EtusivuYlioppilaskirjoitusten aikaan Salon lukion aikuislinjalla tehdään unelmista totta

Ylioppilaskirjoitusten aikaan Salon lukion aikuislinjalla tehdään unelmista totta

Salon lukion aikuislinjan opiskelijat tulevat monenlaisista elämäntilanteista. Opiskelijat ovat pääsääntöisesti 20-40 vuotiaita. Jokaisella opiskelijalla on unelma valmistua ylioppilaaksi tai vahvistaa mahdollisuuksia päästä korkeakouluopintoihin. Salon lukion aikuislinjalla voi opiskella koko aikuisten lukion opetussuunnitelman mukaisen oppimäärän, jatkaa kesken jääneitä lukio-opintoja ja suorittaa ylioppilastutkinnon. Ylioppilaaksi voi kirjoittaa myös ammatillisen tutkinnon pohjalta. Ylioppilastutkinto muodostuu neljästä pakollisesta kokeesta, jonka lisäksi kokelas voi suorittaa halutessaan ylimääräisiä kokeita.

Aineopiskelijana voi suorittaa aikuislinjalla yksittäisiä lukion aineopintoja oman kiinnostuksen mukaan. Monet opiskelijoista valmentautuvat näin korkeakoulujen pääsykokeisiin. Toiset taas haluavat vahvistaa kielitaitoaan tai matematiikan osaamistaan työelämän vaatimuksia vastaaviksi. Kielivalikoima on englanti, ruotsi ja kiina. Erityisesti kiinan opintojen suosio on kasvussa Salon seudun alueen yritysyhteistyön ansiosta. Opiskelu pienissä ryhmissä on antoisaa ja tehokasta. Opettajat ovat oman alansa asiantuntijoita ja kannustavat opiskelijoita aina yrittämään parhaansa.

Salon lukion aikuislinjalle otetaan lukuvuoden aikana jatkuvasti uusia opiskelijoita. Opinnot toteutetaan aikuisten opetussuunnitelman mukaisesti. Jokaiselle aikuislinjan opiskelijalle tehdään oma opiskelusuunnitelma opinto-ohjaajan kanssa. Opiskelijan koko elämäntilanne otetaan huomioon kuten esimerkiksi oppiminen, voimavarat, terveys, työ, talous ja perhetilanne. Aikuislinja tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisen opintopolun tekemiseen. Aikaisemmat opinnot ja osaaminen otetaan opintojen hyväksi lukemisen kautta huomioon.

Kevätlukukaudella alkavat seuraavat jaksot:
11.2.2019 - 4.4.2019
8.4.2019 - 31.5.2019

Lisätietoja:
Armi Nurmi, Salon lukion aikuislinja, apulaisrehtori ja opinto-ohjaaja, 044 778 6112,
Kristiina Kallioniemi, opintosihteeri, 044 778 4391,

Julkaistu: 30.1.2019 14:24

Takaisin

Ajankohtaista