SALON MARKKINAT 26.9 - 28.9.2019


Yleisiä sekä turvallisuus- ja pelastusohjeita


1.Järjestäjä
Salon kaupunki, PL 77, 24101 Salo puh. 02-7781


2. Markkinoita koskevat tiedustelut
Heidi Suominen, puh. 02-778 5321 tai Niina Iivonen, puh. 02-778 5504


3. Markkina-alue
Markkina-alueena on Salon tori ja sen lähiympäristö markkinakarttaan merkityillä paikoilla.


4. Myyntiajat
Myyntiajat torstaina ja perjantaina klo 7 - 20 ja lauantaina klo 7 - 16. Lauantaina saa aloittaa purkamisen klo 14 ja takaraja poistumiselle on lauantaina klo 18.00.


5. Markkinapaikkojen varaaminen ja maksaminen
Järjestäjän yhteystietorekisterissä oleville kauppiaille lähetetään myyntipaikasta lasku, jonka eräpäivä on 28.6.2019. Maksamattomat paikat sekä vuoden 2018 markkinoista vapaaksi jääneet paikat myydään internetin välityksellä 12.8.2019 klo 8 alkaen. Varatusta paikasta kaupunki lähettää varaajalle laskun, joka on maksettava HETI. Markkinapaikkojen internet-myynti päättyy 13.9.2019 tai mikäli paikat loppuvat ennen tätä. Tämän jälkeen vapaita paikkoja voi tiedustella markkinoilla torivalvojalta. Torivalvoja voi myydä tyhjät paikat uudelleen, mikäli paikanhaltija ei ole tullut paikalleen perjantaina klo 9 mennessä. Maksukuitti on esitettävä torivalvojalle pyydettäessä. Markkinapaikan edelleen myynti on KIELLETTY. Internet-osoite: www.salo.fi/markkinat, oikeassa reunassa kuvake "markkinakartta". HUOM! Lunastettua paikkaa ei voi enää vaihtaa.


6. Markkinapaikkojen koko ja vuokra
Markkinapaikat ovat pääasiassa kooltaan 4 x 4 m ja niiden vuokra on 116 e / 164 e (sis. alv 24 %) sijainnista riippuen koko markkina-ajalta. Vapaa paikka voidaan perjantaina ja lauantaina vuokrata myös päiväksi, jolloin vuokra on 55 e/päivä (sis. alv 24%). Torivalvoja vuokraa p. 044-778 5515.


7. Myyntipaikan pystytys
Myyntipaikan pystytyksestä vastaa markkinamyyjä. Myyjän on huomioitava, että myyntikatos
ei ylitä myyntipaikan reunoja, ei edes telttojen lipat. Järjestäjällä on oikeus poistaa rajan ulkopuoliset rakennelmat ja tarkastaa myyntipaikat ja määrätä suorittamaan tarpeelliset muutokset. Mikäli annettuja määräyksiä ei noudateta, voidaan myyjä poistaa markkinoilta. Myyntipaikkojen pystytyksen voi aloittaa keskiviikkona klo 12.


8. Sähkö (EI saatavilla Länsirantaan, paikat 351 - 416)
Koska sähköä on tarjolla niukasti, sähköä myydään vain torialueella elintarvikkeiden valmistukseen ja säilytykseen, ei valaistukseen. Sähköä myy torivalvoja p. 044-778 5515.


9. Vesi
Karttaan merkitty vesipisteet (kylmä KV, lämmin LV).


10. Järjestyksenvalvonta ja yövartiointi
Securitas Oy hoitaa markkina-alueen yleisen järjestyksenvalvonnan sekä yövartioinnin vastaamatta kuitenkaan tavaroiden katoamisesta tai vioittumisesta aiheutuneita kuluja. Markkinamyyjän on itse vakuutettava tavaransa vahingonteon tai varkauden varalta. Yövartiointia on keskiviikon - torstain, torstain - perjantain ja perjantain - lauantain välisenä yönä.


11. Elintarvikeilmoitus
Elintarvikemyyjien on täytettävä elintarvikeilmoitus ja palautettava se (4) arkipäivää ennen tapahtumaa. Palautus/yhteystiedot:
Salon kaupunki, Ympäristöterveydenhuolto, PL 77, 24101 Salo. Terveystarkastaja Marjo Härkönen, puh. 02-778 4608, . Ilmoituksen voi tehdä postitetulla lomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla (tarvittavat tiedot: toimija, yhteystiedot, myytävät elintarvikkeet).


