Eläimet ja eläinlääkintä

Rakennus- ja ympäristövalvonnan tehtäviin kuuluvat mm. kaupungin eläinten eläinsuojelu, eläintautien vastustaminen ja eläinlääkintähuolto.

Eläimiin liittyvissä ympäristönsuojeluasioissa valvontaviranomaisina toimivat kunnan ympäristönsuojeluviranomainen sekä alueellinen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Toimintaohjeita vahingoittuneiden ja kuolleiden eläinten käsittelyyn löytyy ympäristöhallinnon internet-sivuilta. Myös paikalliset Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry, Perniön Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja eläinlääkintähuolto neuvovat.

kissa.JPG
Tirppi. Kuva Pirkko Paranko

Eläinlääkäripäivystys

Varsinais-Suomen eläinlääkäripäivystys

Hyötyeläinpäivystys

Varsinais-Suomen hyötyeläinpäivystyksessä päivystää neljä eläinlääkäriä.
Hyötyeläinpäivystys palvelee arkisin klo 16-8 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16 seuraavaan maanantaihin klo 8.
Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä sekä joulu- ja juhannusaattoina, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä klo 16 ja päättyy ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 8.

Hyötyeläinpäivystyksen puhelinnumero
0600 0 41451 (0,7e/min + ppm)

Palvelupuhelinnumeroon soitettaessa puhelu ohjautuu alueen päivystävälle eläinlääkärille, kun soittaja valitsee päivystysalueen puhelimessa annettavien ohjeiden perusteella.

Pieneläinpäivystys (maakunnallinen)

Varsinais-Suomen kunnat järjestävät yhteisen pieneläinpäivystyksen koko Varsinais-Suomen alueella.
Pieneläinpäivystäjänä toimii Eläinsairaala Turku osoitteessa Satakunnantie 162.Päivystysklinikalla on nykyajan vaatimusten mukaiset laitteet ja hoitomahdollisuudet.

Pieneläinpäivystys palvelee arkisin klo 17-8 ja viikonloppuisin perjantaista klo 17 seuraavaan maanantaihin klo 8.
Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä sekä joulu- ja juhannusaattoina, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä klo 17 ja päättyy ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 8.

Pieneläinpäivystyksen puhelinnumero
0600 12 444 (0,5e/min + ppm)

Ajankohtaista

Roskaamisilmoituksen voi tehdä nyt verkossa.

Keskitettyä asiakaspalvelua ELY-keskusten hoitamissa ympäristöasioissa
Yleisneuvontatason asiakaspalvelua vesilain valvontaa ja vesihuoltoa sekä yleisneuvontaa koskevat puhelut Ympäristöasioiden asiakaspalveluun maanantaista perjantaihin klo 9-16