OTSO -ohjelma

Kansalaisopisto toteuttaa yhteistyössä kaupungin sosiaalipalveluiden ja TE-toimiston kanssa maahanmuuttajien kotoutumista edistävää OTSO-ohjelmaa. Ohjelman puitteissa järjestetään suomen kielen opetusta kahdella taitotasolla sekä tutustutaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.
Ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti kotoutumisajalla oleville maahanmuuttajille. Suomen kielen opetukseen otetaan kuitenkin myös muita maahanmuuttajia, jos ryhmissä on tilaa ja hakijan kielitaito vastaa kurssin kielitaitotasoa. Ohjelmassa on kaksi kielitasoryhmää: suomen kielen alkeisryhmä ja suomen jatkoryhmä.
Salon kaupungin sosiaalipalveluiden ja paikallisen TE-toimiston kautta tulevat opiskelijat ovat etusijalla ohjelmaan. Heidän opiskeluohjelmansa on laajempi kuin vain kielikursseille osallistuvilla. Kielitaitoaan vastaavan suomen kielen opiskelun lisäksi he tutustuvat monipuolisesti suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin ja oppivat kieltä myös teatteri-ilmaisun ja erilaisten toiminnallisten taitojen opiskelun kautta. Jokaiselle opiskelijalle sovitetaan oma opintopaketti. Koulutus toimii non-stop periaatteella neljänä päivänä viikossa tiistaista perjantaihin.

Lisätiedot:
Koulutuskoordinaattori, OTSO-ohjelma Sini Lundgrén 044 778 4686,
Rehtori Jukka Tamminen 044 778 4562,