12. Siivous
Myyjät ovat velvollisia siivoamaan oman myyntipaikkansa ja viemään roskat niille varatuille
roskalavoille. Lavojen sijainti on merkitty markkinakarttaan (R=roskalava).


13. Pysäköinti ja autolla ajaminen
Autolla ajaminen ja pysäköinti on kielletty markkina- ja puistoalueella. Horninpuiston hiekkateiltä lyhytkestoinen autosta purku ja lastaus sallittua. Tämän jälkeen ajoneuvo on viipymättä siirrettävä pois alueelta. Markkinamyyjien pysäköintipaikka on merkitty markkinakarttaan. Karttaan merkittyjä pelastusteitä ja huoltoteitä ei saa tukkia.


14. Paloturvallisuus
Kaikilla avotulta tai kaasulaitteita käsittelevillä yrittäjillä tulee olla riittävä alkusammutuskalusto; sammutuspeite 120 x 180 cm ja vuoden sisällä tarkastettu 6 kg:n 27A hyväksytty käsisammutin.
Huom! Yhdessä 4 x 4 m myyntipisteessä saa olla nestekaasua max 25 kb (sisältää tyhjät pullot). Varapulloja ei saa säilyttää myyntipisteessä. Autossa saa varastoida nestekaasua enintään 25 kg.


15. Ensiapu ja yleinen hätänumero
Ensiapupiste on merkitty karttaan. Se sijaitsee esiintymislavan taukotilassa (alakerta). Käynti esiintymislavan ja R-kioskin välistä. Defiblaattori löytyy ensiapupisteeltä sekä R-kioskilta. Veden varaan joutuneita varten rannassa on pelastusvene, -renkaita sekä -portaat. Näiden sijainti on merkitty karttaan. Yleinen hätänumero on 112.


16. WC:t
Vessat on merkitty karttaan (bajamajat=WC). Maksullinen vesivessa on R-kioskin yhteydessä.


17. Yhteystietojen tietoturva
Kerättyjä yhteystietoja käytetään markkinapaikkalaskutukseen. Lisäksi terveystarkastaja saa listan myyjistä, mutta listassa ei ole henkilötunnuksia. Vartiointiliike saa myös listan kauppiaiden nimistä sekä puhelinnumeroista järjestyksen ylläpidon ja vartioinnin vuoksi. Salon kaupunki on myös velvollinen pitämään kerätyistä tiedoista rekisteriselostetta; mihin ja miksi tietoja kerätään. Tietojen väärin käyttäminen on rangaistavaa.


18. Papattien ja tulentekovälineiden myynti
Papattien ja tulentekovälineiden myynti markkinoilla on kielletty. Mikäli määräystä ei noudateta, myyjä poistetaan markkinoilta.

19. Löytötavarat
Löytötavaroita voi kysellä markkinoiden aikana torivalvojalta p. 044 778 5515. Löytötavaroita voi viedä ympyräparkisa olevaan vihreään torikoppiin, seinässä kyltti "Löytötavarat". Markkinoiden jälkeen löytötavarat viedään Salon poliisiasemalle, Kirkkokatu 1-3.

20. Muuta
Kiertävä myynti (ilmapallomyynti) on sallittu vain järjestäjän luvalla. Torivalvoja perii maksun 60 e/ myyvä henkilö.

HUOM ! Myyjällä on oltava esillä kyltti, josta selviää myyjän tiedot asiakkaita sekä viranomaisia varten.

Mikäli nyt ensimmäistä kertaa Salon markkinoilla oleva myyjä haluaa saman myyntipaikan seuraavana vuonna, hänen tulee täyttää yhteystietolomake, jonka saa torivalvojalta ja lähetetään myös laskun ohessa. Lomake palautetaan täytettynä ympyräparkin vihreän rakennuksen oven postiluukkuun. Täytä lomake myös, mikäli yhteystietosi ovat muuttuneet.Puhelinnumeroita:

Yleinen hätänumero 112

Tapahtumasta ja turvallisuudesta vastaava Heidi Suominen 02 778 5321
Markkinapaikat Niina Iivonen 02 778 5504
Torivalvoja Jouni Forsman 02 778 5515
Sähköt (rajoitetusti vain torialue) Jouni Forsman 02 778 5515
Terveystarkastaja Marko Härkönen 02 778 4608
Ensiapuasema / Esiintymislavan alakerta SPR 040 5939 192