EtusivuKaupunki ja hallintoStrategia ja talousStrategia ja visioKärkihankkeetTulevaisuuden asumisympäristöTule kehittämään Salon kaupunkikeskustaa - Avoin ideointitilaisuus 26.9.

Tule kehittämään Salon kaupunkikeskustaa - Avoin ideointitilaisuus 26.9.

Minkälainen on elinvoimainen, viihtyisä ja omaleimainen Salon kaupunkikeskusta? Millaisilla toimenpiteillä se voidaan toteuttaa?

Salon kaupunki järjestää kaikille avoimen ideointitilaisuuden Kauppakeskus Plazassa, 2. krs, torstaina 26.9.2019 klo 15-18. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni kaupunkilainen pysähtymään toisen kerroksen, uuden puolen liiketilaan hetkeksi ja kertomaan tai ideoimaan, mitä ja missä pitäisi kehittää.

Tilaisuus on jatkoa keväällä käynnistyneelle yhteiskehittämisen kokeilulle, johon kutsuttiin mukaan pieni ja mahdollisimman heterogeeninen ryhmä. Tuloksista muotoutui yhteinen visio siitä, että Salon kaupunkikeskustan tulisi olla elävä ja turvallinen kohtaamisille ja viihtymiselle ympäri vuoden. Tärkeänä nähtiin, että keskusta houkuttelee kävelyyn, tarjoaa ajanviettoon otollisia paikkoja sekä mahdollistaa vetovoimaista kaupunkikulttuuria ja tapahtumia. Hyvä saavutettavuus ja pysäköinti kaikilla liikkumismuodoilla sekä puitteet hyville palveluille ja yrittäjyydelle varmistavat helpon asioinnin keskustassa.

Vision pohjalta rakennettiin toimenpiteitä ja valittiin toteuttamiskelpoisimmat jatkokehittämiseen. Yhteiskehittäminen koettiin mielekkääksi, joten sitä jatketaan kaikille avoimessa tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen kaikki kehittämisehdotukset kootaan koordinoidusti yhteen ja viedään kaupungille, keskustan toimijoille ja aktiivisille toimijoille eteenpäin.

Lisätietoja:

Kaavoitusarkkitehti Tarja Pennanen, tarja.pennanen@salo.fi, 02 778 5101
Erityisasiantuntija Riikka Nurmi, riikka.nurmi@salo.fi, 044 778 7708

Julkaistu: 25.9.2019 09:17

Takaisin