Lomituspalvelut

Lomituspalvelut ovat lakisääteistä toimintaa, jota Suomessa hoidetaan 45 paikallisyksikön voimin. Salon paikallisyksikkö palvelee Varsinais-Suomessa salolaisten lisäksi Turun, Paimion, Kaarinan, Kemiönsaaren, Liedon, Paraisten, Marttilan, Kosken sekä Sauvon maatalousyrittäjiä. Läntisellä Uudellamaalla palvelujemme piirissä ovat Raasepori, Hanko, Inkoo, Kirkkonummi, Lohja sekä Siuntio. Tiloja on tällä hetkellä n.350. Palveluksessamme on hieman alle 70 vakituista lomittajaa ja hallinnossa työskentelee vastuuhenkilön lisäksi kolme lomituspalveluohjaajaa sekä lomituspalvelusihteeri.

Yrittäjän tulee hakea vuosilomaoikeutta vuosittain lomahallinnon määräämään ajankohtaan mennessä. Hakemuksen voi normaalisti jättää myös sähköisesti osoitteessa www.lomitus.fi. Vuoden 2016 vuosilomaa ei poikkeuksellisesti voi hakea netissä. Uuden yrittäjän on varminta ottaa yhteyttä suoraan paikallisyksikköön lomituspalveluihin liittyvissä asioissa. Olemme tavoitettavissa puhelimitse aamupäivisin klo 08.00-12.00 ja sähköpostitse osoitteessa .

Lomituspalvelulaki uudistui 01.01.2016. Huomattavimpia muutoksia ovat eläinyksikkömäärän korotus sekä kasvinviljelijöiden jääminen lomituspalveluiden ulkopuolelle. Suuri muutos tuli myös itse järjestetyn lomituksen korvaamiseen ja lomittajana toimivan henkilön vaatimuksiin. Myös sijaisavun perusteisiin, pituuteen ja hakemiseen tuli muutoksia, joihin hakijan on syytä tarkoin tutustua. Tarkempaa tietoa näistä muutoksista löytyy Melan sivuilta os. www.mela.fi.

Salon lomituspalvelut löytyvät nyt myös Facebookissa. Päivitämme jatkuvasti omia sivujamme myös siellä saadaksemme yrittäjille informaatiota mahdollisimman pikaisesti.

Svenka sidor är inte ännu färdiga. Ni som hällre vill ha betjäning på svenska var vänliga och kontakta avbytarchef tel. 044 778 7100.