EtusivuAjankohtaistaSisäliikuntapaikat aukeavat 1.6. alkaen ja uimarantojen aukeamisesta

Sisäliikuntapaikat aukeavat 1.6. alkaen ja uimarantojen aukeamisesta

Liikuntahallien ja koulujen liikuntasalit avataan 1.6 alkaen niiden salien osalta, joihin yhdistysten anomat vuorot on vahvistettu. Salohalli on suljettuna 8.6.-26.7. välisen ajan.

Kuntosalit avataan 1.6 alkaen. HUOM! Muurlan kuntosalilla on laajennustyöt kesken, aukeamisesta ilmoitetaan os.www.salo.fi/liikunta
Uimahallin kuntosali on avoinna uimahallin aukioloaikojen mukaan.

Uimahalli on avoinna 2.6.-16.8. välisenä aikana: ti, to klo 6-14, ke, pe klo 12-19, la klo 11-18, su-ma suljettu. Kassa suljetaan tuntia aikaisemmin. 17.8. palataan normaaleihin talvikauden aukioloaikoihin.

Kaikki sisäliikuntatilat ovat suljettuina juhannuksena 19.-21.6.

Uimarantojen saunat pidetään suljettuina kesäkuun ajan. Saunalliset uimarannat aukeavat 1.6 (paitsi Lehmijärvi), saunattomat uimarannat sekä Lehmijärven uimaranta aukeavat 8.6. Lehmijärven laituria korjataan kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

******

Ote vapaa-aikajohtajan viranhaltijapäätöksestä 20.5.2020:


Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 19.5.2020 tehnyt päätöksen, jolla tartuntatautilain nojalla kielletään 1.6.-30.6.2020 välisenä aikana yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Päätöksessä todetaan, että erityisjärjestelyin on mahdollista järjestää yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Yleisötilaisuus tai yleinen kokous tulee toteuttaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 14.5.2020 antamaa ohjetta.
Yleisötilaisuuksien osalta liikuntapalvelujen liikuntatoiminnassa noudatetaan aluehallintoviraston ohjetta. Liikuntapalvelut ohjeistaa myös liikuntatilojen varaajia noudattamaan ohjetta.

Kunta voi valtioneuvoston ohjeen mukaisesti avata uimahallit 1.6 alkaen asteittain ja hallitusti asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus huomioon ottaen. Salossa uimahallin osalta seurataan ja rajataan asiakasmäärää esim. ottamalla osa pukukaapeista pois käytöstä. Kaikkien sisäliikuntapaikkojen käyttäjien tulee noudattaa valtioneuvoston ja terveysviranomaisten voimassa olevia määräyksiä ja linjauksia sekä kaupungin liikuntapaikoilla annettavia ohjeita mm. turvaväleihin, omaan terveydentilaansa ja hygieniaan liittyen. Ohjeita ovat esim. - turvaväli muihin 1-2 m mahdollisuuksien mukaan
- sairaana/flunssassa liikuntapaikalle ei saa tulla, henkilökunta voi pyytää sairaalta vaikuttavaa henkilöä poistumaan tiloista
- käsihuuhdetta käytetään sisätilaan tultaessa (tai pestään kädet saippualla)
- kädet pestään aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai käsien likaantuessa (tai käytetään käsihuuhdetta ellei pesu ole mahdollinen)
- kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperipyyhkeisiin
- aivastamisen / yskimisen yhteydessä suojataan suu kyynärtaipeella tai kertakäyttönenäliinalla, joka heitetään pois
- maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet

Liikuntahallien palloilusalit ja koulujen liikuntasalit avataan 1.6 alkaen niiden salien osalta, joihin yhdistysten anomat vuorot on vahvistettu. Salohalli on suljettuna (vapaa-ajan ltk 5.3.2020 § 20) 8.6.-26.7. välisen ajan. Kaikki salit ovat suljettuina juhannuksena 19.-21.6.

Kuntosalit avataan 1.6 alkaen normaalien, aiemmin vahvistettujen aukioloaikojen mukaisesti. Kuntosalit ovat suljettuina juhannuksena 19.6-21.6. Poikkeuksena tähän on uimahallin kuntosali, jonka aukioloajat ovat kuten uimahallin.

Uimahalli (tällä päätöksellä korvataan vapaa-ajan ltk 5.3.2020 § 20 päätös uimahallin osalta) on ajalla 2.6-16.8. avoinna seuraavasti. 17.8 alkaen palataan normaaleihin, aiemmin vahvistettuihin aukioloaikoihin.
Ti, to klo 6-14
Ke, pe klo 12-19
La klo 11-18
Su-ma suljettu
Kassa suljetaan tuntia aikaisemmin.

Uimarantojen saunat pidetään suljettuina kesäkuun ajan, koska ammattimaista siivousta ei voida varmistaa kaikkien kohteiden osalta ja koska puku- ja pesutilat ovat osin ahtaat eikä turvavälejä pysty noudattamaan. Jatkosta näiden osalta päätetään myöhemmin.

Julkaistu: 20.5.2020 16:07

Takaisin