EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin tilannetiedote ja uudet toimenpiteet koronavirukseen liittyen

Salon kaupungin tilannetiedote ja uudet toimenpiteet koronavirukseen liittyen

Kaupunki jatkaa toimintojensa sopeuttamista valitsevaan tilanteeseen.

Vanhuspalvelut

Vanhuspalvelut avaa huomenna torstaina (19.3.) yli 70-vuotiaiden poikkeusolojen infonumeron. Numero 02 772 6003 päivystää arkisin ma-pe klo 9-15 välisenä aikana.

Numeroon vastaavat vanhuspalveluiden palveluohjaajat sekä tarvittaessa sosiaalipalveluiden sosiaaliohjaajat. Infonumeron tarkoituksena on vastata yli 70 vuotiaiden tekemiin kysymyksiin, joita saattaa nousta liittyen velvoitteeseen pysyä erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Päivittäisten, välttämättömien ruoka- ja apteekkiasioiden hoitamisessa noudatetaan seuraava ohjetta:
- Ensisijaisesti toivotaan, että yli 70-vuotiaiden omaiset, läheiset tai tuttavat hoitavat yllä kuvatut asioinnit.
- Toissijaisesti asioinnit ohjataan järjestämään itsenäisesti ottamalla yhteyttä niihin palveluntuottajiin, jotka ovat ilmoittaneet järjestävänsä edellä mainittuja asiointipalveluita asiakkaille.
- Jos kumpikaan yllä olevista vaihtoehdoista ei ole mahdollisia, pyrkii kaupunki järjestämään kyseiset, välttämättömät asioinnit.

Vanhuspalvelut pyytää myös ikäihmisten tai riskiryhmässä olevien asiakkaiden kanssa työskenteleviä yrityksiä huomioimaan kaikki näitä ryhmiä koskevat linjaukset. Asiakkaille välttämättömiä palveluita tulisi jatkaa normaalisti huomioiden erityiset varotoimet. Riskiaikana asiakkaan kotiin ei mennä sairaana, eikä flunssaoireisia asiakkaita hoideta ilman asianmukaisia suojauksia. Palvelut, jotka eivät ole välttämättömiä tulee harkita siirrettäväksi hallituksen linjausten mukaisesti.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Salon kaupungin terveydenhuollon palveluissa on käytössä ohjaus- ja neuvontapuhelin, jossa annetaan ohjausta- ja neuvontaa liittyen meneillään olevaan pandemiaan. Puhelin on avoinna joka päivä kello 8-20. Numero on 02 772 3023. Asukkaita palvelee myös terveyschat, jonne linkki löytyy terveyspalveluiden kotisivuilta. Molempiin vastaa terveydenhuollon ammattilainen.

Tämän hetkisessä tilanteessa joudutaan supistamaan kiireetöntä ja ennalta ehkäisevää vastaanottotyötä. Tämän vuoksi soitettaessa omalle terveysasemalle hoidon tarpeen arviointiin, voidaan asiakas ohjata myös muulle kuin omalle terveysasemalle.

Ylähengitystieoireiset potilaat hoidetaan keskitetysti Salon Pääterveysasemalla (Sairaalantie 9). Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella. Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus numerosta 02 772 606.

Kehitysvammahuollon työ- ja päivätoiminnan yksiköt ovat kiinni 13.4. saakka.


Lasten ja nuorten palvelut

Lasten ja nuorten palvelut on lähettänyt tiedotteet henkilöstölle ja huoltajille koskien varhaiskasvatuksen järjestämistä, lähiopetusta ja valtioneuvoston linjaamia yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä ammattiryhmiä sekä lasten ja nuorten arkirytmistä huolehtimista. Perusopetuksen oppilaille ja lukiokoulutuksen opiskelijoille on lähetetty myös oma tiedote.

Maan hallitus linjasi keskiviikon tiedotustilaisuudessaan kouluruokailun järjestämisen niin, että ruokailu järjestetään lähiopetuksessa oleville oppilaille. Kaupungin jo aikaisemmin tekemä kouluruokailua koskeva päätös on tämä linjauksen mukainen.
Hallituksen linjauksia noudattaen musiikkiopisto sekä kansalaisopisto antavat etäopetusta mahdollisuuksien mukaan.


Työllisyyspalvelut

Työllisyyspalveluiden palvelupiste Voimala 2.0 on kokonaisuudessaan suljettu 18.3. - 13.4.. Samoin kaikki kuntouttava työtoiminta on tauolla 18.3.- 13.4.. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.


Kaupunkikehityspalvelut sekä rakennus- ja ympäristövalvonta

Kaupunkikehityspalvelujen sekä rakennus- ja ympäristövalvonnan asiakaspalvelu Halikon virastotalolla tapahtuu toistaiseksi ainoastaan puhelimitse, sähköpostitse tai ajanvarauksella. Yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta tai soittamalla kaupungin vaihteeseen (02 7781). Vioista voi ilmoittaa arkisin virka-aikana numeroon 044 778 5301.


Yleistä

Asiakasmaksujen palautuksesta on tullut kaupungille lukuisia kyselyjä. Maksujen palautuksiin palataan, kun kiireelliset poikkeustilaan liittyvät toiminnot on saatu käyntiin ja kaupungin poikkeustilan aikainen toiminta on vakiintunut.

Kaupunginvaltuuston kokous 6.4. on peruttu. Kaikkien toimielinten osalta suunnitellaan sähköiseen kokoukseen siirtymistä. Päätöstä siirtymisestä ei voi tehdä sähköisessä kokouksessa, joten siksi toimielimet pitävät lyhyitä vain tätä asiaa käsitteleviä kokouksia, jotta asianmukaiset päätökset saadaan tehtyä ja sähköisiin kokouksiin voidaan siirtyä. Kaupunginhallitus päätti sähköisestä kokouksesta viime maanantaina (16.3.) ja pitää ensimmäisen sähköisen kokouksensa ensi viikon maanantaina (23.3.).

Kustannusten alentamiseksi niissä kaupungin kohteissa, joissa toiminta on pysähdyksissä, siirrytään kiinteistön ylläpidon osalta energiasäästötilaan. Tämä tarkoittaa muun muassa, että ilmanvaihdossa siirrytään jaksottaiseen tuuletukseen ja sisälämpötiloja alennetaan mahdollisuuksien mukaan.

Kaupungin kokoustilat ovat toistaiseksi vain kaupungin sisäisessä käytössä.

Kaupungin elinkeinoyhtiö Yrityssalo palvelee normaalisti ja on yrittäjien apuna koronavirusepidemian aiheuttamien ongelmien ratkaisemisessa.

Kaupungin henkilöstöä koskevaa ohjeistusta päivitetään jatkuvasti. Kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa helpotettiin myös määräaikaisten työntekijöiden palkkaamista muuttamalla täyttölupamenettelyä väliaikaisesti sekä pidennettiin aikaa, jonka voi olla sairauslomalla esimiehen luvalla, jotta työterveydenhuolto ei kuormittuisi.

Julkaistu: 18.3.2020 16:37

Takaisin