Eläimet ja eläinlääkintä

Rakennus- ja ympäristövalvonnan tehtäviin kuuluvat mm. kaupungin eläinten eläinsuojelu, eläintautien vastustaminen ja eläinlääkintähuolto.

Eläimiin liittyvissä ympäristönsuojeluasioissa valvontaviranomaisina toimivat kunnan ympäristönsuojeluviranomainen sekä alueellinen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Toimintaohjeita vahingoittuneiden ja kuolleiden eläinten käsittelyyn löytyy ympäristöhallinnon internet-sivuilta. Myös paikalliset Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry, Perniön Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja eläinlääkintähuolto neuvovat.

kissa.JPG
Tirppi. Kuva Pirkko Paranko

Eläinlääkäripäivystys

Varsinais-Suomen eläinlääkäripäivystys

Hyötyeläinpäivystys

Varsinais-Suomen hyötyeläinpäivystyksessä päivystää neljä eläinlääkäriä. Hyötyeläinpäivystys palvelee arkisin klo 16-8 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16 seuraavaan maanantaihin klo 8. Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä sekä joulu- ja juhannusaattoina, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä klo 16 ja päättyy ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 8.

Hyötyeläinpäivystyksen puhelinnumero
0600 0 41451 (0,7e/min + ppm)

Palvelupuhelinnumeroon soitettaessa puhelu ohjautuu alueen päivystävälle eläinlääkärille, kun soittaja valitsee päivystysalueen puhelimessa annettavien ohjeiden perusteella.

Pieneläinpäivystys (maakunnallinen)

Varsinais-Suomen kunnat järjestävät yhteisen pieneläinpäivystyksen koko Varsinais-Suomen alueella. Pieneläinpäivystäjä vaihtuu 1.1.2015 alkaen päivystäjänä toimii Eläinsairaala Turku osoitteessa Satakunnantie 162. Loppuvuoden 2014 ajan pieneläinpäivystystä hoitaa Turussa sijaitseva pieneläinklinikka Tuhatjalka, Läntinen Pitkäkatu 17. Päivystysklinikalla on nykyajan vaatimusten mukaiset laitteet ja hoitomahdollisuudet.

Pieneläinpäivystys palvelee arkisin klo 17-8 ja viikonloppuisin perjantaista klo 17 seuraavaan maanantaihin klo 8. Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä sekä joulu- ja juhannusaattoina, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä klo 17 ja päättyy ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 8.

Pieneläinpäivystyksen puhelinnumero
0600 12 444 (0,5e/min + ppm)


Ajankohtaista

Roskaamisilmoituksen voi tehdä nyt verkossa.

Keskitettyä asiakaspalvelua ELY-keskusten hoitamissa ympäristöasioissa
Yleisneuvontatason asiakaspalvelua vesilain valvontaa ja vesihuoltoa sekä yleisneuvontaa koskevat puhelut Ympäristöasioiden asiakaspalveluun maanantaista perjantaihin klo 9-16