EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin toimenpiteet hallituksen koronaviruslinjausten toteuttamiseksi

Salon kaupungin toimenpiteet hallituksen koronaviruslinjausten toteuttamiseksi

Maan hallitus linjasi uusista lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa.

Hallitus on linjannut, että varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Lisäksi hallitus linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Salon kaupunki tiedottaa huoltajia varhaiskasvatuksen käytännön järjestelyistä Wilman kautta huomenna.

Lisäksi hallituksen linjausten mukaan koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään.

Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Salon kaupunki tiedottaa huoltajia Wilman kautta etäopetuksen käytännön järjestelyistä huomisaamuna.

Hallituksen linjauksessa on yhteensä 19 eri toimenpidekohtaa, joista osan Salon kaupunki on jo toimeenpannut ennen hallituksen linjauksia. Muiden toimenpiteiden toteuttamisesta kaupunki tiedottaa huomisen aikana.

Valtioneuvoston tiedote 16.3.2020

Julkaistu: 16.3.2020 18:04

Takaisin