EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin tilannetiedote koronavirukseen liittyen

Salon kaupungin tilannetiedote koronavirukseen liittyen

Terveyspalvelut

Salon pääterveysasemalla sijaitsevan päivystyksen ovi (B-ovi, kirkon puolella) on jatkossa lukittu, ja se on tarkoitettu vain päivystyksessä asioiville. Käynti laboratorioon, röntgeniin, terveyskeskuksen osastoille ja TYKS Salon sairaalan poliklinikoille tapahtuu pääsisäänkäynnin kautta (A-ovi, kanttiinin vieressä).

Lasten ja nuorten palvelut

Valtioneuvosto on eilen (30.3.2020) ilmoittanut poikkeusolojen jatkamisesta 13.5.2020 asti. Näin ollen myös varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja lukiokoulutukseen liittyvät rajoitukset jatkuvat 13.5.2020 asti. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukuvuoden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatuksen toimipaikat ovat auki normaalisti lukuun ottamatta avointa varhaiskasvatuksen toimintaa. Opetusministerin suosituksen mukaan pyydetään niitä huoltajia hoitamaan lapset kotona, joiden on mahdollista niin tehdä.

Perusopetus
Perusopetuksessa jatketaan edelleen ensisijaisesti etäopetusta. Lähiopetukseen voivat osallistua 1.-3. luokkien, valmistavan opetuksen ja erityisen tuen oppilaat. Suositeltavaa on pitää kaikki ne lapset etäopetuksessa, joilla on siihen mahdollisuus.

Lukiokoulutus
Lukioiden opiskelijat jatkavat etäopiskelua.

Varhaiskasvatuksen maksumuutokset koronavirusepidemian aikana

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 30.3.2020, että Salon kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden piirissä olevien lasten huoltajille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan jaksoon niille, jotka hoitavat lapsen tai lapset kotona poikkeustilanteen aikana.

Huoltajille on tänään (31.3.2020) tiedotettu Wilman kautta maksumuutoksista ja niihin liittyvistä käytännön toimenpiteistä.

Julkaistu: 31.3.2020 17:09

Takaisin