tehneet oikeita asioita ja palkinto on hieno tunnustus koko tiimillemme. Toivom-me sen vivuttavan nopeaan kansainväliseen kasvuun lähtenyttä konseptiamme etenkin täällä Varsinais-Suomessa, sillä paikallisuus ja paikallisten tuki on meille tärkeää, kertoo Myssyfarmin emäntä ja luova johtaja Anna Rauhansuu.

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen liitto
Elinkeinopäällikkö Petteri Partanen
p.040 7760 630

Julkaistu: 12.12.2017 08:00

Takaisin