Muutoksia palveluissa

Päivitetty 16.6.2020

Kaupungintalo ja Halikon virastotalo

Kaupungintalon ja Halikon virastotalon ovet ovat kiinni 2.8.2020 asti.

Kaupungintalon infopiste on avoinna 3.7.2020 asti ajanvarauksella maanantaisin ja torstaisin klo 9-14.

Muuna aikana neuvontaa on saatavilla sähköpostitse tai puhelimitse. Ajan voit varata soittamalla 044 778 2060. Maksutilanteissa toivomme korttimaksua.

Infosta saatavilla olevat palvelut ovat mm.:
- kalastusluvat
- kaupungin mainostuotteet.

Huomioithan kalastuslupaa hankkiessasi, että kaupungintalon infossa myydään ainoastaan Salon kaupungin omistamien kalastusalueiden kalastuslupia.

Halikon virastotalon palvelupiste on avoinna ajanvarauksella 3.7.2020 asti

Halikon virastotalon palvelupiste on avoinna 18.5. - 3.7.2020 välisenä aikana normaaleina aukioloaikoina, ma-to 8.00 - 16.00 ja pe 8.00 - 15.45. Vain korttimaksu, kassa suljetaan 15 min. ennen viraston sulkemisaikaa. Ovet ovat kiinni koko ajan ja ne avataan soittamalla numeroon 044 778 5301.

Koska suurin osa henkilöstöstä työskentelee etänä, muuta palvelua on mahdollista saada ainoastaan varaamalla ajan suoraan ko. palveluista.

Toimielinten kokoukset

Toimielimet kokoontuvat etänä kesän kokoustaukoon eli kesäkuun loppuun asti. Syyskauden kokouksista tiedotetaan erikseen kesän aikana.

Lukio-opetus

Salon lukioiden kevään ylioppilasjuhla 30.5. siirretään pidettäväksi lauantaina 29.8., mikäli koronavirustilanne on tuolloin helpottunut. Ylioppilasjuhlien siirto ei viivästytä opiskelijan valmistumista. Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeistuksen mukaisesti ylioppilas- ja päättötodistukset on lähetetty saajille postitse kevään aikana.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimipaikat ovat auki normaalisti lukuun ottamatta avointa varhaiskasvatuksen toimintaa, joka jatkuu elokuussa.

Musiikkiopisto

Maksuhyvitykset on käsitelty opetuslautakunnassa 21.4. ja lautakunnan päätöksen mukaan sulun aikana pitämättä jääneet tunnit hyvitetään.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut kesäaikana: https://www.salo.fi/ajankohtaista/57181.aspx

Kansalaisopisto

Kurssimaksupalautukset: https://www.salo.fi/paivahoitojakoulutus/kansalaisopisto/default.aspx

Kirjastopalvelut

Kirjastojen kesäajan palvelut: https://www.salo.fi/ajankohtaista/57178.aspx

Liikuntapalvelut

Liikuntapaikkojen kesäajan aukioloajat: https://www.salo.fi/vapaaaikajamatkailu/liikunta/57125.aspx

Maksuhyvitykset ja vuosikorttien aikahyvitykset: https://www.salo.fi/vapaaaikajamatkailu/liikunta/57187.aspx

Museopalvelut

Salon taidemuseo Veturitalli on suljettu remontin vuoksi ja muiden museoiden aukioloajat löytyvät täältä: http://www.salomus.fi/

Sosiaalipalvelut

Kehitysvammahuollon päivätoiminta Helmi ja Salon ja Perniön työtoiminnat avautuvat osittain 2.6. alkaen.

Työ- ja päivätoimintaa järjestetään vain yksin tai lapsuuden kodissaan asuville jokaiselle asiakkaille erikseen ilmoitettavin tavoin. Jota turvalliset etäisyydet voidaan varmistaa, toiminta tapahtuu pienissä ryhmissä ja osaviikkoisesti.

Asumusyksiköissä asuville työ- ja päivätoimintaa ei avata, koska se lisäisi merkittävästi kontakteja ja tartuntariskiä. Asumisyksiköihin järjestetään toimintaa mahdollisuuksien mukaan.

Edunvalvonta

Edunvalvontatoimisto on edelleen suljettu. Asiointi hoidetaan ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse. Välttämättömät tapaamiset sovitaan hyvissä ajoin etukäteen varaamalla aika.

Edunvalvonnan yhteinen sähköposti on ja muut yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.salo.fi/edunvalvonta.

Terveyspalvelut

Terveyspalvelut toimii kesäajan keskitetysti ja osa palveluista on kokonaan suljettu: https://www.salo.fi/ajankohtaista/57228.aspx

Terveyspalvelujen osalta kaikki aikaisemmin annetut ohjeet muun muassa vastaanotolle saapumiseen liittyen ovat voimassa:

Terveyspalveluiden vastaanotolle ei ilmoittauduta lainkaan. Vastaanotolle tultaessa istutaan odottamaan metrin etäisyydelle toisista asiakkaista. Henkilökunta kutsuu asiakkaan sukunimellä.

Hammashoitolaan vastaanotolle tulevilta kysytään myös mahdollisista hengitystietulehduksen oireista, ulkomaanmatkoista ja altistumisesta koronavirukselle.

Asiakkaiden määrän toimitiloissa pyritään rajaamaan mahdollisimman vähäiseen tartuntariskien minimoimiseksi. Vain välttämättömissä tapauksissa asiakkaat saapuvat vastaanotolle saattajan kanssa. Saattajan on oltava oireeton.

