EtusivuKoronavirusSalon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Valtioneuvosto on koronatilanteeseen liittyen antanut tänään (13.8.) kasvomaskien käyttöön liittyviä suosituksia. Valtioneuvosto sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille seuraavissa tilanteissa niillä alueilla, joissa tartuntoja on todettu viimeisen kahden viikon aikana:

- Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
- Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
- Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Vaikka koronatilanne Salon alueella on edelleen rauhallinen, ovat tartunnat Varsinais-Suomen alueelle kasvussa ja siksi kaupunki ottaa käyttöön valtioneuvoston suositukset muiden koronatartuntoja ehkäisevien toimenpiteiden rinnalle.


Joukkoliikenne ja koulukuljetukset

Kasvomaskisuositus tulee voimaan välittömästi Salon Paikku -joukkoliikenteessä sekä koulukuljetuksissa. Koulukuljetusten osalta seurataan valtakunnallisten ohjeiden tarkentumista ja tiedotetaan tarvittaessa lisää.

Ilmaiseksi jaettavat kasvomaskit

Valtioneuvoston linjauksen mukaan kasvomaskit tulee kustantaa lähtökohtaisesti itse, mutta kuntien tulisi huolehtia, että vähävaraisimmille ja haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset saavat niitä ilmaiseksi. Salon kaupunki selvittää miten kasvomaskeja olisi mahdollista jakaa joustavasti sekä turvallisesti, ja tiedottaa asiasta erikseen ensi viikolla.


Lisäksi kaupunki muistuttaa, että jokaisen toimiessa osaltaan vastuullisesti voidaan koronaviruksen leviämistä ehkäistä ja tätä kautta vähentää myös terveydenhuollon kuormitusta.

Julkaistu: 13.8.2020 18:21

Takaisin