Maahanmuuttajatyön koordinointi

Saloon saapuu maahanmuuttajia erittäin erilaisten olosuhteiden ja elämäntilanteiden seurauksena; työntekijänä, pakolaisena, rakkauden perässä, paluumuuttajana tai opiskelijana. Salon kaupungissa asuu noin 2000 maahanmuuttajaa (tilanne 6/ 2015). Maahanmuuttajien osuus koko kaupungin väestöstä on noin 3,7 %.
Maahanmuuttajia on Salossa noin 90 eri maasta (tilanne 6/ 2015). Suurimmat kansalaisuusryhmät ovat virolaiset (757 hlöä) ja venäläiset (393), kuten muuallakin Suomessa. Muita suuria ryhmiä ovat Irakista (97), Thaimaasta (90), Intiasta (48) sekä Kiinasta (52) muuttaneet.

Oli Suomeen muuton syy mikä tahansa, on kotouttamisen ja uuteen elinympäristöön tottumisen kannalta oleellista, että perehdyttäminen on mahdollisimman tehokasta, informatiivista ja selkeää.
Salon kaupungin maahanmuuttajatyötä koordinoi kehittämispalvelujen kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Terhikki Lehtonen. Maahanmuuttajatyön koordinaattorin tehtävänä on seurata maahanmuuttaja-asioiden kehitystä Salossa ja olla mukana tekemässä monikulttuurisuuteen liittyviä kehittämisesityksiä. Salon kaupungilla on maahanmuutto-ohjelma, joka toteutettiin Monikulttuurinen Salo-hankkeen puitteissa.

Salon kaupungin Maahanmuutto-ohjelma

Maahanmuuttajayksikkö - ohjaus ja neuvonta

Maahanmuuttajayksikkö vastaa käytännön maahanmuuttajatyöstä antamalla tietoja maahanmuuttoon, opiskeluun ja työllisyyteen sekä tulkkipaveluihin liittyvissä asioissa. Henkilökunta tekee yhteistyötä eri viranomaisten ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa.

Maahanmuuttajaneuvosto sijaitsee Salon kaupungintalossa, Tehdaskatu 2, 24100 SALO.