Eläinlääkärit

Kaupungineläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluja sekä pien- että suureläimille. He huolehtivat eläinten terveyden- ja sairaanhoidosta, eläinsuojelusta ja tarttuvien eläintautien vastustustyöstä.

Salossa on kolme praktiikkaa tekevää eläinlääkäriä ja valvontaeläinlääkäri. Praktikkoeläinlääkäreiden päivä koostuu kiireellisistä sairasmatkoista tuotantoeläintiloille sekä ajanvarausperusteisista käynneistä tiloilla ja vastaanotoilla. Eläinlääkärit tarjoavat myös terveydenhuoltopalveluita tuotantoeläintiloille. Terveydenhuoltotyöllä edistetään esimerkiksi tuotantoeläinsairauksien ja tarttuvien tautien ennaltaehkäisyä tilalla.

Eläinlääkäreiden vastaanottotiloissa hoidetaan lemmikkieläimet, painottuen perusterveyden- ja sairaudenhoitoon. Vastaanotoilla pystytään suorittamaan tavanomaiset kirurgiset toimenpiteet, kuten kastraatiot ja steriloinnit. Kaupungineläinlääkäreillä on oikeus periä antamastaan eläinlääkäriavusta korvaukset kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaisesti.

Lisäksi Salossa työskentelee valvontaeläinlääkäri. Valvontaeläinlääkäri vastaa erityisesti eläinsuojeluun ja tarttuviin eläintauteihin liittyvistä viranomaisvalvontatehtävistä.

Lehmia02.jpg

Lehmät@ Kiskon kunta