Myös äitiys- ja ehkäisyneuvontakäynneille on saavuttava yksin aina kun se vain on mahdollista ja lastenneuvolaan vain yhden huoltajan kanssa.

Perniön terveysaseman Tyks laboratorion näytteenottopiste on avattu 11.5. alkaen toistaiseksi supistetuilla aukioloajoilla. Aukioloajat ovat tiistai ja torstai kello 8 - 11. Halikon näytteenottopiste pysyy suljettuna. Salon sairaalan laboratorio palvelee normaalisti.

Vanhuspalvelut

Koronavirustilanteen vuoksi vierailut järjestetään edelleen ensisijaisesti ulkona tai yksikön sisätiloissa, jotka ovat ennalta määriteltyjä, erillisiä ja suojattuja. Vierailija voi myös halutessaan lähteä ulkoilemaan läheisensä kanssa ja työntää pyörätuolia. Vain siinä tapauksessa, että vierailua ei pystytä järjestämään ulkona tai ennalta määritellyssä sisätilassa, toteutetaan vierailu esimerkiksi osaston parvekkeella tai asukkaan omassa huoneessa.


Sujuvien ja turvallisten tapaamisten järjestämiseksi pyydämme noudattamaan seuraavia ohjeita:

  • Tapaamiseen voi osallistua kerralla enintään kaksi vierailijaa.
  • Yksiköiden henkilöstöresurssit ovat rajalliset ja siksi tapaamisaika ja sen kesto pitää aina sopia yksiköiden kanssa etukäteen puhelimitse. Tapaamisia järjestetään päivittäin tietty määrä ja tasapuolisuutta noudattaen. Kerralla voi sopia vain yhden tapaamisajan.

  • Vierailijoiden pitää käyttää lisäsuojana kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta tai pestävää kankaista kasvomaskia tai esimerkiksi huivia suun ja nenän edessä.
  • Tapaaminen onnistuu vain, jos kummallakaan tapaamisen osapuolista ei ole hengitystieinfektioiden oireita.
  • Erityistilanteissa, esimerkiksi asiakkaan ollessa saattohoidossa, omaisia pyydetään ottamaan yhteyttä puhelimitse hoitavaan yksikköön tapaamisten järjestämiseksi asukkaan huoneessa.
  • Halutessasi keskustella omaisesi/läheisesi tai henkilökunnan kanssa, ota yhteyttä yksikköön.

    Vanhuspalveluiden palveluohjausyksikkö (Tehdaskatu 4) on suljettu 14.5. - 2.8. ja palvelee asiakkaita ajanvarauksella, puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta tai soittamalla kaupungin vaihteeseen (02 7781).

Vierailukäytännöt

Lukuun ottamatta ympärivuorokautisen hoidon uusia vierailuohjeita vierailuita terveyskeskusosastoille sekä vammaisten erilaisiin palveluasumis- ja hoivayksiköihin sekä lastensuojeluyksikköihin ei toistaiseksi sallita asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi. Erityistilanteissa, esimerkiksi asiakkaan ollessa saattohoidossa, omaisia pyydetään ottamaan yhteyttä puhelimitse hoitavaan yksikköön tapaamisten järjestämiseksi.

Rakennus- ja ympäristövalvonta (rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu, ympäristöterveydenhuolto, maaseutupalvelut ja maatalouslomituspalvelut)

Kaikissa yksiköissä on etätyösuositus ja asiakkaita palvellaan ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse 2.8. asti. Tapaamisissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja käytetään tarvittaessa suojaimia.

Rakennusvalvonnan katselmuksia tehdään vain pakottavissa tapauksissa.

Maa-ainesvalvontaa voidaan tehdä suojaetäisyyksiä ja suojaimia käyttäen.

Ympäristöterveydenhuolto tekee tarkastuksia sisätiloihin valvontaviranomaisen riskiarvioinnin perusteella ja Ruokaviraston sekä Valviran ohjeita noudattaen. Valvonnassa pyritään minimoimaan kohteessa oleskelu ja hyödynnetään muita valvontakeinoja kuten asiakirjatarkastuksia.

Eläinlääkinnässä hoidetaan ensisijaisesti kiireelliset tapaukset ja tehdään valtakunnallisten terveydenhuolto-ohjelmien mukaiset tuotantoeläinten terveydenhuoltokäynnit.

Vesinäytteitä vastaanotetaan normaalin suunnitelman mukaisesti kerran kuukaudessa.

Liikennepalvelut

Joukkoliikenteessä ei tule matkustaa sairaana. Lisäksi tulee pitää riittävää turvaväliä edellä olevaan matkustajaan linja-autoon noustessa ja poistua ajoneuvosta takaoven kautta, jotta vältetään turhaa kontaktia sisään tulevien matkustajien kanssa. Myös autossa pyydetään istumaan mahdollisimman väljästi. Kuljettajan takana olevat penkit tulee jättää tyhjiksi. Eristetyt penkit on linja-autoissa selvästi merkitty.

Lisäksi joukkoliikenteessä matkustavia kehotetaan käyttämään maksamiseen ensisijaisesti Waltti-matkakorttia tai Waltti-mobiililippua käteisen rahan sijaan, jotta kuljettajien ja matkustajien väliset kontaktit vähenevät. Palvelupisteellä asioinnin sijaan suosittelemme lisälataamaan matkakortit Waltin verkkokaupassa https://kauppa.waltti.fi.

Liikelaitos Salon Vesi

Salon Veden toiminta jatkuu normaalina, mutta toimisto on edelleen suljettu. Toimisto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse.