EtusivuVammaiskortti käyttöön vapaa-aikapalveluiden toimipisteissä

Vammaiskortti käyttöön vapaa-aikapalveluiden toimipisteissä

EU:n vammaiskortti on otettu käyttöön vapaa-aikapalveluiden toimipisteissä uimahallissa, Taidemuseossa ja Elektroniikkamuseossa.

EU:n Vammaiskortti on vapaaehtoinen kommunikoinnin ja osallistumisen apuväline. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea osallistumisessa yhteiskunnan toimintaan. Kortin myöntää Kela ja kortin hakemisen yhteydessä peritään 10 euron maksu. Kaikki kokeilujakson (2018-2020) aikana haetut kortit ovat voimassa vuoteen 2028. Vammaiskorttia on voinut Suomessa hakea kesäkuusta 2018 alkaen.

Kortti on vapaaehtoinen ja toimintatapamme ei muutu, eli jos joku ilmoittaa kassalla saattajan tarpeesta, niin saattaja pääsee maksutta sisään niin kuin tähänkin asti. Erikseen kansalaisopiston ja liikuntapalveluiden kursseihin ilmoittautuessa on avustajan käytöstä hyvä ilmoittaa ilmoittautumishetkellä.

Yhdistykset, jotka ottavat tämän vammaiskortin käyttöön omissa sisäänpääsymaksullisissa tapahtumissa, ilmoittavat itse toimipaikkansa osoitteessa vammaiskortti.fi

Lisätietoa www.vammaiskortti.fi

Julkaistu: 15.2.2019 08:07

Takaisin

Ajankohtaista