EtusivuAjankohtaistaKaukolämpöputken rakennustyöt alkavat Salossa heinäkuussa

Kaukolämpöputken rakennustyöt alkavat Salossa heinäkuussa

Kaukolämmön runkolinjan rakentaminen Korvenmäestä Salon keskustaan alkaa heinäkuussa. Runkolinjaa pitkin toimitetaan rakenteilla olevan Lounavoiman ekovoimalaitoksen tuottama kaukolämpö Salon keskustataajaman kaukolämpöverkkoon. Kuuden ja puolen kilometrin mittaisen runkolinjan rakentaa Kuntec Oy.

Kaukolämmön runkolinjan rakentaminen alkaa heinäkuun alkupuolella. Samaan urakkaan sisältyvät myös vesijohdon ja paineviemärin sekä sähkö- ja kuitukaapelien asennustyöt. Ensimmäisenä kaivuutöitä tehdään ekovoimalaitoksen tontilla ja muualla Korvenmäen alueella. Työt jatkuvat vaiheittain runkolinjan reittiä pitkin. Alustavan suunnitelman mukaan kaivuutöitä aloitetaan syyskuussa Karjaskylänkadulla, josta kaivuutyöt etenevät kohti Korvenmäkeä. Keväällä 2020 kaivuutöitä jatketaan Salon keskustan suuntaan ja kohti torin kulmaa, jossa uusi runkolinja liittyy nykyiseen kaukolämpöverkkoon syksyllä 2020. Tallikujan kulmaan rakennetaan uusi kaukolämmön välipumppaamo ensi vuoden puolella.

Turkulainen Kuntec Oy voitti keväällä järjestetyn urakkatarjouskilpailun. Sopimus allekirjoitettiin kesäkuun alkupuolella. Sen arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Aliurakoitsijoina toimivat KL-Team Oy ja Kaivinkoneurakointi Lönnqvist Oy.
- Olemme tyytyväisiä saadessamme lisää lounaissuomalaista osaamista ekovoimalaitoksen rakentajien joukkoon, iloitsee Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki.

Ekovoimalaitoksen ja kaukolämpölinjan rakennustöiden etenemistä voi seurata Lounavoiman nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Maanomistajia ja muita vaikutusalueen sidosryhmiä tiedotetaan erikseen. Kaivuutöiden vuoksi liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä, mutta töiden aiheuttamat häiriöt pyritään pitämään mahdollisimman vähäisinä.

Ekovoimalaitoksen runko kohoaa Korvenmäessä

Ekovoimalaitoksen rakentaminen on edennyt runkovaiheeseen. Touko-kesäkuussa on asennettu jätebunkkerin ja kattilahallin rungon pilarielementtejä sekä valettu muuan muassa turbiinisalin perustuksia. Betonityöt ja elementtiasennukset jatkuvat koko kesän. Syksyllä alkavat ekovoimalaitoksen laiteasennukset, kun kattilatoimittaja sekä savukaasunpuhdistuslaitteiston ja jätekahmarien toimittajat aloittavat urakkansa työmaalla.

Lounavoiman organisaatio on vahvistunut uudella osaajalla, kun sähkö- ja automaatiomestarina aloitti kesäkuun alussa Kari Hyvönen. Hyvösen vastuualueeseen kuuluvat laitoksen sähkö- ja automaatiojärjestelmät. Lounavoiman henkilöstövahvuus on nyt neljä henkilöä.

Lisätietoja: projektipäällikkö Janne Huovinen, p. 050 584 8745, janne.huovinen@lounavoima.fi

www.lounavoima.fi

Julkaistu: 25.6.2019 09:18

Takaisin