EtusivuLapsiparlamentti kokoontuu ensimmäistä kertaa

Lapsiparlamentti kokoontuu ensimmäistä kertaa

Salon lapsiparlamentti kokoontuu ensimmäistä kertaa tiistaina 23.4.2019. Tilaisuuteen on kutsuttu kaksi edustajaa jokaisen Salon alakoulun oppilaskunnasta. Nuorimmat osallistujat ovat 1.-luokkalaisia.

Salon lapsiparlamentin perustamisesta on päättänyt opetuslautakunta kokouksessaan 12.6.2018 § 69. Lapsiparlamentti kokoontuu 1-2 kertaa vuodessa ja sen tarkoituksena on tutustuttaa lapsia päätöksentekoon sekä osallistaa heitä. Ensimmäisessa kokouksessaan lapset pääsevätkin muun muassa äänestämään oppimiseen ja opetukseen liittyvistä asioista. Lapsiparlamentin kokoontumiset tarjoavat myös mahdollisuuden lasten ja päättäjien kohtaamiseen.

Ensimmäiseen tilaisuuteen osallistuu lasten lisäksi apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Elina Suonio-Peltosalo ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Annika Viitanen. Nuorisovaltuusto toimii lapsiparlamentin kummina ja osallistuu tilaisuuden suunnitteluun sekä toteutukseen yhdessä opetuspäällikkö Inkeri Lahden ja nuorisopalvelupäällikkö Johanna Paanasen kanssa.


Lisätietoja:

Opetuspäällikkö
Inkeri Lahti
02 778 4688

Julkaistu: 17.4.2019 15:27

Takaisin

Ajankohtaista