Salo IoT Campus

Salo IoT Campuksesta muodostetaan kansainvälisesti verkottunut ja kasvava keskus, joka mahdollistaa huippuosaamisen kehittymisen, kaupallisesti menestyvien tuotteiden ja palvelujen kehittämisen ja tuotannon sekä uuden liiketoiminnan syntymisen. Kampuksesta luodaan myös houkutteleva osaamiskeskus kansainvälisille ohjelmille, joita kaupunki sekä tulevaisuudessa maakunta voi toteuttaa Salon alueella.

Aikataulu

Aloitus 2018/10 | Valmis 2021/04

Salo Iot Campus

Mikä on Salo IoT Campus?

Salo IoT Campus on yritysten, tutkijoiden ja oppilaitosten yhteisö, jossa rakennetaan älykkäämmän tulevaisuuden teknologioita. Kampuksen katon alla työskentelevät sekä IoT-alan suunnannäyttäjät että alojensa parhaat palveluyritykset.

IoT on lyhenne sanoista Internet of Things eli esineiden internet. Selkokielellä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä että fyysiset esineet, kuten älypuhelimet, tietokoneet, kodinkoneet, teollisuuskoneet ja vaikkapa itseohjautuvat autot voivat kerätä tietoa, olla yhteydessä toisiinsa sekä jakaa keräämäänsä tietoa edelleen käytettäväksi ja analysoitavaksi.

Miksi Salo IoT Campus?

Salo IoT Campus perustettiin koska haluttiin, että Saloon vuosikymmenten aikana kertyneellä langattoman viestinnän kansainvälisellä osaamisella ja elinkeinoelämän rakennemuutoksen kokeneella Salolla olisi uusi kasvualusta - älykäs yhteisö, jossa nuoret ja konkarit kohtaavat luodakseen uutta. Samalla rakentuu tulevaisuuden Salo.

Milloin?

Salo IoT Campus syntyi kun Salon kaupunki paikallisine yhteistyökumppaneineen perusti helmikuussa 2017 Salo IoT Park Oy:n, joka hankki omistukseensa Nokian sekä Microsoftin käytössä olleet tuotekehitys- ja tuotantotilat Salon Meriniityssä.

Mistä lisätietoa?

Salo IoT Campuksen verkkosivuilta www.saloiotcampus.fi löydät tietoa muun muassa:

  • kampuksella toimivista yrityksistä
  • kampuksen vapaista toimitiloista, palveluista ja räätälöidyistä ratkaisuista
  • kampuksen tapahtumista

Verkkosivujen kautta voit tilata uutiskirjeen ja kampuksen asioita voit myös seurata sosiaalisen median kanavissa eli Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä. Kampuksen yleiset tilat ovat avoinna kaikille ja siellä voi käväistä vaikkapa kahvilla tai lounaalla.


Tiedotteet