EtusivuHajalan päiväkodin sulkemiseen liittyvästä uutisoinnista

Hajalan päiväkodin sulkemiseen liittyvästä uutisoinnista

Parin viime päivän aikana on uutisoitu Salossa sijaitsevasta Hajalan päiväkodista ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston vuonna 2017 tekemästä päiväkodin sulkemispäätöksestä.

Jutuissa on ollut useita asiavirheitä, jotka haluamme nyt oikaista myös omissa kanavissamme:

1) Rakennuksessa ei ole ollut rottia. Kyseessä on vanha hirsitalo, jonne hiiret pyrkivät sisään syksyisin lämmityskauden alkaessa.
2) Puutteita ei ole ollut hygieniassa vaan tilojen sopivuudessa eli neliömäärässä lasta kohti ja ilmanvaihdossa.
3) Hiirenloukut eivät ole olleet lattialla, vaan ne oli viritetty öisin roskakaappiin.
4) Tarkastuksessa oli näkyvillä vain käsienpesuainetta, koska kaikki puhdistusaineet kuuluu pitää lukkojen takana lasten ulottumattomissa.
5) Allas, jossa vaipanvaihdossa olevat lapset, lelut ja kuravaatteet pestiin, oli niin korkealla, että lapset eivät voineet pestä siinä käsiään.

Salon kaupunginhallituksen päätöksellä Hajalan päiväkodissa tehtiin aluehallintoviraston edellyttämät korjaukset. Päiväkoti on remontin jälkeen 14-paikkainen ja siellä on riittävä määrä WC-tiloja 14 lapselle, suihkukaappi, erilliset pesupisteet käsien pesuun, vaipanvaihtoon, välineiden ja kuravaatteiden pesuun sekä ilmanvaihtokone. Hiirien kulkureittejä on tukittu tiivistämällä viemäriputkien läpivientiä keittiökalusteiden alla. Remontoitu päiväkoti avattiin uudelleen käyttöön 1.11.2018.

Lisätiedot: Teija Järvelä, viestintäpäällikkö, Salon kaupunki, 044 778 2151,

Julkaistu: 28.2.2019 12:30

Takaisin

Ajankohtaista