EtusivuAjankohtaistaKaukolämpötyömaa aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä Salon keskustassa

Kaukolämpötyömaa aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä Salon keskustassa

Korvenmäen ja keskustan välille rakennettavan uuden kaukolämmön runkolinjan kaivuutöitä aloitetaan keskustassa torin kulmalla maaliskuun toisesta viikosta alkaen. Raatihuoneenkatu kapenee kaksikaistaiseksi kahden-kolmen kuukauden ajaksi välillä Horninkatu-Kirkkokatu. Kevyt liikenne ohjataan kulkemaan Raatihuoneenkadun eteläpuolta.

Korvenmäen ekovoimalaitokselta keskustaan rakennettavan uuden runkolinjan rakennustyöt ovat alkamassa Salon keskustassa torin ympyräparkin lähettyvillä, missä uusi runkolinja liitetään olemassa olevaan kaukolämpöverkkoon. Poikkeavista liikennejärjestelyistä kertovat merkit ja opasteet asennetaan lähipäivinä ja kaivuutöitä aloitetaan maaliskuun toisesta viikosta alkaen.

Merkittävin muutos liikenteelle on Raatihuoneenkadun muuttuminen tilapäisesti kaksikaistaiseksi Horninkadun ja Kirkkokadun välillä. Kääntyminen Raatihuoneenkadulta vasemmalle Tehdaskadulle kielletään. Rummunlyöjänkatu katkaistaan Raatihuoneenkadun kohdalta eli läpiajo tai kääntyminen Raatihuoneenkadulle ei ole sallittua. Työmaa-alue rajataan aidoin ja sen läheisyydessä noudatetaan 30 km/h nopeusrajoitusta.

Kevyt liikenne ohjataan kulkemaan Raatihuoneenkadun eteläpuolta. Hermannin pikavuoropysäkit siirtyvät Mariankadulle. Koulukuljetuksia varten on järjestetty uudet pysäkit Kirkkokadulle ja liikenneympyrän tuntumaan.

- Työt pyritään suorittamaan mahdollisimman pienillä häiriöillä. Liikenne pyritään saamaan takaisin normaaliksi toukokuun alkupuolella eli valmista on ennen kesäkauden alkamista, kertoo työpäällikkö Miika Hämäläinen urakkaa toteuttavasta Kuntec Oy:stä.

Liikenteenohjaussuunnitelma (pdf, 8 Mt)

Lisätietoja antaa Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki, p. 050 530 0404 tai .

Julkaistu: 3.3.2020 14:03

Takaisin