Ruokailu ikäihmisille

Valtion ravitsemisneuvottelukunta on 13.1.2010 antanut ensimmäiset valtakunnalliset ravitsemissuositukset ikääntyneille, joiden pohjana ovat Valtion ravitsemisneuvottelukunnan vuonna 2005 julkaisemat "Suomalaiset ravitsemussuositukset" - ravinto ja liikunta tasapainoon. Nämä suositukset ovat Salon vanhusten ruokapalvelun laatuperuste.

Salon kokopäivähoitolaitosten ja vanhusten ruokaa valmistetaan monitoimikeittiö Kimarassa, Kukonkallion hoivakodin keittiöllä, Hintan hoivakodin keittiöllä, Alholan hoivakodin keittiöllä ja osittain Paukkulakodin ja Perniön palvelukeskuksen keittiöllä. Kuusjoen alueen kotipalveluateriat valmistetaan Kuusjoen koulun keittiöllä ja koululla toimii Kuusjoen vanhustenruokailupiste.

Ravitsemissuositukset ikääntyneille opastavat ottamaan ikääntyneiden omat mielipiteet ja toiveet huomioon ikääntyneiden ravitsemuspalveluja suunnitellessa ja järjestäessä. Salossa toimitaan näin. Vanhusten ruokapalveluja suunnitellaan yhdessä moniammatillisessa työryhmässä. Työryhmän puheenjohtajana toimii vanhuspalveluiden päällikkö ja koordinoijana ravitsemisterapeutti. Ohjausryhmä on tehnyt hyvät toimintatavat Saloon. Vanhuksille on järjestetty myös teemapäiviä, joista suosituin on ollut lähiruokapäivä.


Vanhusten avoimet ruokailupaikat Salossa

Ruokavalioiden kuvaus ja tilausohje

Ruokalistat

Kasvisruokalista ajalle 5.1. - 29.5.2015

Vanhusten ateriapaikkojen ruokalista ajalle 26.1. - 22.3.2015

Vanhusten ateriapaikkojen ruokalista ajalle 23.3. - 17.5.2015

Kotihoidon lounaslista ajalle 26.1. - 22.3.2015

Kotihoidon lounalista ajalle 23.3. - 17.5.2015

Ruokalistojen ravintoarvot

Vanhusten ruokalistan ravintoarvot

Muita linkkejä

Ikääntyneiden ravitsemissuositukset

Suomalaiset ravitsemussuositukset

Publikationer, undervisningsmaterial