Lomituspalvelut

Lomituspalvelut ovat lakisääteistä toimintaa, jota Suomessa hoidetaan 45 paikallisyksikön voimin. Salon paikallisyksikkö palvelee Varsinais-Suomessa salolaisten lisäksi Turun, Paimion, Kaarinan, Kemiönsaaren, Liedon, Paraisten, Marttilan, Kosken sekä Sauvon maatalousyrittäjiä. Läntisellä Uudellamaalla palvelujemme piirissä ovat Raasepori, Hanko, Inkoo, Kirkkonummi, Lohja sekä Siuntio. Tiloja on tällä hetkellä n.350. Palveluksessamme on hieman alle 70 vakituista lomittajaa ja hallinnossa työskentelee vastuuhenkilön lisäksi kolme lomituspalveluohjaajaa sekä lomituspalvelusihteeri.

Yrittäjän tulee hakea vuosilomaoikeutta vuosittain lomahallinnon määräämään ajankohtaan mennessä. Hakemuksen voi normaalisti jättää myös sähköisesti osoitteessa www.lomitus.fi. Vuoden 2016 vuosilomaa ei poikkeuksellisesti voi hakea netissä. Uuden yrittäjän on varminta ottaa yhteyttä suoraan paikallisyksikköön lomituspalveluihin liittyvissä asioissa. Olemme tavoitettavissa puhelimitse aamupäivisin klo 08.00-12.00 ja sähköpostitse osoitteessa .

Lomituspalvelulaki uudistui 01.01.2016. Huomattavimpia muutoksia ovat eläinyksikkömäärän korotus sekä kasvinviljelijöiden jääminen lomituspalveluiden ulkopuolelle. Suuri muutos tuli myös itse järjestetyn lomituksen korvaamiseen ja lomittajana toimivan henkilön vaatimuksiin. Myös sijaisavun perusteisiin, pituuteen ja hakemiseen tuli muutoksia, joihin hakijan on syytä tarkoin tutustua. Tarkempaa tietoa näistä muutoksista löytyy Melan sivuilta os. www.mela.fi.

Salon lomituspalvelut löytyvät nyt myös Facebookissa. Päivitämme jatkuvasti omia sivujamme myös siellä saadaksemme yrittäjille informaatiota mahdollisimman pikaisesti.

Svenka sidor är inte ännu färdiga. Ni som hällre vill ha betjäning på svenska var vänliga och kontakta avbytarchef tel. 044 778 7100.


Ajankohtaista

Lomitusmaksujen ja -korvausten tuntihintoja 1.1.2016 alkaen

Tutustu hinnastoon

Sijaisapupyynnön lähettäminen tekstiviestillä

Salon lomituspalveluiden uusin puhelinnumero on 044 778 7107.

Uusi lomituspalvelulaki edellyttää lomituksen hakemista kirjallisena ennen työn aloittaista. Tämä koskee myös sijaisapua. Sijaisapupyynnön voi lähettää sähköpostilla kuten ennenkin.

Olemme ottaneet käyttöön puhelimen, johon voidaan lähettää tavallinen tekstiviesti. Tämä viesti välittyy automaattisesti edellä mainittuun sähköpostiin. Tästä osoitteesta saamme tulostettua haetut lomitukset kirjallisina, lain edellyttämällä tavalla.

Puhelimeen voi lähettää viestejä 24/7. Lomituspyyntöjä käsitellään kuitenkin vain virka-aikana, jolloin ohjaajat ottavat yhteyttä hakijaan.

Tulosteessa näkyy numero, josta viesti on lähetetty. Pyyntöön tulee laittaa myös hakijan nimi.

Lomituspalvelulain muutosten hyväksyminen

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen lomituspalvelulain muutoksista 2.käsittelyssään sosiaali- ja terveysvaliokunnan esittämin muutoksin. Lainmuutokset on jo hyväksytty myös EU:n komissiossa, joten laki tulee voimaan 01.01.2016. Ministeriö tiedottaa lainmuutoksista, kun ne ovat tulleet voimaan asetuksella, todennäköisesti 31.12.2015.
Maksullisen lomituksen tuntihinta tulee olemaan 13,75e.

Uusi lakiesitys

Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi maatalousyrittäjien lomituspalvelulain ja turkistuottajien lomituspalveluista annetun lain muuttamisesta.

Uuden lakiesityksen 1. täysistuntokäsittely

Maatalousyrittäjän lomituspalvelulaki muuttuu 01.01.2016. Muuttunut laki aiheuttaa muutoksia myös lomaoikeuden hakemiseen ja myöntämiseen. Lähetämme vuosilomahakemukset heti kun saamme niistä ohjeet Melasta. Hakemuksia ei tänä vuonna voida täyttää sähköisenä.

Vuosiloman hakeminen vuodelle 2016

Ohjeet vuosiloman hakemiseen vuodelle 2016

Information på svenska

Yrittäjien infotilaisuus joulukuussa 2015

11.11. pidettiin MTK Varsinais-Suomen, Melan ja alueen paikallisyksiköiden järjestämä lomitusseminaari. Voit tutustua vuoden alusta voimaan tulevan lomituspalvelulain sisältöön seuraavasta linkistä

https://www.mtk.fi/liitot/varsinaissuomi/tukineuvot/fi_FI/Tukineuvoja/