EtusivuAjankohtaistaYksinyrittäjien koronatuen haku Salossa avautunut

Yksinyrittäjien koronatuen haku Salossa avautunut

Salon kaupunki ja Yrityssalo avasivat yksinyrittäjien tukihaun keskiviikkona 15. huhtikuuta. Linkki sähköiseen hakemukseen löytyy Yrityssalon sivuilta. Yrityssalo vastaanottaa ja käsittelee hakemukset, jotka ohjataan edelleen Salon kaupungille päätöksentekoa ja maksatusta varten.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkisti koronapandemian johdosta uuden yksinyrittäjätuen, jossa valtio jakaa 250 miljoonan euron tukipotin kuntien kautta yksinyrittäjille. Tuen jakaminen edellytti lisäksi valtioneuvoston asetusta, josta päätettiin 8.4.2020.

- Salossa on totuttu valmistelemaan ja tekemään elinkeinoelämään liittyviä päätöksiä joustavasti ja ripeästi yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Yrityssalon ja Salon kaupungin yhteinen valmistelu yksinyrittäjien tuen hakuprosessin osalta on jälleen yksi osoitus siitä. Toivon, että tämä tuki auttaa osaltaan yrittäjiä eteenpäin tässä vaikeassa tilanteessa, toteaa kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

Avustusta voi saada päätoiminen yksinyrittäjä, mukaan lukien freelancerit, jolla ei ole työntekijöitä tai yrittäjäkumppania. Yrittäjän pitää osoittaa, että hänen taloudellinen tilanteensa on vuodenvaihteen jälkeen heikentynyt koronaviruksen takia. Yrityksellä ei saa olla verovelkaa.

Avustuksen suuruus on 2 000 euroa ja se on kertakorvaus. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020-31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa Suomessa harjoittavaa yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yksinyrittäjyys katsotaan sen mukaisesti, mikä on hakijan tilanne hakemushetkellä. Mikäli yrittäjä on lomauttanut työntekijänsä, hän ei ole yksinyrittäjä. Mikäli yrittäjä on irtisanonut työntekijänsä, on hän yksinyrittäjä. Päätoiminen yrittäjyys tarkoittaa, että yrittäjä on YELrekisterissä tai että hakija voi esittää minimissään 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Tuki on mahdollinen yksityisille elinkeinonharjoittajalle, toiminimille, kommandiittiyhtiöille ja osakeyhtiöille.

Yrityssalo muistuttaa yksinyrittäjiä tarkistamaan kotikuntansa, sillä se ei ole välttämättä sama kuin yrittäjän oma asuinkunta tai kunta, jossa yritys harjoittaa liiketoimintaa. Yrityksen kotikunnan voi tarkistaa YTJ-rekisteristä. Yrityssalo neuvoo sähköisen hakulomakkeen täyttämisessä sekä järjestää yksinyrittäjille webinaareja, joissa kerrotaan tarkemmin tuesta ja miten sitä haetaan.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jyrki Moilanen | p. 044 778 7712 |
Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi | p. 044 778 5001 |

Julkaistu: 15.4.2020 14:08

Takaisin