EtusivuLiikenne ja kartatLiikennepalvelutSalon joukkoliikenne uudistuu

Salon joukkoliikenne uudistuu

Salon kaupunki ottaa käyttöön Waltti-matkalippujärjestelmän, jonka myötä tähän asti käytössä olleet Matkahuollon matkakortit poistuvat käytöstä Salon alueen sisäisessä liikenteessä 3.6.2019 alkaen. Myös matkojen hinnoittelu uudistuu ja 8.8.2019 alkaen otetaan käyttöön uusi linjasto, jonka tavoitteena on palvella matkustajia entistä paremmin tarjoamalla useita yhteyksiä myös Salon keskustan ulkopuolelle.

Kesällä 2019 noudatetaan kesän 2018 aikatauluja. Voimassaolevat aikataulut löytyvät jatkossakin Matkahuollon internet-sivuilta www.matkahuolto.fi sekä Salon kaupungin internet-sivuilta www.salo.fi/joukkoliikenne. Painettuja aikatauluja sekä reittikarttoja on saatavilla joukkoliikenteen palvelupisteestä sekä kaupungin palvelupisteistä toukokuun aikana.

Matkustaminen joukkoliikenteessä entistä edullisempaa

Uudistuksen myötä Salon alueella otetaan käyttöön tasataksa. Tämä tarkoittaa sitä, että matkustus on aina saman hintainen matkan pituudesta riippumatta. Lipputuotteiden ikärajat muuttuvat Waltin tullessa käyttöön, lapsen lipputuotteet ovat voimassa 7-16-vuotiailla ja aikuisen 17 vuotta täyttäneille.

Matkustus sisältää myös matkan alkamisesta kuluvan, 2 tunnin vaihtoajan, jonka aikana voit jatkaa matkaasi toisella linjalla ilman lisäkustannuksia. Vaihtolippu on käytettävissäsi myös paluumatkaan, jos se tapahtuu mainitun vaihtoajan sisällä.

Matkakortti ja lipputuotteet muuttuvat

Lipputuotteet ladataan uudelleen ladattavalle matkakortille. Kortista peritään korttimaksu, 5 euroa/kortti.

Salon alueella käyttöön tulevia lipputuotteita ovat mm: arvokortti, kausikortti (voimassa 30vrk), mobiililippu ja Kelan koulumatkatukikortti (kausi). Mobiililippua lukuunottamatta lipputuotteen voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta.

Waltti-liikenteen matkaliput käyvät maksutapana Salon sisäisessä liikenteessä 3.6.2019 alkaen. Uudet matkakortit ja lipputuotteet tulevat myyntiin 2.5.2019, joten voit lunastaa uuden matkakortin joukkoliikenteen palvelupisteestämme jo hyvissä ajoin etukäteen. Jatkolataukset onnistuvat palvelupisteen lisäksi myös linja-autoissa, joissa maksutapana hyväksytään ainoastaan käteinen raha. Edellä mainittujen lisäksi matkakorttien lisälataukset on pian mahdollista tehdä myös netissä. Waltti-verkkokaupan aukeamisen ajankohta tiedotetaan myöhemmin.

Lipputuotteiden hintoja ovat mm. kertalippu aikuiselta 3,30 e ja lapselta 1,70 e sekä 30 vrk voimassa oleva aikuisten kausilippu 85 e / kk, lasten kausilippu 55 e / kk. Arvokortilla maksettaessa matkan hinta on aikuiselta 3,00 e ja lapselta 1,55 e.

Kutsuliikenne

Kesällä 2019 kutsuliikennettä järjestetään perjantaista sunnuntaihin Salo-Teijo-Mathildedal-Kansallispuisto -reitillä. Kutsuliikenteen taksat ovat aikuiselle 6e/suunta ja aikuisen mukana matkustavalle lapselle (7-16v) 3e/suunta. Maksutapana kutsuliikenteessä hyväksytään ainoastaan käteinen raha.

Lisätiedot Salon joukkoliikenteen uudistuksesta, Waltti-matkalippujen myynti sekä asiakasneuvonta joukkoliikenteen palvelupisteestämme:

Kuljetus M.Vesalainen Oy (Matkahuolto-asiamies)
Vilhonkatu 14, 24240 Salo
02 778 4994 (2.5.2019 alkaen)
ma - pe klo 8.00 - 18.00
la klo 10.00 - 14.00
su suljettu

Julkaistu: 18.4.2019 11:53

Takaisin