EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin tilannetiedote koronavirukseen liittyen

Salon kaupungin tilannetiedote koronavirukseen liittyen

Kuten tiedotusvälineissä eilen kerrottiin, kokoontuivat maamme hallituksen keskeisimmät ministerit (ns. viisikko) pääministerin johdolla tänään sunnuntaina käsittelemään tarvittavia lisätoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Hallitus kokoontuu huomenna maanantaina koronavirustilanteeseen liittyen.

- Kuntien välisissä keskusteluissa on käynyt ilmi, että kaupungit ja kunnat odottavat hallitukselta selkeitä ja yhtenäisiä linjauksia muun muassa siihen, miten päiväkotien ja koulujen kanssa toimitaan. Meillä on jo nyt tartuntatautilain nojalla mahdollisuus tehdä kaikki tilanteen vaatimat päätökset, jos sulkemisiin päädytään, toteaa kaupunginjohtaja Lauri Inna.

- Tällä hetkellä kuntien ja kaupunkien toimenpiteissä on epäyhtenäisyyttä, mikä puolestaan lisää kuntalaisten epätietoisuutta. Ymmärrän hyvin huoltajien huolen päiväkotilapsien ja koululaisten osalta, kun kuntakohtaiset ratkaisut poikkeavat toisistaan, jatkaa Inna.

Salon kaupunki seuraa aktiivisesti tilannetta ja tiedottaa omista varautumistoimenpiteistään kaupungin verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa, Wilmassa ja tiedotusvälineiden kautta.

Lähtökohtana kaupungin toiminnan järjestämiselle on edelleen valtioneuvoston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kansallinen ohjeistus.

Salon kaupungin laajennettu johtoryhmä kokoontuu maanantaiaamulla klo 9.00, jonka jälkeen viimeistään tiedotetaan uusista toimenpiteistä.

Julkaistu: 15.3.2020 18:02

Takaisin