EtusivuAjankohtaistaKoulukuljetusten järjestäminen korona-aikana

Koulukuljetusten järjestäminen korona-aikana

Salon kaupunki seuraa koulukuljetusten osalta valtakunnallisia ohjeita. Valtakunnalliset ohjeistukset voivat vielä tarkentua, mutta tämän hetkisten tietojen perusteella koulukuljetukset ollaan järjestämässä samoin kuin ennen etäopetukseen siirtymistä.

Erityisen tärkeää onkin, että jokainen osaltaan toimii vastuullisesti. THL:n tuoreimpien ohjeiden mukaan tärkein suojautumistoimenpide on varmistaa, ettei sairaana matkusteta. Lisäksi pidetään mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä ja istutaan väljästi. Koronan sekä muiden tartuntatautien leviämistä vältetään huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä tarpeen ilmetessä yskimällä ja aivastamalla oikein. Kuljetusyritykset puolestaan huolehtivat kulkuneuvojen siisteydestä ja pintojen puhtaudesta.

Liikennepalvelut muistuttaa, että joukkoliikenteessä tulee pitää riittävää turvaväliä edellä olevaan matkustajaan linja-autoon noustessa ja poistua ajoneuvosta takaoven kautta, jotta vältetään turhaa kontaktia sisään tulevien matkustajien kanssa. Myös autossa pyydetään istumaan mahdollisimman väljästi. Lisäksi joukkoliikenteessä matkustavia kehotetaan käyttämään maksamiseen ensisijaisesti Waltti-matkakorttia tai Waltti-mobiilippua käteisen rahan sijaan, jotta kuljettajien ja matkustajien väliset kontaktit vähenevät.

Liikennepalvelut toivovat, että kuljetusoppilaiden huoltajat vastaavat heille lähetettyyn kyselyyn, jolla pyritään kartoittamaan todellisten kuljetettavien määrä.

Lisätietoja:
kuljetuskoordinaattori Sanna Salmi, koulukuljetukset@salo.fi
tai 02 778 4010 (soittoaika klo 10-11)

Julkaistu: 12.5.2020 09:27

Takaisin