EtusivuAjankohtaistaEkovoimalaitoksen maanrakennustyöt ovat alkaneet

Ekovoimalaitoksen maanrakennustyöt ovat alkaneet

Korvenmäen ekovoimalaitoksen työmaa on avattu ja maanrakennustyöt ovat päässeet alkamaan. Kallion louhinta alkaa viikolla 6. Osa räjäytyksistä aiheuttaa lyhyitä katkoksia 110-tien liikenteeseen.

Ensimmäiset työkoneet ovat saapuneet Korvenmäen ekovoimalaitoksen tontille ja maanrakennustyöt ovat käynnistyneet pintamaan kuorinnalla. Työmaa on myös saanut aidat, jotka erottavat työmaa-alueen Korvenmäen jätekeskuksen toiminnoista. Parhaillaan työmaalla valmistellaan tulevaa louhintaa mm. kallion porauksilla.

Ensimmäiset räjäytykset louhittavalla alueella on suunniteltu helmikuun ensimmäiselle viikolle. Räjäytyksiä tehdään arkipäivisin noin 2-3 kuukauden ajan, noin yksi räjäytys päivässä. Osa räjäytyksistä vaikuttaa viereisen 110-tien liikenteeseen. Yksittäinen räjäytys voi keskeyttää liikenteen tiellä alle 10 minuutin ajaksi. Räjäytysten päätyttyä keväällä kiven murskaaminen tontilla jatkuu syksyyn asti.

Perustustyöt käynnistyvät keväällä

Ensimmäinen näkyvä muutos Korvenmäen jätekeskuksen alueella ovat uudet tiejärjestelyt, joilla ohjataan liikenne työmaalle keväästä alkaen ja myöhemmin itse laitokseen. Yhteys työmaalle rakennetaan nykyisestä Korvenmäen jätekeskuksen liittymästä eikä järjestelyillä ole vaikutusta 110-tien liikenteeseen.

Laitoksen perustustöitä päästään tekemään huhtikuussa sään lämmettyä. Koko laitosalueen suurin yksittäinen betonivalu on jätebunkkerin pohjan valu, jota suunnitelmien mukaan päästään tekemään alkukesällä.

Lisätietoja: Petri Onikki, toimitusjohtaja, Lounavoima Oy, puh. 050 530 0404, , www.lounavoima.fi

Lounavoima Oy on alueellinen jätteestä energiaa tuottava yhtiö. Yhtiö rakennuttaa Salon Korvenmäkeen ekovoimalaitoksen, jossa tuotetaan kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä lähienergiaa. Yhtiön omistavat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy.

Julkaistu: 1.2.2019 10:31

Takaisin