EtusivuMitä Kanta-palvelut ovat?

Mitä Kanta-palvelut ovat?

Sosiaalihuollon liittyminen Kanta-arkistoon

Salon sosiaalihuolto liittyy valtakunnalliseen asiakastiedon sähköiseen arkistoon vuoden 2020 alussa. Sosiaalihuollossa tehdyt päätökset, suunnitelmat, asiakaskertomukset ja muut asiakastyöhön liittyvät asiakirjat tallennetaan sähköisesti ja pysyvästi Kelan ylläpitämään Kanta-arkistoon. Kanta-palvelut ovat jo tulleet monille tutuiksi terveydenhuollon puolelta mm. reseptikeskuksen ja Omakanta-palvelun kautta.

Sosiaalihuollon Kanta-palvelut kehittyvät vaiheittain tulevina vuosina. Alussa Kantaan tallennetut asiakirjat ovat vain sosiaalipalveluja tuottavien organisaatioiden omassa käytössä. Näin ollen vuonna 2020 tallennettavia asiakirjoja asiakas ei voi vielä nähdä Omakanta-palvelussa.

Vaikutukset asiakaspalveluun

Sosiaalihuollon Kanta-arkistoon liittyminen aiheuttaa muutoksia asiakastyön prosesseihin ja toimintakulttuuriin, kun toiminnot ja asiakirjat pyritään tekemään kansallisesti yhtenäisellä tavalla. Salossa otetaan käyttöön myös uusi asiakastietojärjestelmä, johon määritykset Kantaa varten on tehty. Näiden muutosten vuoksi henkilöstö osallistuu koulutuksiin ja työaikaa kuluu myös muihin siirtymävaiheen tehtäviin. Erityisesti joulu- ja tammikuun aikana voi työntekijöiden tavoitettavuuteen tulla viivettä. Akuutit tilanteet hoidetaan kuitenkin viipymättä.

Lisätiedot:

Mitä Kanta-palvelut ovat?

Pertti Kukkonen, projektisuunnittelija,

Julkaistu: 3.12.2019 08:44

Takaisin

Ajankohtaista