Ajankohtaista koronaviruksesta

Koronavirustietoa

Koronavirusneuvonta, hoidon arviointi ja korona-apu

  • Yli 70-vuotiaiden oma neuvontapuhelin numerossa 02 772 6003 neuvoo mieltä askarruttavissa kysymyksissä muun muassa asiointiin liittyen. Numero palvelee ma-pe klo 9-15.
  • Ylähengitystieoireiset potilaat hoidetaan keskitetysti Salon Pääterveysasemalla (Sairaalantie 9). Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella. Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus numerosta 02 772 606.
  • Valtakunnallisen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

| In English | På svenska

  • Terveyspalvelut pyrkii tämän hetkisessä infektiotilanteessa välttämään kaikkia tarpeettomia kontakteja, joten toivoo että vain välttämättömissä tapauksissa asiakkaat saapuvat vastaanotolle saattajan kanssa. Saattajan on oltava oireeton.
  • Terveyspalveluiden vastaanotolle ei ilmoittauduta lainkaan. Vastaanotolle tultaessa istutaan odottamaan metrin etäisyydelle toisista asiakkaista. Henkilökunta kutsuu asiakkaan sukunimellä. Syynä tähän käytäntöön on kaikkien tarpeettomien kontaktien välttäminen.
    Hammashoitolaan vastaanotolle tulevilta kysytään myös mahdollisista hengitystietulehduksen oireista, ulkomaanmatkoista ja altistumisesta koronavirukselle.

Koronatilanteen aiheuttamat muutokset kaupungin palveluissa


Valtioneuvosto teki keskiviikkona 6. toukokuuta yleisistunnossaan periaatepäätöksen suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi, joka tarkoittaa muun muassa yhteiskunnan eri toimintojen asteittaista ja hallittua palauttamista kohti normaalitilaa.

Tähän liittyen aluehallintovirastot tekivät 8.5. jatkopäätökset yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä 31.5.2020 asti.

Yli 500 hengen tilaisuudet ovat edelleen kielletty 31.7.2020 asti.

Kaupunki tiedotti 12.5. pääsääntöisesti touko - elokuuta koskevista muutoksista kaupungin palveluissa.

Katso täältä muutokset kaupungin palveluissa.


Koronavirukseen liittyvät tiedotteet


Kaikki tiedotteet


Hyödyllistä tietoa

Tietoa koronaviruksesta Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla